Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Απάντηση Γραμματέα ΠΑΣΟΚ Γορτυνίας στον Σιοκορέλη του ΚΚΕ: "Άφωνοι για τα ασθενοφόρα, επικριτικοί στη δράση"

Απάντηση Γραμματέα ΠΑΣΟΚ Γορτυνίας στον Σιοκορέλη του ΚΚΕ: "Άφωνοι για τα ασθενοφόρα, επικριτικοί στη δράση"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απάντηση του Συντονιστή Γραμματέα της Τ.Ο. Γορτυνίας ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής  Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην ανακοίνωση του Βασίλη Σιοκορέλη της Λαικής Συσπείρωσης 

 

ΑΦΩΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΕΠΙΚΡΙΤΙΚΟΙ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ

 “Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη”.

   Το τελευταίο που περιμέναμε όταν εκδίδαμε ως Συντονιστική Επιτροπή Γορτυνίας του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής την ανακοίνωση για την  απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της πρωτοβάθμιας υγείας στην περιοχή μας, ήταν μια σφοδρή επίθεση από την πλευρά των τοπικών στελεχών του ΚΚΕ.

  Με μεγάλη έκπληξη λοιπόν διαβάσαμε στον τοπικό τύπο την ανακοίνωση του κ. Σιοκορέλη που επιχειρεί να μας ασκήσει κριτική για δήθεν επιδερμική προσέγγιση των τοπικών προβλημάτων, την οποία μάλιστα, διανθίζει με διάφορες προσωπικές αιχμές. Τα όσα αναφέρει θα ήταν ανάξια απαντήσεως, αν δεν υπέκρυπταν μια άκρως επικίνδυνη λογική. 

  Κατ’ αρχήν να σημειώσουμε το γεγονός ότι ο κ. Σιοκορέλης αλλά και το τοπικό ΚΚΕ δεν είχαν ενοχληθεί κατ’ ελάχιστο με το πρόβλημα της έλλειψης οδηγών στα ασθενοφόρα της περιοχής, ούτε από την εικόνα των κέντρων υγείας. Αν είχαν ενοχληθεί, θα εξέδιδαν κάποια ανακοίνωση για να αναδείξουν το πρόβλημα και για να παλέψουν για την επίλυσή του. Δεν το έκαναν όχι γιατί δεν το γνώριζαν αλλά γιατί πιστεύουν ότι η κατάσταση δεν θα βελτιωθεί παρά μόνον με την γενικότερη λαϊκή ανατροπή. Με απλά λόγια, δεν φτάνει να έχουν οδηγούς τα ασθενοφόρα στην Γορτυνία, πρέπει να αποκτήσει κομμουνιστική διακυβέρνηση η χώρα για να ζουν με ασφάλεια οι Γoρτύνιοι στο τόπο τους. Δικαίωμά τους να το πιστεύουν, αλλά και δικαίωμα δικό μας να πιστεύουμε το αντίθετο. Ότι δηλαδή οι πολιτικές μας διαφωνίες δεν μπορούν  να μας εμποδίσουν από τον  κοινό αγώνα για θέματα που μας ενώνουν. Ότι η άμεση επίλυση των προβλημάτων απαιτεί και συνεργασίες και προσωπικές πρωτοβουλίες και εθελοντικές παρεμβάσεις.

  Στην μακροσκελή ανακοίνωσή του ο κ. Σιοκορέλης, δεν μένει στο θέμα των ασθενοφόρων, υπεισέρχεται και σε γενικότερα θέματα της περιοχής. Μας ψέγει γιατί στηρίξαμε τον Στάθη Κούλη ως δήμαρχο, επειδή όπως λέει, δεν είναι “ανεξάρτητος” αλλά στέλεχος της ΝΔ. Ένας “κομμουνιστής” ζητάει “δήλωση μετάνοιας” και “πολιτικών φρονημάτων” εν έτη 2022 από ένα στέλεχος της “Δεξιάς” για να αποδείξει την ανεξαρτησία του. Μεγαλύτερη ύβρη για την Αριστερά δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Όταν κάποιος δηλώνει “ανεξάρτητος”, για μας είναι “ανεξάρτητος”. Οι καθημερινές πράξεις του, κρίνουν το αντίθετο. Και ο σημερινός δήμαρχος κατά την γνώμη μου δεν έχει δώσει λαβή για να θεωρηθεί εκφραστής κομματικών εντολών. Μπορεί να παίρνει σωστές ή λάθος αποφάσεις, αλλά κομματικού χαρακτήρα επιλογές δεν κάνει.

  Μιλάει ο κ. Σιοκορέλης για “ετερόκλητη συμμαχία” αναφερόμενος στην στήριξη που είχε ο σημερινός δήμαρχος από τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Προσπαθεί να μετατρέψει το άσπρο σε μαύρο. Πράγματι, πριν από 3 χρόνια τοπικά στελέχη και των τριών μεγάλων κομμάτων, έβαλαν στην άκρη τις πολιτικές τους διαφωνίες και στήριξαν τον σημερινό δήμαρχο, για το καλό του τόπου. Αν δικαιώθηκαν από την επιλογή αυτή θα το δείξει η κάλπη των δημοτικών εκλογών σε ένα χρόνο. Γιατί είναι κακό πράγμα η συνεργασία σε τοπικό επίπεδο, στη βάση πάντα ενός κοινού στόχου , που δεν είναι άλλος από την βελτίωση της ζωής των συμπατριωτών μας οι οποίοι παλεύουν για να επιβιώσουν μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες; Προφανώς δεν υπάρχει κανένα κακό. Ο μόνος που βλάπτεται είναι αυτός που περιμένει την “κατάρρευση του συστήματος” η οποία με την σειρά της θα φέρει τον “λαϊκό ξεσηκωμό”. Θα ήταν “ετερόκλητη συμμαχία” αν γινόταν στην βάση πολιτικών σκοπιμοτήτων και στόχευε στην εξόντωση του πολιτικού μας αντιπάλου. Το να μας ασκούν κριτική από αυτήν την οπτική γωνία, οι χειροκροτητές των συνοδοιπόρων του “μαύρου ‘89” που ως μοναδικό στόχο είχε την βιολογική και πολιτική εξόντωση του Ανδρέα Παπανδρέου και την εξαφάνιση του ΠΑΣΟΚ, μόνο ως κωμικό αυτοσαρκασμό μπορούμε να το εκλάβουμε εκ μέρους τους.

  Για να το ξεκαθαρίσουμε μια και καλή. Το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής, όπως πολλές φορές έχει τονίσει ο πρόεδρός μας Νίκος Ανδρουλάκης δεν είναι δεκανίκι ούτε της ΝΔ ούτε του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει δική του πολιτική πρόταση, καθαρή και συγκροτημένη την οποία θα θέσει στην κρίση του Ελληνικού λαού όταν έρθει η ώρα των εθνικών εκλογών. Επειδή όμως μέχρι τότε τα προβλήματα θα συνεχίσουν να υπάρχουν σε τοπικό επίπεδο, εμείς θα συνεχίσουμε να ασκούμε κριτική και να κάνουμε προτάσεις. Θα αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και θα προσπαθούμε συλλογικά και ατομικά να βοηθήσουμε τους Γορτύνιους συμπολίτες μας.

  Κλείνοντας θα ήθελα να σταθώ στην αναφορά του κ. Σιοκορέλη στην ιδιότητά μου ως σύμβουλος του Δημάρχου. Θέλω να πιστεύω ότι εκ παραδρομής δεν σημείωσε ότι είμαι “άμισθος σύμβουλος”, δηλαδή δεν προσφέρω υπηρεσίες επ’ αμοιβή, αλλά σε εθελοντική βάση. Είναι τιμή για μένα ότι ο δήμαρχος συζητάει μαζί μου τα προβλήματα της περιοχής. Ότι ακούει την γνώμη μου αλλά όπως είναι φυσικό αποφασίζει όπως αυτός κρίνει σωστό. Η ενασχόλησή μου με τα προβλήματα του τόπου είτε σε κομματικό επίπεδο είτε σε δημοτικό, δεν έχει καμία προσωπική απολαβή. Μόνο κόπο και κόστος έχει για μένα. Αυτό γίνεται δύσκολα κατανοητό από τους επαγγελματίες της πολιτικής. 

     

Με εκτίμηση

Για την Τ.Ο. ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ

Παπακωνσταντίνου Γεώργιος

 

5 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 21:26 Σύνδεσμος σχολίου

    Πέραν του κομματικού ακόμα και αυτό δεν μπορείτε να στηρίξετε ο λόγος σας περί του ασθενοφόρου Τροπαίων δεν έχει καμία βάση και αφού αργήσατε να το καταλάβετε τα ρίχνετε στη τοπική του ΚΚΕ για άλλοθι.
    Είστε εκτός τόπου και χρόνου!!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022 13:32 Σύνδεσμος σχολίου

    Γελάνε και οι πέτρες ...θυμήθηκε το ασθενοφόρο ο άμμισθος σύμβουλος του Δημάρχου μετα απο τόσα χρόνια που έχει προβλημα και πετάχτηκε μαζί με το ΠΑΣΟΚ.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022 13:27 Σύνδεσμος σχολίου

    Γελάνε και οι πέτρες ....

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022 00:34 Σύνδεσμος σχολίου

    ΠΑΛΑΙΟΠΑΣΟΚΕ ΔΕ ΜΑΣ ΛΕΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΗΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΕΓΙΑ, ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2022 22:30 Σύνδεσμος σχολίου

    Πες μας γιατί παραιτήθηκες απο την ΔΗΚΕΓ και άσε όλα τα άλλα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...