Menu
RSS
Σάββατο, 18/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Από το Ελληνικό Γορτυνίας η ηθοποιός Μαρία Παπαφωτίου που παίζει στην τηλεοπτική σειρά «Φλόγα και Άνεμος»

Από το Ελληνικό Γορτυνίας η ηθοποιός Μαρία Παπαφωτίου που παίζει στην τηλεοπτική σειρά «Φλόγα και Άνεμος»
Η Μαρία Παπαφωτίου υποδύεται την «Κυβέλη» σε νεαρή ηλικία στην τηλεοπτική σειρά «Φλόγα και Άνεμος».


Η ταλαντούχα νεαρή ηθοποιός Μαρία Παπαφωτίου αγαπάει πολύ τους ρόλους εποχής και δεν διστάζει να αναμετρηθεί μαζί τους. Ακόμα και αν πρόκειται για υπαρκτά πρόσωπα άμεσα συνδεδεμένα με την Ελληνική Ιστορία.

Μια ματιά στο βιογραφικό της αρκεί για να διαπιστώσουμε πως πριν από λίγους μήνες φορούσε στο θέατρο το κοστούμι της «Πηνελόπης Δέλτα», ενώ τηλεοπτικά έβαλε με χάρη αυτό της «Κυβέλη» και της δυναμικής ιατρού «Αγγελικής Παλυβού» στην ιστορική σειρά εποχής «Κόκκινο ποτάμι - Η συνέχεια», σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη.

«Πάσχω από παρελθοντολογία και με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα οι ζωές σημαντικών ανθρώπων που στιγμάτισαν τα γεγονότα της εποχής. Παρ' όλα αυτά, είμαι ένα μοντέρνο κορίτσι, κυκλοφορώ με αθλητικά, και όχι ρομαντικά φορέματα, μου αρέσει το τρέξιμο και τα τελευταία χρόνια ξεκίνησα να κάνω σερφ στην Ικαρία. Για να καταλάβεις, προσπαθώ να ισορροπήσω πάνω στη σανίδα του σερφ - είναι ένα σπορ που ανακάλυψα και μου αρέσει πολύ. Τίποτα πάνω μου δεν μαρτυρά την αγάπη μου για τους ρόλους άλλης εποχής» μου αναφέρει η ηθοποιός.

Η Μαρία Παπαφωτίου μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη, πλέον κατοικεί στην Ηλιούπολη, και το αγαπημένο της μέρος είναι το χωριό της, το Μουλάτσι -πλέον έχει ονομαστεί Ελληνικό-, που βρίσκεται στην Ορεινή Αρκαδία. Μπήκε στο Πολυτεχνείο, όμως έκλεισε μια για πάντα πίσω της αυτή την πόρτα και ασχολήθηκε με την υποκριτική.


Η Μαρία Παπαφωτίου

Σκηνή από τη παράσταση «Το ΜΙνόρε» που παίζεται στο Αριστοτέλειον

Από παιδάκι θυμάται να παίζει ρόλους μέσα στην καθημερινότητά της και, όπως θα παραδεχθεί η ίδια, ήταν το αστείο μέσα στην οικογένειά της. Απολαμβάνει να παίζει ρόλους, να μεταφέρεται σε άλλες εποχές και να «ξυπνάει» ηρωίδες από βιβλία, δίνοντάς τους πνοή στο θέατρο ή στην τηλεόραση. Το παιχνίδι της υποκριτικής, για την ίδια, δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια καρμική ευλογία που γεμίζει τη ζωή της γαλήνη και ησυχία.

Μαρία Παπαφωτίου: «Δεν ήμουν υπάκουο παιδί»
Η Μαρία Παπαφωτίου πήγε στη Λεόντειο Σχολή, στη Νέα Σμύρνη, και ήταν μια πολύ καλή μαθήτρια - απόλυτα συνεπής στις σχολικές της υποχρεώσεις. Στα παιδικά και εφηβικά της χρόνια η ίδια θα χαρακτηρίσει τον εαυτό της «δύσκολο παιδί». Δεν ταλαιπωρούσε τους γονείς της κάνοντας αταξίες ή επικίνδυνα πράγματα, αλλά ήταν αντιδραστική. «Η μαμά μου μου έχει πει πως από 5 ετών δεν τους ξανάκουσα» θα μου εξομολογηθεί.

Κάνοντας μια αναδρομή στα χρόνια της εφηβείας, θα καταλήξει πως, τελικά, η σωστή λέξη είναι πως υπήρξε ένα παιδί ανυπάκουο και πως η ίδια πέρασε ετεροχρονισμένα εκείνη την περίοδο. «Το κομμάτι της επανάστασης που έχουν μέσα τους οι έφηβοι το πέρασα μετά το σχολείο» παραδέχεται.

Από το Πολυτεχνείο, στη σκηνή
Η Μαρία Παπαφωτίου πέρασε στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στη Σχολή Μεταλλειολόγων Μηχανικών, και στην ηλικία των 25 συνειδητοποίησε πως απλώς ήθελε να ξεφύγει από τον τεχνοκρατικό τρόπο σκέψης. Δεν γράφτηκε σε σχολή υποκριτικής, αλλά μπήκε σε μια θεατρική ομάδα, όπου απλώς διαπίστωσε πως σ΄ αυτόν τον χώρο βρήκε το κομμάτι που της έλειπε.



Η ηθοποιός έξω από το Πολυτεχνείο
«Ο στόχος μου δεν ήταν να μπω στο Πολυτεχνείο, αλλά να ακολουθήσω ένα επάγγελμα που έχει σχέση με τις θετικές επιστήμες. Δίνοντας Πανελλαδικές, πέρασα στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Κατάφερα να πάρω το πτυχίο μου, απλώς καθυστέρησα πολύ, γιατί μου πήρε δύο με τρία χρόνια να κάνω τη διπλωματική μου.

Δεν θα σου κρύψω πως ήθελα να εξασκήσω το επάγγελμα, όμως μπήκε στη ζωή μου η ομάδα του Νίκου Καραγιώργα "Υπό το μηδέν" και ξετρελάθηκα. Δεν έχω πάει ποτέ σε σχολή υποκριτικής. Δουλεύω πάρα πολλές ώρες για την τέχνη μου και με σκληρή δουλειά η μία συνεργασία μού έφερνε την άλλη. Είμαι πολύ νέα ακόμα στον χώρο, δεν έχω κλείσει ούτε δεκαετία» σχολιάζει.

Πηγή: iefimerida.gr - Μαρία Παπαφωτίου: Ποια είναι η ηθοποιός που υποδύεται την «Κυβέλη» σε νεαρή ηλικία - iefimerida.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...