Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στο ΕΣΠΑ η επέκταση του δικτύου αποχέτευσης της Βυτίνας

Στο ΕΣΠΑ η επέκταση του δικτύου αποχέτευσης της Βυτίνας

Το έργο της επέκτασης του δικτύου αποχέτευσης Βυτίνας εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ. Η Βυτίνα είναι ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της Αρκαδίας και ειδικά τους χειμερινούς μήνες δέχεται χιλιάδες επισκέπτες. Κατά συνέπεια, οι υποδομές της πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο σύγχρονες, προκειμένου να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες που προκύπτουν από την μαζική προσέλευση κόσμου στην περιοχή.

 

Κατά συνέπεια, το έργο θεωρείται και είναι πάρα πολύ σημαντικό και εκτιμάται ότι θα βοηθήσει πολύ την περιοχή.

Αφορά στην επέκταση του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων  του οικισμού της Βυτίνας και ακολουθεί το σύστημα σχεδιασμού του υφιστάμενου  δικτύου (μήκους 3.000 μ.)το οποίο συλλέγει τα λύματα με βαρύτητα και τα μεταφέρει  επίσης βαρυτικά στην ΕΕΛ Βυτίνας , για την προώθηση τους στον υφιστάμενο  κεντρικό συλλεκτήρα και στην συνέχεια στη θέση της εγκατάστασης επεξεργασίας  λυμάτων.

Το προτεινόμενο έργο συμπεριλαμβάνει:

- Δίκτυο αποχέτευσης συνολικού μήκους 5.080 μ. , εκ των οποίων τα 4.820 μ. θα  αφορούν βαρυτικό δίκτυο αγωγών ονομαστικών διαμέτρων Φ200 και τα 260 μ. θα  αφορούν καταθλιπτικό δίκτυο αγωγών ονομαστικών διαμέτρων Φ90 (100 μ. από το  αντλιοστάσιο 1) και Φ75 (160 μ. από το αντλιοστάσιο 2)

- Δύο τοπικά αντλιοστάσια (διαστάσεων 3,40 x 3,40 x 2,88) : Το πρώτο θα  τοποθετηθεί βορειοανατολικά του οικισμού της Βυτίνας και θα είναι εξ ολοκλήρου  υπόγειο. Το δεύτερο αντλιοστάσιο θα τοποθετηθεί παρά την επαρχιακή οδό Βυτίνας  εντός του ορίου του οικισμού.

Για την καλή λειτουργία και συντήρηση του δικτύου θα κατασκευασθούν «φρεάτια  επίσκεψης», κυκλικής κάτοψης με εσωτερική διάμετρο 1,20 μ. και στις θέσεις εκβολής των καταθλιπτικών αγωγών στο δίκτυο βαρύτητας θα κατασκευαστούν  «φρεάτια άφιξης». Παραδοτέα πράξης: Τα παραδοτέα της προτεινόμενης πράξης αφορούν σε:

- Δίκτυο αποχέτευσης συνολικού μήκους 5.080 μ. (συμπεριλαμβανομένου των ΚΑΑ),  εκ των οποίων τα 4.820 μ. θα αφορούν βαρυτικό δίκτυο αγωγών ονομαστικών διαμέτρων Φ200, και τα 260 μ. θα αφορούν καταθλιπτικό δίκτυο αγωγών ονομαστικών διαμέτρων Φ90 (100 μ. από το Α/Σ-1) και Φ75 (160 μ. από το Α/Σ-2).

- Δύο τοπικά αντλιοστάσια

Θα παραδοθεί ολοκληρωμένο το δίκτυο αποχέτευσης, όπως αναλυτικά περιγράφεται στην τεχνική περιγραφή. Η χρονική διάρκεια υλοποίησης της πράξης είναι 12 (μήνες).

Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για τον υπολογισμό της κοινοτικής συνδρομής ανέρχεται σε 1,031,481.93 Ευρώ. 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...