Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Ζήτημα ζωής και θανάτου να μην κλείσει το Κέντρο Υγείας στα Τρόπαια Γορτυνίας»

«Ζήτημα ζωής και θανάτου να μην κλείσει το Κέντρο Υγείας στα Τρόπαια Γορτυνίας»

 

Τη διατήρηση και ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Τροπαίων, κάτι που θεωρεί ζήτημα ζωής και θανάτου, θεωρεί ο υποψήφιος Δήμαρχος Γορτυνίας Μιλτιάδης Λύτρας, με επιστολή του προς το νέο Διοικητή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Νίκο Χρόνη.

Την επιστολή φέρνει στη δημοσιότητα το kalimera-arkadia.gr.

«Αξιότιμε κύριε Διοικητά του ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ,

Θα ήθελα καταρχήν να σας ευχηθώ από καρδιάς ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στο πολύ δύσκολο έργο που προσφάτως αναλάβατε. Οι ευχές μας συνοδεύουν ασφαλώς την προσπάθειά σας για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας στο ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ και στα περιφερειακά ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ.

Αφορμή της επιστολής μου και της επικοινωνίας μου μαζί σας είναι η φημολογούμενη υποβάθμιση των κέντρων Υγείας Τροπαίων και Δημητσάνας που ανήκουν στην αρμοδιότητά σας καθώς και η παράκλησή μου να επιληφτείτε κάποιον σοβαρών προβλημάτων που βασανίζουν τους κατοίκους της Γορτυνίας κι έχουν σχέση με τη λειτουργία των κέντρων υγείας των αγροτικών ιατρείων και των εξετάσεων στον τόπο μας. Είμαι βέβαιος πως είστε και σεις υπέρ της Αγωνίας όλων των Κατοίκων του ορεινού, περήφανου, ιστορικού, και φτωχού Δήμου Γορτυνίας για την Τύχη του Κέντρου Υγείας Τροπαίων που εξυπηρετεί περισσότερα από 100 χωριά και οικισμούς της Γορτυνίας με πενιχρά μέσα ελάχιστο προσωπικό και σαφέστατα ελάχιστη συνδρομή από το κράτος τα τελευταία χρόνια.

Χαρακτηριστικά Δεδομένα: Τέσσερις Ηρωικοί Γιατροί, Ένα ασθενοφόρο ελάχιστοι νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό, ένας οδηγός.

Σαν Κεραυνός έπεσε η είδηση-φήμη ότι το υπουργείο υγείας σκοπεύει να κλείσει οριστικά το κέντρο Υγείας Τροπαίων στην επερχόμενη αναδιάρθρωση των υπηρεσιών υγείας υπό την πίεση των κατά τη γνώμη μας πέρα για πέρα ανιστόρητων απαιτήσεων της Τρόικας ειδικά στον Τομέα την Υγείας – Ακούσαμε στο ίδιο μήκος κύματος για παράδειγμα πως η τρόικα ζήτησε την εκκένωση των νησιών με κατοίκους μέχρι 150.

Ζητώ από εσάς και τις αρμόδιες υπηρεσίες σας να μας απαντήσουν επισήμως αν όντως αυτή η φήμη είναι αληθής καθώς κι αν έχετε κάνει ενέργειας που απορρέουν από το θεσμικό σας ρόλο για την ανάσχεση μιας τέτοιας προοπτικής.

Ζητώ δηλαδή από εσάς να αναλάβετε ενεργό ρόλο στην προάσπιση και στη βελτίωση της κατάστασης που παραλάβατε. Θα ήταν τρομερό πισωγύρισμα κάθε συγχώνευση των κέντρων υγείας ή υποβάθμισή τους.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΕΡΑΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ Πως ΟΙ ΟΡΕΙΝΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ!! ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΙΝΑΙ 60 ΕΤΗ γεγονός που κατατάσσει την ΟΡΕΙΝΗ ΓΟΡΤΥΝΙΑ στον τρίτο πιο γερασμένο δήμο της Ελλάδος!!

Σε κάθε περίπτωση το Αίτημα των κατοίκων μιας ορεινής περιοχής χωρίς οδική πρόσβαση η εγγύτητα με κάποιο άλλον οργανισμό περίθαλψης είναι πάνω από 100 χιλιόμετρα όχι μόνο να διατηρήσετε αλλά και να ενισχύσετε το Κέντρο Υγείας όπου για χρόνια ήρωες Αγροτικοί Ιατροί τιμούν τον όρκο του Ιπποκράτη και παράσχουν υψηλό ιατρικό και ανθρωπιστικό έργο.

Επειδή το παραπάνω δεν είναι μια φιλολογική διατύπωση αλλά μια πραγματικότητα θα σας θέσω τρία χαρακτηριστικά και απευκταία παραδείγματα:

Παράδειγμα πρώτο: Αν ένας ηλικιωμένος πάθει καρδιακή προσβολή στην Κοντοβάζαινα που βρίσκεται 100 χιλιόμετρα από την Τρίπολη και 70 Χιλιόμετρα από τη Δημητσάνα ποιος θα του παράσχει άμεση ιατρική περίθαλψη αν όχι η δομή του Κέντρου Υγείας Τροπαίων;

Παράδειγμα δεύτερο: Που θα απευθυνθούν για συνταγογράφηση οι 10.000 ηλικιωμένοι του Δήμου Γορτυνίας που εξυπηρετούνται από το Κέντρο Υγείας Τροπαίων; Με τι χρήματα να μετακινηθούν εβδομαδιαίως ή τρείς φορές την εβδομάδα με κόστος βενζίνης 1.80 ευρώ, τη στιγμή που η μετακίνηση σε κάθε κοντινότερο οργανισμό υγείας είναι 180 χιλιόμετρα;

Παράδειγμα Τρία και Ερώτημα Πόσο αποτιμάται στην στρατηγική του ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ η Απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής ειδικά σε επείγοντα περιστατικά όταν ακόμα και μια ώρα είναι κρίσιμη για τη ζωής ενός ασθενούς.

Σας πληροφορώ μετά γνώσης πως το Κέντρο Υγείας Τροπαίων στο περασμένο διάστημα έσωσε πάρα πολλές ανθρώπινες ζωές ακριβώς λόγω της εγγύτητάς τους με το σημείο του επείγοντος συμβάντος

Ερώτημα: Γνωρίζετε Αγαπητέ Κύριε ΔΙΟΙΚΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ τι σημαίνει Ορεινός Δήμος; Τέτοιος είναι η Γορτυνία και μόνο χάριν Παλιού Ρουσφετιού Παλαιού Κομματάρχη δεν χαρακτηρίστηκε ορεινός. Γνωρίζετε τι σημαίνει χειμώνας στην ορεινή Γορτυνία; Ξέρετε τι είναι με ένα και δύο μέτρα χιόνι να μην έχει ο ηλικιωμένος κοντά του το κέντρο υγείας Τροπαίων; Με βάση τα παραπάνω ζητώ την απόκρισή σας στο κρίσιμο ερώτημα και να σας μεταφέρω την αγωνία όλων των Γορτυνίων: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΡΟΠΑΙΩΝ ΤΟΥ ΟΡΕΙΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ του 5ου σε έκταση δήμου της Ελλάδος.

Προτίθεστε να ανταποκριθείτε στο πάγιο αίτημά μας για ενίσχυση των υποδομών του – Μάθαμε πως με την κινητικότητα πολλοί άνθρωποι που απασχολούνταν στο υπουργείο παιδείας θα απορροφηθούν στο υπουργείο Υγείας. Συναινείτε με το κλείσιμο του ; Έχετε συντάξει κάποια μελέτη η αναφορά προς άλλη κατεύθυνση;

Επίσης θα σας ήμουν υπόχρεος αν μπαίνατε στον κόπο να μου απαντήσετε και στα ακόλουθα ερωτήματα: - Πόσα είναι σήμερα τα Αγροτικά Ιατρεία στη Γορτυνία που τελούν υπό την εποπτεία και τον έλεγχο του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, και ποιο είναι το πρόγραμμα λειτουργίας τους; - Πόσοι Ιατροί απασχολούνται σε αυτά κι αν έχει διαπιστώσει η διοικητική σας ευθύνη ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα; Έχετε καταγράψει αυτές τις ελλείψεις; Προτίθεστε να ζητήσετε ενίσχυση και περισσότερους πόρους; - Ποιο είναι το πλάνο του Παναρκαδικού Νοσοκομείου για την διενέργεια ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ στα κέντρα Υγείας Τροπαίων και Δημητσάνας; - Σκοπεύετε μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα να προγραμματίσετε την μετάβαση στη Γορτυνία εξειδικευμένων ιατρικών Κλιμακίων για τη διενέργεια εξετάσεων; Είναι πραγματικά λυπηρό το ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ να είναι ουραγοί σε αυτόν τον τομέα και σύλλογοι όπως οι σύλλογοι ΠΟΥΡΝΑΡΙΑΣ ή Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΔΗΜΗΤΣΑΝΙΤΩΝ να προβαίνουν σε τέτοιες εξετάσεις με ίδια μέσα

- Διατελώ υπόχρεος και αναμένω την Απάντησή σας από εσάς προσωπικά ή τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ σας. Είμαι βέβαιος πως ως ανθρωπιστής που είστε θα σκύψετε με ειδικό ενδιαφέρον. Καλή επιτυχία στο Δύσκολο έργο σας – ΜΗΝ ΛΗΣΜΟΝΑΤΕ ΤΗΝ ΓΟΡΤΥΝΙΑ ΜΑΣ

Με τιμή Δρ. Μιλτιάδης Δ. Λύτρας Καθηγητής Έρευνας Υπ. Δήμαρχος Γορτυνίας.»

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...