Menu
RSS
Δευτέρα, 20/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Πλημμύρισαν» από κόσμο τα τουριστικά χωριά της Γορτυνίας! (εικόνες)

«Πλημμύρισαν» από κόσμο τα τουριστικά χωριά της Γορτυνίας! (εικόνες)

Πόλος έλξης αποτέλεσαν και φέτος τα τουριστικά χωριά της Γορτυνίας μας, όπως Δημητσάνα, Βυτίνα, Στεμνίτσα, Λαγκάδια, Ελληνικό, Βαλτεσινίκο,  Μαγούλιανα κ.α. Στα ορεινά αυτά χωριά η πληρότητα έφτασε το 90-100%, ενώ πολλά ήταν και τα σπίτια που ενοικιάστηκαν μέσω Airbnb. Ξέχωρα όμως από αυτό, λόγω του γεωγραφικού πλεονεκτήματος της περιοχής, αλλά και των ιδανικών καιρικών συνθηκών, αρκετοί ήταν αυτοί που έκαναν μονοήμερη επίσκεψη, κυρίως από την Αθήνα αλλά και πόλεις της Πελοποννήσου, όπως Τρίπολη, Πάτρα, Πύργο, Καλαμάτα κ.α.

Το σκηνικό δυστυχώς ήταν εντελώς διαφορετικό στα χωριά της Κάτω Γορτυνίας. Η προσέλευση των συμπατριωτών από Αθήνα ήταν περιορισμένη, καθώς λίγα σπίτια άνοιξαν την περίοδο των εορτών. Μεγαλύτερη προσέλευση Γορτυνίων αναμένεται για το τριήμερο των Θεοφανίων.

Ο καλός καιρός για την εποχή πάντως θύμιζε πιο πολύ άνοιξη ή καλοκαίρι, και όχι χειμώνα. Το βράδυ βέβαια η θερμοκρασία έπεφτε αρκετά με πολλά τζάκια να ανάβουν.

Στο σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα χαρακτηριστικό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ στο βραδινό δελτίο ειδήσεων την Πρωτοχρονιά, από ορεινά χωριά της Αρκαδίας που πλημμύρησαν από κόσμο. Σε αυτό μιλούν και επαγγελματίες της εστίασης και του τουρισμού, καθώς και επισκέπτες από όλα τα μέρη της χώρας, ακόμα και από τη Μυτιλήνη!

Ακόμα δείτε φωτογραφίες του Βασίλη Κουτρουμάνου από τη γραφική κωμόπολη της Βυτίνας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

To ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ από το 00:54:14 και μετά: https://www.skaitv.gr/

https://www.e-gortynia.gr/

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...