Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας στο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής με τη "Smart Vytina"

Το Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας στο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής με τη "Smart Vytina"

Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas, που διοργανώθηκε την Κυριακή 26 Μαρτίου στο Κολλέγιο Αθηνών, παρουσίασε η μαθητική ομάδα Vytina Robotics το φετινό έργο της με τίτλο «Smart Vytina», έχοντας στο πλάι της τη θερμή υποστήριξη και την συνεχή ενθάρρυνση των γονέων, των συμμαθητών, των δασκάλων τους και των υποστηρικτών της ομάδας.


 

Το πρωτότυπο έργο εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν οι μαθητές/-τριες για την κατηγορία Open Δημοτικού - «Έξυπνες πόλεις», με αφορμή πρακτικά ζητήματα που συναντώνται στην καθημερινότητα της Βυτίνας. Με το έργο οι μαθητές προτείνουν νέους τρόπους διαχείρισης με καινοτόμες λύσεις και εφαρμογές, που περιλαμβάνουν σύνθετους αυτοματισμούς και λειτουργίες που περιέχουν κινητήρες, αισθητήρες, ψηφιακές κάμερες, qr κώδικα κ.α. Τα κύρια συστήματα του έργου αφορούν τον έλεγχο και διαχείριση της στάθμευσης με τη χρήση αισθητήρων, κατά τις περιόδους αυξημένης τουριστικής κίνησης, τον έλεγχο απορριμμάτων με τη χρήση έξυπνων κάδων, την συλλογή των απορριμμάτων από αυτόνομο (χωρίς οδηγό ή χρήστη) απορριμματοφόρο όχημα, καθώς και τη διαχείριση του οδοφωτισμού για την εξοικονόμηση ενέργειας.





Το έργο ξεχωρίζει για τα ιδιαίτερα τοπικά χαρακτηριστικά που αναδεικνύει, προβάλλοντας την ξεχωριστή φυσιογνωμία του χωριού στις εκδηλώσεις και τα μέσα, όπου παρουσιάζεται.

Για την ανάπτυξη του πρότζεκτ μαθητές/-τριες και εκπαιδευτικοί εργάζονταν εντατικά κατά τους προηγούμενους μήνες, ακολουθώντας συνεργατικές πρακτικές, που χαρακτηρίζονται από μεθοδική δουλειά, επιστημονικές προσεγγίσεις και αστείρευτη προσήλωση και επιμονή για την επίτευξη ποιοτικών αποτελεσμάτων.

Η ομάδα πλαισιώθηκε συνολικά από τον σύλλογο των εκπαιδευτικών του σχολείου. Ιδιαίτερη αναφορά για την γενναιόδωρη προσφορά πολύτιμου προσωπικού χρόνου στην ανάπτυξη του έργου, καθώς και την προετοιμασία και υποστήριξη των μαθητών/-τριών, στους εκπαιδευτικούς του σχολείου Μπεκιάρη Αδαμαντία, Αχμέτ Αϊσέλ, Παπανικολάου Νικολέττα, Κοκκίνη Παναγιώτα, Κατσικερού Μαρίνου, καθώς και στον εκπαιδευτικό δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κουτρόπουλου Παναγιώτη, που συμμετείχαν πρόθυμα στην ομάδα υπό τον συντονισμό του Διευθυντή του σχολείου Ιωάννη Καρούντζου.

Το έργο προκρίθηκε από τον Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής στην Καλαμάτα με πολύ καλές προοπτικές και παρουσιάστηκε στον Τελικό διαγωνισμό στην Αθήνα με εξαιρετική απόδοση από τους μαθητές/-τριες, λαμβάνοντας ξεχωριστές κριτικές από το κοινό. Παρ’ όλα αυτά, στη διαδικασία της σύντομης αξιολόγησης δεν εκτιμήθηκε στο βαθμό που αντιστοιχούσε στην ποιότητά του από τους νεαρούς κριτές της πρώτης φάσης και η αποστολή του στον διαγωνισμό ολοκληρώθηκε νωρίς.




Η μαθητική ομάδα πρόκειται να παρουσιάσει αναλυτικότερα το έργο στο 2ο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων του Δήμου Καλαμάτας, τον Μάιο του 2023. Μείνετε συντονισμένοι.

Ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη υποστήριξη της ομάδας κατά την προετοιμασία του έργου, τους Εκπαιδευτικούς που αναφέρθηκαν, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, καθώς και τον Δήμαρχο Γορτυνίας κ. Ευστάθιο Κούλη για την υποστήριξη της κοινής αποστολής των σχολείων (μαζί με το Δημοτικό Σχολείο Τροπαίων) που εκπροσώπησαν τον Δήμο σε αυτή τη μεγάλη γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας για παιδιά και νέους.

 

Πηγή - http://dhmotiko-vytinas.blogspot.com

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...