Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η Γιορτή Ρίγανης στον Κοκκορά Γορτυνίας (εικόνες - βίντεο)

Η Γιορτή Ρίγανης στον Κοκκορά Γορτυνίας (εικόνες - βίντεο)
 

Ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας διοργάνωσαν σε συνεργασία με τον Σύλλογο Απανταχού Κοκκοραίων «Ο Προφήτης Ηλίας», τη 15η Γιορτή Ρίγανης στον Κοκκορά Γορτυνίας, την Παρασκευή 23 Ιουνίου.

Η φετινή Γιορτή Ρίγανης περιελάμβανε ομιλία-συζήτηση με θέμα: «Ασθένειες των Ελαιόδεντρων» από την Επίκουρη καθηγήτρια του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο εργαστήριο φυτοπαθολογίας κ. Αλίκη Τζίμα και πλαισιωθηκε από τα εγκαίνια της νέας παιδικής χαράς του χωριού, έκθεση τοπικών αγροτικών προϊόντων και παραδοσιακό γλέντι.

 

Ο υπ. βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Η. Παπαηλιού στη γιορτή της ρίγανης και την έκθεση αγροτικών προϊόντων στον Κοκκορά Ηραίας.

Η Αρκαδία, και ειδικότερα η Γορτυνία, αποτελεί τμήμα της ελληνικής περιφέρειας, η οποία χαρακτηρίζεται από ερήμωση, εγκατάλειψη και μαρασμό.
Παρά ταύτα, η Γορτυνία διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα (ανόθευτη-παρθένα φύση, φυσικό κάλλος, πρόσφορες κλιματολογικές και εδαφολογικές συνθήκες, μυθολογία, ιστορία, λαϊκή παράδοση και πολιτισμός), που μπορούν να αλλάξουν τη μοίρα της. Όμως γι΄ αυτό, απαιτείται σχεδιασμός και συντονισμός ενεργειών, ώστε να υπάρχει σαφής στόχευση και αποτελεσματικότητα.

Η κτηνοτροφία, η παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων συνδυαστικά με τη μεταποίησή τους και την παροχή θεματικών τουριστικών υπηρεσιών ήπιας μορφής, αποτελούν τα πεδία που αντιστοιχούν στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Γορτυνίας.
Όλοι αυτοί οι τομείς οικονομικής δραστηριότητας μπορεί και πρέπει να στηριχθούν, να ενισχυθούν και να αξιοποιηθούν. Η αποτελεσματικότητα της αξιοποίησής τους προϋποθέτει την κινητοποίηση και τη συλλογική δράση του ανθρώπινου δυναμικού, που ζουν και δραστηριοποιούνται εντός και εκτός Γορτυνίας, διαθέτουν υψηλής ποιότητας προσόντα και διατηρούν ισχυρούς δεσμούς με τη γενέθλια γη.
Η γιορτή της ρίγανης και η έκθεση αγροτικών προϊόντων στον Κοκκορά αποδεικνύουν ότι στην ευρύτερη περιοχή, παρά τις αντιξοότητες, λειτουργούν πυρήνες δημιουργίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, εκδηλώσεις αυτού του είδους πρέπει να έχουν συνέχεια. Με αυτό τον τρόπο δικαιολογείται η πραγματοποίησή τους και επισφραγίζεται η επιτυχία τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...