Τραυματισμένος φιδαετός στη διαδρομή "Δημητσάνα-Στεμνίτσα"
Χθες το απόγευμα 7/7/2023, στη διαδρομή Δημητσάνα-Στεμνίτσα βρέθηκε στο οδόστρωμα ένας φιδαετός τραυματισμένος σοβαρά στη μία φτερούγα του ( προφανώς από χτύπημα σε διερχόμενο αυτοκίνητο). Οδηγοί άλλων διερχόμενων αυτοκινήτων και περαστικοί σταμάτησαν και προστάτευσαν το πτηνό από επιπλέον τραυματισμό καλώντας συγχρόνως την ΑΝΙΜΑ (Σύλλογος προστασίας και περίθαλψης άγριας ζωής) προκειμένου να τους δοθούν οδηγίες. Εθελόντρια της ΜΑΙΝΑΛΟΝ Κοιν.Σ.Επ. συνέλεξε το πτηνό και σήμερα το μεσημέρι το παρέδωσε στην ΑΝΙΜΑ ( Καλλιθέα Αττικής) για περίθαλψη. Ας ελπίσουμε πως θα τα καταφέρει και θα ξαναγυρίσει στο σπίτι του.
Παρακαλούνται οδηγοί αυτοκινήτων ή περιπατητές, αν τυχόν βιώσουν ανάλογη περίπτωση, να επικοινωνήσουν άμεσα με αρμόδιους φορείς, προκειμένου να αντιμετωπίζονται τέτοια περιστατικά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
(Ο φιδαετός είναι είδος αετού και το μοναδικό είδος κιρκαετού, που απαντάται στον ελλαδικό χώρο. Η επιστημονική του ονομασία είναι Circaetus gallicus και δεν περιλαμβάνει υποείδη).
Σχετικά Άρθρα
- Tigers: "Με το Γουέμπλεϊ όπως τα τελευταία παιχνίδια δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα!"
- Γυναικείο ποδόσφαιρο | ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης 5-1
- Τιμήθηκε η 205η επέτειος προσκυνήματος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Παναγιά στο Χρυσοβίτσι (εικόνες)
- Η ομάδα Menalon Power με μαθητές από τη Δημητσάνα, τη Στεμνίτσα, τα Λαγκαδια και το Ζυγοβιστι στο Φεστιβάλ Ρομποτικής Καλαμάτας
- Άνοιξε μια λωρίδα κυκλοφορίας στα Λαγκάδια (vd)






