Menu
RSS
Τετάρτη, 08/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γιάννης Θεοδωρακόπουλος: "Απαράδεκτο να προτιμούν το δρόμο από την Μεγαλόπολη και όχι από τη Βυτίνα για την Αρχαία Ολυμπία"

Γιάννης Θεοδωρακόπουλος: "Απαράδεκτο να προτιμούν το δρόμο από την Μεγαλόπολη και όχι από τη Βυτίνα για την Αρχαία Ολυμπία"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  10-08-2023

Τεραστιες οι ευθυνες για τις δημοτικες αρχες που διοίκησαν και θέλουν να ξαναδιοικήσουν τη Γορτυνία

Η επίσκεψη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Παπαθανάση είχε στην ατζέντα , μεταξύ άλλων,  και το θέμα  της προώθησης του οδικού έργου που θα συνδέει τη Μεγαλόπολη με  την Αρχαία Ολυμπία. Είναι το θέμα που είχε βγει στην επιφάνεια στην αρχή του προηγούμενου χρόνου όταν υπήρχε σε όλους η εντύπωση ότι προχωράει ο οδικός άξονας Τρίπολης-Βυτίνας- Αρχαίας Ολυμπίας. Ένας δρόμος όμως που έχει κολλήσει, εδώ και 40 χρόνια, έξω από τα Λαγκάδια, όπου έχει ανακύψει το μεγάλο πρόβλημα της παράκαμψης.  Χωρίς πάντως να γίνονται εργασίες και προς την Αρχαία Ολυμπία. Η κινητοποίηση πέρυσι, με πρωτοβουλία του συλλόγου Τροπαιατών   50 και πλέον συλλόγων από τα χωριά της Γορτυνίας και κυρίως από την Δυτική Γορτυνία, έφερε το θέμα στην επιφάνεια αλλά ο τότε υπουργός Μεταφορών Κ. Καραμανλής δεν θέλησε να το προωθήσει.

«Θεωρητικά δεν μπορεί να είμαστε εναντίον της δημιουργίας  οπουδήποτε  οδικού άξονα»  τόνισε σχολιάζοντας τις δημοσιογραφικές πληροφορίες,  ο υποψήφιος δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Θεοδωρακόπουλος , ο οποίος έχει προωθήσει επικοινωνιακά την ανάγκη της ολοκλήρωσης του δρόμου Βυτίνας-Αρχαίας Ολυμπίας σε αρκετές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές του παρεμβάσεις του. «Όμως δεν είναι δυνατόν, συνέχισε,  να προχωρούν όλα τα έργα και τα αιτήματα της υπόλοιπης Πελοποννήσου και να μπλοκάρεται από κάποιο «μαγικό χέρι» ο δρόμος που θα δώσει ζωή σε ολόκληρη την Κεντρική Πελοπόννησο. Είναι απαράδεκτο αυτό που κάνουν. Μας το χρωστάει το κράτος δεκαετίες. Αλλά πάντοτε μας ξεγελάει, ή καλύτερα μας εξαπατά. Το ίδιο έργο ζούμε και τώρα με τη διοίκηση αυτή. Δεν πάει άλλο. Η ΓΟΡΤΥΝΙΑ ΕΡΗΜΩΝΕΙ».

Ο κ. Θεοδωρακόπουλος απέδωσε ευθύνες για όλη αυτή την ...κρατική κοροϊδία  τεσσάρων δεκαετιών πρώτα στις κυβερνήσεις και στο πολιτικό προσωπικό. Και πρόσθεσε: «Θεωρώ όμως ότι όλα ξεκινούν από την αδιαφορία ή ανικανότητα (διαλέξτε όποια λέξη προτιμάτε) των δημάρχων που τα τελευταία χρόνια νομίζουν ότι λύνουν το πρόβλημα με επιστολές και ψηφίσματα. Μπορούν  να πληροφορήσουν τους Γορτύνιους και ιδιαιτέρως τους κατοίκους της Δυτικής Γορτυνίας  για τις ενέργειες, τις κινητοποιήσεις,  τις πορείες και τις άλλες δράσεις  που έχουν (;) οργανώσει  τόσο ο σημερινός δήμαρχος κ. Κούλης όσο και ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Μέγας , ο οποίος ήταν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου στην προηγούμενη διοίκηση του δήμου. Άρα δεύετρος στην τάξη αξιωματούχος.  Δεν ήταν παρόντες ούτε καν στις δράσεις και πρωτοβουλίες των συλλόγων των χωριών. Και σήμερα διαβάζουμε ότι υπόσχονται και πάλι αυτά που δεν έκαναν τόσα χρόνια».  

Επίσης περιμέναμε ότι θα είχαν ήδη ξεσηκωθεί και όλοι μαζί θα ήμασταν έτοιμοι για κινητοποιήσεις. Αλλά δεν ακούσαμε το παραμικρό ούτε από τη δημοτική αρχή ούτε και από την αξιωματική αντιπολίτευση. Γιατί άραγε;  

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...