Νέο χτύπημα κατά της Αρκαδίας | Κλείνει το ταχυδρομείο στην Κοντοβάζαινα - Ερώτηση Κωνσταντινόπουλου στη Βουλή

Αναστολή λειτουργίας του Ταχυδρομικού Καταστήματος στην Κοντοβάζαινα Αρκαδίας
Κατέθεσα σήμερα ερώτηση στη Βουλή, στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του επισημαίνω ότι με την απόφασή της η διοίκηση των ΕΛΤΑ να κλείσει το Ταχυδρομικό Κατάστημα στην Κοντοβάζαινα Αρκαδίας, δίνει άλλο ένα χτύπημα στην ύπαιθρο και συγκεκριμένα στις απομακρυσμένες περιοχές όπου εξυπηρετούνται εκατοντάδες κάτοικοι, συμβάλλοντας στην περαιτέρω ερημοποίηση της περιοχής. Δεδομένου μάλιστα ότι ο πληθυσμός των ορεινών χωριών της Αρκαδίας, είναι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, είναι βαρύνουσας σημασίας, η πολιτεία να μεριμνήσει για την εξυπηρέτησή τους. Ως εκ τούτου του ζητώ να αναλάβει πρωτοβουλίες για την άμεση αναστολή εκτέλεσης της απόφασης για το κλείσιμο του καταστήματος ΕΛΤΑ στην Κοντοβάζαινα Αρκαδίας αλλά και την απρόσκοπτη συνέχεια της λειτουργίας του.
Ακολουθεί ολόκληρη η ερώτηση:
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Παπαστεργίου
ΘΕΜΑ: «Αναστολή λειτουργίας του Ταχυδρομικού Καταστήματος στην Κοντοβάζαινα Αρκαδίας»
Κύριε Υπουργέ,
Τους τελευταίους μήνες έβαλαν λουκέτο δεκάδες καταστήματα ΕΛΤΑ σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης και αναδιάρθρωσης των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Πολύ πρόσφατο παράδειγμα ήταν η αναστολή λειτουργίας του Ταχυδρομείου στη Βυτίνα, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στις συναλλαγές των πολιτών της συγκεκριμένης ορεινής περιοχής του νομού μας. Η διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων δεν σταμάτησε εκεί αφού με απόφασή της βάζει λουκέτο και στο κατάστημα της Κοντοβάζαινας και η περιοχή θα εξυπηρετείται από το κατάστημα στα Τρόπαια. Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοικοι της Κοντοβάζαινας και των γύρω περιοχών που εξυπηρετούνται από το συγκεκριμένο κατάστημα, θα πρέπει να μετακινούνται αρκετά χιλιόμετρα μακριά, μέχρι το πλησιέστερο κατάστημα στα Τρόπαια.
Τα ΕΛΤΑ ιστορικά αποτελούσαν μια από τις λίγες υπηρεσίες δημοσίου συμφέροντος σε όλη την χώρα βοηθώντας καθοριστικά στην διεκπεραίωση πολλών υποθέσεων των πολιτών χωρίς να είναι αναγκαία η μετακίνησή τους. Αυτές οι υπηρεσίες είναι πολύτιμες για τους κατοίκους και τις μικρές επιχειρήσεις των απομακρυσμένων περιοχών της χώρας ειδικά των ορεινών περιοχών όπως η Αρκαδία.
Με την απόφασή της η διοίκηση των ΕΛΤΑ δίνει άλλο ένα χτύπημα στην ύπαιθρο και συγκεκριμένα στις απομακρυσμένες περιοχές όπου εξυπηρετούνται εκατοντάδες κάτοικοι, συμβάλλοντας στην περαιτέρω ερημοποίηση της περιοχής. Δεδομένου μάλιστα ότι ο πληθυσμός των ορεινών χωριών της Αρκαδίας, είναι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, είναι βαρύνουσας σημασίας, η πολιτεία να μεριμνήσει για την εξυπηρέτησή τους
Ως εκ τούτου, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσετε για την άμεση αναστολή εκτέλεσης της απόφασης για το κλείσιμο του καταστήματος ΕΛΤΑ στην Κοντοβάζαινα Αρκαδίας αλλά και την απρόσκοπτη συνέχεια της λειτουργίας του;
O ερωτών Βουλευτής
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος
Σχετικά Άρθρα
- Κόντρα Τζιούμη - Σμυρνιώτη για τα έργα στο κολυμβητήριο | "Δεν θα τελειώσει ποτέ το έργο;" - "Τα ίδια λέγατε και για την πλατεία Αγίου Βασιλείου"
- Σύμβαση για την ολοκλήρωση της επαρχιακής οδού Παλαιόκαστρο – Ριζοσπηλιά
- 4ο Tripolis Street Food Festival με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Πελοποννήσου
- Συνεργάτες ζητά η Ελληνική Στατιστική Αρχή
- Γιάννης Λαγός για τον βανδαλισμό του Πάνα στη Στενίτσα | "Υπάρχει μια ολόκληρη οργάνωση - συμμορία και αυτό είναι το επικίνδυνο"
6 σχόλια
-
Ειστε υπευθυνοι για την ερημωση της Γορτυνιας
-
Κούλη δε θέτε;;;
Κούλη έχετε!!!!!
Θα το κλείσει τα γράμματα και οι συντάξεις θα έρχονται απ' ευθείας στην πόρτα του σπιτιού κάθε Γορτύνιου με drone.....
Να μου το θυμηθείτε ότι ο Δήμαρχος είναι πολύ μπροστά!!!! -
Φτωχοκουλης ο ιδιος
-
Κουλη δημαρχο δε θέλατε;;;; Αφηστε τον να ψέλνει και να ερημώνει τα χωρια
-
εντάξει....τι άλλο να κάνει ο άνθρωπος????
ένας απλός βουλευτής είναι.... -
Μην αγχώνεστε...ο δήμαρχος σας ο Κουλης ειπε τον ψήφισε ο κόσμος για ν συνεχίσει ν ΨΕΛΝΕΙ...όχι για ν κρατήσει ανοιχτό τ ταχυδρομείο