Menu
RSS
Παρασκευή, 17/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παγγορτυνιακή Ένωση | Χριστουγεννιάτικη επίσκεψη με δώρα στο Δημοτικό Σχολείο Κοντοβάζαινας

Παγγορτυνιακή Ένωση | Χριστουγεννιάτικη επίσκεψη με δώρα στο Δημοτικό Σχολείο Κοντοβάζαινας

Εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και με σκοπό να βρεθούμε κοντά στα παιδιά του τόπου μας, επιλέξαμε φέτος να ταξιδέψουμε στην Κοντοβάζαινα  για να επισκεφθούμε το Δημοτικό Σχολείο και να μοιράσουμε δώρα στους δεκαοκτώ μικρούς μαθητές και τις τρεις δασκάλες τους.

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. βρέθηκε την Πέμπτη 21/12 στο σχολείο, με τα παιδιά να μας υποδέχονται χαρούμενα ενώ μας έψαλλαν τα κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Συζητήσαμε με τις δασκάλες του σχολείου για τις συνθήκες που εργάζονται και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ενώ μας υποδέχθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του χωριού κ. Βασίλης Γουβής και ο αντιδήμαρχος της δημ. ενότητας Κοντοβαζαίνης κ. Τάκης Κουτρουμάνος.

Φεύγοντας, τα παιδιά του σχολείου μας αποχαιρέτησαν δίνοντάς μας τα δικά τους χειροποίητα δωράκια, ημερολόγια και γούρια που ετοίμασαν για τις γιορτές.

Η συμβολική αυτή επίσκεψη  μας γέμισε χαρά και συγκίνηση, καθώς θεωρούμε υποχρέωση της Ένωσης να ερχόμαστε σε επαφή με τα παιδιά της Γορτυνίας που ζουν και μεγαλώνουν σε πολύ διαφορετικές συνθήκες και με αρκετές δυσκολίες στα χωριά μας.

Στα πρόσωπα των μικρών μαθητών όλοι οι Γορτύνιοι που φοιτήσαμε κάποτε στα ίδια θρανία βλέπουμε τα δικά μας σχολικά χρόνια και μας γεμίζει θλίψη η εικόνα ερήμωσης που παρουσιάζουν σήμερα τα σχολεία της Γορτυνίας τα οποία κλείνουν το ένα μετά το άλλο.

Ευχόμαστε καλή πρόοδο στα παιδιά μας και να συνεχίσουν με τα παιδικά τους χαμόγελα να φέρνουν τη ζωή και την ελπίδα στον τόπο μας.

Καλά Χριστούγεννα!

Εκ του Δ.Σ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...