Menu
RSS
Σάββατο, 01/06/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η πρωτοχρονιάτικη εορτή της Αδελφότητας Δημητσανιτών (εικόνες)

Η πρωτοχρονιάτικη εορτή της Αδελφότητας Δημητσανιτών (εικόνες)
Η Αδελφότητα νιώθει πως πετυχαίνει ,όταν κατορθώνει να φέρει κοντά τις καρδιές των Δημητσανιτών ,να συσφίγγει τη μεταξύ τους αγάπη και συντροφικότητα. Θα πρέπει λοιπόν το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας να αισθάνεται εξαιρετικά ικανοποιημένο αφού την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024 πέτυχε αυτό το προσδοκώμενο. Και είναι λογικό να αισθάνεται έτσι αφού στην πιο πάνω εκδήλωση , παρά την κακοκαιρία και το οξύ ψύχος, παρέστησαν πλήθος συμπατριωτών μας , μεταξύ των οποίων και πολλοί φίλοι της Αδελφότητας.
Επιθυμία του κάθε Δ.Σ. της Αδελφότητάς μας σε εκδηλώσεις που διοργανώνει , όπως ήταν αυτή της 21ης Ιανουαρίου 2024 , είναι να συσφίγγει τις πατριωτικές σχέσεις σε βαθμό που οι μεγαλύτεροι σε ηλικία να θυμηθούν τα παιδικά τους χρόνια, δύσκολα για την εποχή τους, μα τόσο όμορφα, και να δώσει την ευκαιρία στους νεωτέρους ,παιδιά και εγγόνια, να μυηθούν στο Δημητσανίτικο Πνεύμα για να μπορούν κι αυτά να δώσουν συνέχεια στα ήθη και στα έθιμα της αγαπημένης πατρίδας μας, της Δημητσάνας.
Η επιτυχία ,λοιπόν, της φετινής Πρωτοχρονιάτικης Εκδηλώσεως της Αδελφότητας, θα πρέπει να γεμίζει με χαρά το νέο Διοικητικό Συμβούλιό της Αδελφότητας, γιατί θα βλέπει πως ο πιο πάνω στόχος του ευρίσκεται σε καλό δρόμο. Προσωπικά η Γιορτή αυτή μας έφερε πολλές αναμνήσεις , θύμισες και σκέψεις. Μας γύρισε πίσω στην πατρώα γη, στη γειτονιά μας, στο σχολείο μας, στην εκκλησία μας, σ΄ αυτό το ευλογημένο τόπο, που η κάθε του πέτρα είναι μια θύμηση ,η κάθε του γειτονιά μια ανάμνηση, το κάθε του σπίτι μια ιστορία…
Σημαντικό, κατά τη γνώμη μας, υπήρξε πέραν της παρουσίας στην εκδήλωση αυτή σημαντικών προσωπικοτήτων , με τον πρώτον τον Αιδεσιμολογιώτατο π. Χρίστο Κυριακόπουλο , που εκπροσωπούσε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Νικηφόρο και τους ιερείς Πανοσιολογιώτατο Θεόκλητο Μαλεβίτη και Αιδεσιμολογιωτάτους π. Κυριάκο Μπίρη και Ιωάννη Μαλάμη , τον βουλευτή και πρώην Υπουργό κ. Κώστα Βλάσση, τον Δήμαρχο Γορτυνίας κ. Ευστάθιο Κούλη, πλαισιωμένου από τους Δημήτριο Καζά, Γεώργιο Τσέκα και Αγγελική Μπίρη, του προέδρου της Αθλητικής Ενώσεως Δημητσάνας κ. Χαράλαμπου Μπαξεβάνου, του π. Δημάρχου Δημητσάνας κ. Αναστασίου Βλάχου, του Δημάρχου Αγίων Αναργύρων κ. Γεωργίου Τσίρμπα, αντιπεριφερειάρχου Πελοποννήσου κ. Ευάγγελου Γιαννακούρα, των καθηγητών της Ιατρικής, κυρίων Ανδρέα Σκολαρίκου, Γεώργιο Δημόπουλο, Στυλιανό Γραφάκο, Θεόδωρο Χήρα και Ιωάννας Βώβου, του κ. Γεωργίου Ρεβελιώτη, Δικηγόρου της Πολιτείας του Ιλινόις Η.Π.Α. και υπευθύνου του Παναρκαδικού Νοσοκομείου από μέρους της ΑΧΕΠΑ, του εκδότου εφημερίδας «ΓΟΡΤΥΝΙΑ» κ. Κώστα Καλύβα και του Καναλιού ΣΚΑΪ κ. Γεωργίου Αυτιά, του Διασυνεδριακού Πολιτιστικού Κέντρου κ. Τάκη Λάμπρου, του Υπαίθριου Μουσείου Υδροκίνησης κυρίας Ήρας Παπαδοπούλου και του Αδελφάτου Δημητσάνας κ. Θεόδωρου Πισιμήση, του γνωστού φοροτεχνικού κ. Γεωργίου Χριστόπουλου, της επιμελήτριας ανηλίκων του Υπουργείου Δικαιοσύνης κας Αφροδίτης , κα.
Σημαντική θεωρούμε ότι υπήρξε η ανακήρυξη ως Επιτίμου Μέλους της Αδελφότητας Δημητσανιτών της Καθηγήτριας Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ κυρίας Θεοδώρας Ψαλτοπούλου, η οποία αναλαμβάνει την Επιστημονική υπευθυνότητα – Συντονίστριας του Συλλόγου Αιμοδοσίας , εθελοντών δοτών μυελού των οστών, ετήσιας πρόσληψης στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας.
Βασίλειος Σκολαρίκος

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...