Menu
RSS
Κυριακή, 12/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δημητσάνα | Ξεκίνησαν γυρίσματα για ταινία μεγάλου μήκους!

Δημητσάνα | Ξεκίνησαν γυρίσματα για ταινία μεγάλου μήκους!
Ξεκίνησαν από χθες τα γυρίσματα στην Δημητσάνα για την ταινία "Το αγόρι με τα γαλάζια μάτια".
Θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Μαρτίου.
Είναι η δεύτερη φορά που η πόλη μας θα αποτελέσει τη βάση για το γύρισμα ταινίας μεγάλου μήκους. Η πρώτη φορά ήταν στην πολύ πετυχημένη ταινία “Μάθε παιδί μου γράμματα”, της οποίας μεγάλο μέρος περιλάμβανε σκηνές από τη Στεμνίτσα, τη Δημητσάνα και το φαράγγι του Λούσιου. Πολλοί συμπατριώτες μας είχαν πάρει μέρος.
Η δεύτερη φορά είναι τώρα, με την ταινία “Το αγόρι με τα γαλάζια μάτια” (ή “Ο Πέτρος και ο Λύκος”) του σκηνοθέτη Θανάση Νεοφώτιστου.
Η προετοιμασία για την μετατροπή της Δημητσάνας σε κινηματογραφικό στούντιο έχει ξεκινήσει από καιρό, με τον διευθυντή παραγωγής Στάθη Γιαννίκο να έχει “οργώσει” τη Δημητσάνα, αναζητώντας κατάλληλα σπίτια, καλντερίμια και γωνιές της πόλης που θα είναι κατάλληλα για τους σκοπούς της ταινίας. Μάλιστα μαζί με τις βοηθούς του σκηνοθέτη έχουν σχεδιάσει σκηνικά, ταμπέλες μαγαζιών και ότι άλλο απαιτείται για την προσαρμογή της εικόνας της Δημητσάνας στις ανάγκες της ταινίας.
Αρκετοί δε είναι οι συμπατριώτες μας συμμετέχουν στην ταινία με μικρούς ή συμπληρωματικούς ρόλους. Το δε Διασυνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο αποτελεί το “αρχηγείο”, τα κεντρικά γραφεία της παραγωγής στη Δημητσάνα.
Η φωτογραφία είναι της Ανδρομαχη Δουση - Τσιάπα.
 

1 σχόλιο

  • Απόστρατος Γορτύνιος
    Απόστρατος Γορτύνιος Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2024 15:01 Σύνδεσμος σχολίου

    μια διόρθωση παρακαλώ, στη Δημητσάνα και στη Στεμνίτσα έχουν γυριστεί 2 ταινίες και όχι μια, Το "μάθε παιδι μου γράμματα" όπως σωστά γρ'αφτηκε αλλα και το "Η αγάπη άργησε μια μέρα" όπου γυρίστηκε κατά κύριο μέρος στην Δημητσάνα, και τότε δεν είδα τίποτε ματόχαντρα πάνω σε δέντρα.......

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...