Menu
RSS
Κυριακή, 28/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ξήλωσαν εικονοστάσι από την πλατεία στο Ελληνικό Γορτυνίας – «Κανείς δεν είδε τίποτα, κλειστά παραμένουν τα στόματα»

Ξήλωσαν εικονοστάσι από την πλατεία στο Ελληνικό Γορτυνίας – «Κανείς δεν είδε τίποτα, κλειστά παραμένουν τα στόματα»

Αίτημα του Αντωνίου Βασιλόπουλου, δημότη Δημοτικής Κοινότητας Ελληνικού, για έγκριση εργασιών απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο Γορτυνίας.

Το θέμα αφορούσε κάποιες ζημιές και καταστροφές που έχουν γίνει στο χωριό Ελληνικό.

Μέχρι το 2023 ήταν Πρόεδρος της Κοινότητας Ελληνικού ήταν ο κ. Βασιλόπουλος ο οποίος τοποθετήθηκε μίλησε για κακόβουλες ενέργειες.

«Δεν ανοίγει στόμα στο Ελληνικό, ποιος γκρέμισε και ποια μάζεψε τα μάρμαρα» είπε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νεκτάριος Μπαρούτσας.

Η νυν Πρόεδρος του Ελληνικού Πόπη Καραγιαννίδη τόνισε πως κανείς δεν ξέρει πως τοποθετήθηκε το εικονοστάσι, όπως κανείς δεν ξέρει πως εξαφανίστηκε ξαφνικά.

«Όλοι γνώριζαν» είπε ο κ. Βασιλόπουλος. Μετά από ερώτηση του κ. Τσιόγκα, ο κ. Βασιλόπουλος είπε ότι δεν υπήρχε έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο η τοποθέτηση του εικονοστασίου.

Ο Παναγιώτης Μέγας είπε ότι από τη στιγμή που δεν υπήρχε άδεια να τοποθετηθεί  το εικονοστάσι, πρέπει να απευθυνθούμε στο γραφείο που έκανε τη μελέτη για την πλατεία.

«Έχει γίνει παράβαση κοινοτικού χώρου» είπε ο κ. Τσιόγκας.

«Υπάρχει ένα αίτημα για εργασίες, μέσω δωρεάς και να προχωρήσει, εφόσον συνάδει με τα απαραίτητα νομοθετήματα, δεν μας πέφτει λόγος παραπέρα. Κακώς έγιναν εργασίες χωρίς άδεια δημοτικού συμβουλίου, κακώς δεν ενημερώθηκε σήμερα η αστυνομία για το γκρέμισμα στην πλατεία. κάποιος το γκρέμισε και κανείς δεν το ξέρει. Η Πρόεδρος έπρεπε να το καταγγείλει στο δήμο και στην αστυνομία» είπε ο κ. Απόστολος Αποστολόπουλος.

«Δεν είναι το μόνο, ξέρω τουλάχιστον δέκα περιπτώσεις με διάφορα εικονοστάσια με αυθαίρετες κατασκευές.» είπε ο Δήμαρχος Στάθης Κούλης.

«Δεν μπορούμε να κρεμάμε τη νυν Πρόεδρο επειδή δεν κατήγγειλε το θέμα στην αστυνομία και δεν κάνουμε το ίδιο με τον πρώην Πρόεδρο που δεν κατήγγειλε την κατασκευή» είπε ο κ. Στρίκος.  

«Δεν ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες, ας τις ακολουθήσουμε τώρα. Να μπει ένα εικονοστάσι εκεί που να μην χαλάει την αρχιτεκτονική της πλατείας και να το θέλουν όλοι» είπε ο κ. Πάικος Αναγνωστόπουλος.

«Δεν είμαστε ενάντια σε καμία δωρεά συμπολίτη μας αρκεί να τοποθετιέται στο καταλληλότερο σημείο του χωριό, αλλά αυτό θα το κρίνουν ειδικοί αρχιτέκτονες» αναφέρει ο κ. Ταλούμης από το Σύλλογο του χωριού.

Ο κ. Μέγας είπε ότι διαφωνούμε κάθετα να το ξαναχτίσουμε από τη στιγμή που είχε τοποθετηθεί αυθαίρετα. Να γίνουν όλες οι νόμιμες ενέργειες, να έρθει πάλι στο δημοτικό συμβούλιο και να αποφασίσουμε.

«Να επιστρέψει το θέμα στο χωριό και να ψηφίσουν» πρότεινε ο κ. Στρίκος.

Η Πρόεδρος κα. Καραγαννίδη είπε ότι συμφωνεί μόνο αν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ.

Το θέμα έγκρισης των εργασιών με βάση τις απαιτούμενες άδειες ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr

1 σχόλιο

  • Απόστρατος Γορτύνιος
    Απόστρατος Γορτύνιος Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2024 23:03 Σύνδεσμος σχολίου

    Στην Γορτυνία γίνονται γιορτές με τραγοπόδαρους και υπάρχουν δέντρα με ματόχαντρα...... δεν μου προκαλει εντύπωση που κλαποιος ξήλωσε ένα εικονοστασι......

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...