Menu
RSS
Κυριακή, 28/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Νέα συζήτηση για την παράκαμψη Λαγκαδίων | "Χωρίς αυτό το δρόμο, η Γορτυνία δεν έχει ελπίδα" - "Να είμαστε ρεαλιστές, ακόμα δεν έχουν τελειώσει οι μελέτες"!

Νέα συζήτηση για την παράκαμψη Λαγκαδίων | "Χωρίς αυτό το δρόμο, η Γορτυνία δεν έχει ελπίδα" - "Να είμαστε ρεαλιστές, ακόμα δεν έχουν τελειώσει οι μελέτες"!

Ενημέρωση για την πορεία των παρεμβάσεων για την διεκδίκηση του οδικού άξονα Τρίπολη – Βυτίνα – Αρχαία Ολυμπία έγινε στην συνεδρίαση λογοδοσίας του δημοτικού συμβουλίου Γορτυνίας.

Εισηγητής ήταν ο κος Κωνσταντίνος Σταθάς, Δημοτικός Σύμβουλος μειοψηφίας. Είπε: «Για την παράκαμψη Λαγκαδιων, έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και είμαστε σε φάση απαλλοτρίωσης των κτημάτων. Να πάρουμε θέση ως δημοτικό συμβούλιο και να πιέσουμε για αυτή την παράκαμψη. Ο δρόμος είναι επικίνδυνος.»

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Γορτυνίας Νεκτάριος Μπαρούτσας είπε ότι ή ευρωπαϊκή επιτροπή έχει αποφανθεί ότι είναι ασύμφορος.

Ο Δήμαρχος Στάθης Κούλης είπε ότι πρόκειται για ένα πολυσυζητημένο θέμα που έχει ταλαιπωρήσει η περιοχή. «Δεν έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες, με βάση πρόσφατη απάντηση του Υπουργείου. Υπάρχει ακόμα αρκετές εκκρεμότητες, αποζημιώσεις, ενστάσεις, απαλλοτριώσεις. Αν απευθυνθούμε στην παρούσα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. Έχει απαντηθεί επίσημα ότι οι ευρωπαϊκοί μηχανισμοί δεν εξετάζουν τη χρηματοδότηση του έργου της παράκαμψης. Το μείζον είναι αν μπορέσει να χρηματοδοτηθεί από εθνικούς πόρους.»

Ο Παναγιώτης Μέγας είπε ότι «αν δεν διεκδικήσεις κάτι, δεν θα πετύχεις ποτέ το στόχο σου. Αν δεν πάμε όλοι μαζί, θα το διεκδικήσουμε εμείς ως παράταξη. Αν δεν λειτουργήσει αυτός ο δρόμος, η Γορτυνία δεν έχει ελπίδα. Να πάμε όλοι μαζί με τον Δήμαρχο, τους βουλευτές. Είναι απαίτηση όλων των Γορτυνίων.»

«Άλλο η ιδεατή προσέγγιση, άλλο η ρεαλιστική προσέγγιση» είπε ο κ. Κούλης.

Από καρδιάς μίλησε ο Πάικος Αναγνωστόπουλος. Να κοιτάξουμε το θέμα ρεαλιστικά ζήτησε ο Απόστολος Αποστολόπουλος. «Να πιέσουμε την περιφέρεια να χρηματοδοτήσει δύο στροφές κάθε χρόνο για να βελτιωθεί ο δρόμος».

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr

2 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2024 08:10 Σύνδεσμος σχολίου

    ΚΛΕΙΣΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΗ ΒΥΤΙΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΟΥΛΑΙΟΙ

  • ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΩΡΑ
    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΩΡΑ Κυριακή, 10 Μαρτίου 2024 00:28 Σύνδεσμος σχολίου

    ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΓΟΡΤΥΝΙΟΙ ΠΟΣΟ ΤΡΑΓΙΚΑ ΛΙΓΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...