Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εκπαιδευτική εκδρομή από την Τήλο στην Αρκαδία | Λιμποβίσι, Βυτίνα και Δημητσάνα εντυπωσίασαν τους επισκέπτες!

Εκπαιδευτική εκδρομή από την Τήλο στην Αρκαδία | Λιμποβίσι, Βυτίνα και Δημητσάνα εντυπωσίασαν τους επισκέπτες!
Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκπαιδευτική εκδρομή σε Μυκήνες-Ναύπλιο-Φρούριο Παλαμηδίου-Λιμποβίσι-Βυτίνα-Δημητσάνα-Αρχαία Ολυμπία-Καλάβρυτα, που διοργανώθηκε μετά από πρόταση της Δημάρχου Τήλου Maria Kamma.
Παιδιά όλων των ηλικιών, Γονείς, Συνοδοί, Καθηγητές πήραν μέρος στην πολυήμερη εκδρομή, ξεκινώντας το Σάββατο 09/03 από τις Μυκήνες όπου και ξεναγήθηκαν στους αρχαίους τάφους και άκουσαν για την ιστορία τους. Κατόπιν επισκέφθηκαν το όμορφο Ναύπλιο όπου και διανυκτέρευσαν, για να συνεχίσουν το πρωί της Κυριακής στο Φρούριο του Παλαμηδίου που βρίσκεται και η φυλακή του ένδοξου Κολοκοτρώνη. Στη συνέχεια ταξίδεψαν στο Λιμποβίσι, στο σπίτι του Κολοκοτρώνη και το μουσείο που βρίσκεται εκεί προς τιμή του. Το βράδυ της Κυριακής τους βρήκε στην παραδοσιακή και όμορφη Βυτίνα και το πρωί της Δευτέρας σειρά είχε η Δημητσάνα, όπου τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Γορτυνίας Κος Στάθης Κούλης ο οποίος μίλησε στα παιδιά για την ιστορία του χωριού, τους έδειξε τη βιβλιοθήκη της Δημητσάνας η οποία είναι η αρχαιότερη στην Ελλάδα. Ο πάτερ Εμμανουήλ τους έδειξε το σπίτι του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄, και η μέρα έληξε με περίπατο στους δρόμους του χωριού, επίσκεψη στο μουσείο υδροκίνησης, καλό φαγητό και επιστροφή στη Βυτίνα.
Την Τρίτη το πρωί το πρόγραμμα είχε ξενάγηση στην Αρχαία Ολυμπία, με τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους να ακούν με προσοχή τις διηγήσεις της ξεναγού και να θαυμάζουν τα αρχαία μνημεία, αλλά και να διεξάγουν στο τέλος τους δικούς τους «Ολυμπιακούς Αγώνες». Το απόγευμα επιστροφή στη Βυτίνα και γλέντι όλης της ομάδας σε τοπικό εστιατόριο, με πολύ κέφι και χορό από τα παιδιά της Τήλου μας.
Τετάρτη πρωί ο δρόμος για τα μαρτυρικά Καλάβρυτα και η συνάντηση στον τόπο εκτέλεσης της 13 Δεκεμβρίου 1943 όπου και υποδέχθηκε τους εκδρομείς ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Κος Αθανάσιος Παπαδόπουλος ο οποίος με δάκρυα στα μάτια διηγήθηκε την ιστορία του ολοκαυτώματος και της εκτέλεσης όλου του αντρικού πληθυσμού από 13 ετών και πάνω από τους Γερμανούς. Συγκινητική η στιγμή κατάθεσης στεφάνου από τη Δήμαρχο Τήλου Maria Kamma αλλά και της ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου από τους εκδρομείς του νησιού μας προς τιμή των πεσόντων. Ακολούθησε η επίσκεψη στο Μουσείο Ολοκαυτώματος και ξεκίνησε η επιστροφή προς την Τήλο με διανυκτέρευση στην Αθήνα.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους έκαναν αυτή την εξόρμηση εφικτή με την οικονομική ή άλλη συμβολή τους. Τη Σχολική Επιτροπή του Δήμου Τήλου, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο, το Ilidi Rock, την εταιρεία Blue Star, τους Δημάρχους Γορτυνίας και Καλαβρύτων, ιδιώτες, γονείς, καθηγητές και μαθητές. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υπεύθυνους διοργάνωσης γιατί χωρίς αυτούς τίποτε δε θα ήταν δυνατό, και οποιονδήποτε άλλο συνέβαλε με οποιοδήποτε μέσο για την πραγματοποίηση αυτής της εκδρομής.
Κλείνοντας αυτό το κεφάλαιο πάμε για επόμενα εξίσου όμορφα, πάμε για τα καλύτερα, γιατί για αυτά είμαστε καμωμένοι !

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...