Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο εορτασμός του Αγίου Θεοδώρου στην Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως (εικόνες)

Ο εορτασμός του Αγίου Θεοδώρου στην Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως (εικόνες)

Με κάθε λαμπρότητα εορτάσθηκε η ανάμνηση του δια κολλύβων θαύματος του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεοδώρου στο Θεόκτιστο Αρκαδίας, το ευλογημένο αυτό χωριό της επαρχίας Γορτυνίας, το οποίο έχει αναδείξει πλήθος ιερέων, ιερομονάχων, καθηγουμένων, μοναχών, μοναζουσών, αλλά και επιστημόνων και, γενικότερα, ανθρώπων που προκρίθηκαν σε διάφορους τομείς της κοινωνίας μας.

Του Όρθρου και της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος, πλαισιούμενος από τους Αρχιμ. Αυγουστίνο Καραμπά, Ιεροκήρυκα και υπεύθυνο του ιδιαιτέρου γραφείου του, Αρχιμ. Ιωάννη Μάρκου, Εφημέριο του Ιερού Ναού, Πρωτοπρ. Δημήτριο Κωστόπουλο, Εφημέριο Δρακοβουνίου και τον διάκονό του π. Δημήτριο Πολυχρονόπουλο.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο βίο του εορτάζοντος Αγίου Θεοδώρου, αλλά και στο δια κολλύβων θαύμα που επιτέλεσε, προφυλάσσοντας τους χριστιανούς από την ειδωλομανία του Ιουλιανού του Παραβάτη. Συνάμα, έκαμε λόγο και για την οφειλόμενη προετοιμασία του κάθε Χριστιανού, ιδιαιτέρως κατά την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, με εντονότερη άσκηση, προσευχή και μετάνοια.

Εκ μέρους των τοπικών αρχόντων παρέστησαν ο Βουλευτής Αρκαδίας κ. Κώστας Βλάσης και ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ευστάθιος Κούλης, ο οποίος και διακόνησε το Ιερό Αναλόγιο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...