Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του δήμου Γορτυνίας

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του δήμου Γορτυνίας

Η ψήφιση Προϋπολογισμού και Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης Δήμου Γορτυνίας οικονομικού έτους 2024 συζητήθηκε σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Γορτυνίας.

Στην εισήγησή του, ο Δήμαρχος Στάθης Κούλης, είπε: «Έγιναν αλλαγές που δημιούργησαν καθυστερήσεις σε πολλούς δήμους, ενώ ως δήμος έχουμε και ελλείψεις. Δεν είχαμε κανένα θέμα δυσλειτουργίας στον δήμο

Η Προϊσταμένη Οικονομικών Υπηρεσιών, κυρία Αλεξάνδρου εξήγησε λεπτομέρειες για τον προϋπολογισμό. Στόχος είναι και φέτος η ορθολογική οικονομική διαχείριση, με έμφαση στην καθημερινότητα, αξιοποιώντας όλα τα μέσα και το ανθρώπινο δυναμικό που έχει στη διάθεσή του ο Δήμος Γορτυνίας.

Στη συνέχεια, ο κ. Κούλης αναφέρθηκε στις αυστηρές δεσμεύσεις που ισχύουν για όλους τους δήμους, ενώ υπογράμμισε ότι ο προϋπολογισμός πρέπει να είναι ρεαλιστικός και παράλληλα αναπτυξιακός, στο μέτρο του δυνατού. «Να καλύπτουμε τις ανάγκες της καθημερινότητας που είναι πάρα πολλές και να αναλαμβάνουμε δράσεις αναπτυξιακές» τόνισε. Μίλησε για τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού (πλέον, η περιοχή της Κοντοβάζαινας έχει μείνει χωρίς κανένα υπάλληλο!), ενώ στάθηκε στο μεγάλο στόχο να τοποθετηθούν υδρομετρητές.

Ο Παναγιώτης Μέγας τόνισε ότι ο προϋπολογισμός έχει καθυστερήσει σημαντικά και έπρεπε να είναι έτοιμος από τον περασμένο Νοέμβριο. «Υπάρχουν επιπτώσεις από την καθυστέρηση αυτή, με απευθείας αναθέσεις. Στάλθηκε στο Παρατηρητήριο και ζήτησε κατά το 1/3 διορθώσεις στον προϋπολογισμό. Στην ουσία ανακυκλώνει νούμερα και αριθμούς. Δεν έχει μία στοχευμένη κατεύθυνση ανάπτυξης. Δεν υπάρχει επιχειρησιακό σχέδιο στον Δήμο Γορτυνίας. Πουθενά δεν αποτυπώνεται το κύριο προϊόν που παράγει ο Δήμος που είναι ο τουρισμός.

Ο κ. Στρίκος είπε ότι τα μισά προϋπολογισθέντα για τα έσοδα είναι ευχολόγια. Τόνισε ότι είναι ένας πλασματικός προϋπολογισμός.

«Αν δεν περιορίσουμε τις ανάγκες για την ενέργεια, σε λίγα χρόνια δεν θα μπορούμε να ανάψουμε λάμπα» είπε  ο Δήμαρχος, μετά από μία ερώτηση του κ. Πυρπυρή για τα δημοτικά τέλη.

Ο Δημήτρης Καζάς είπε ότι «βρήκαμε το δήμο με 600.000 ευρώ χρέη προς τη ΔΕΗ».

Ο Παναγιώτης Μέγας είπε ότι «αν θέλετε να μιλήσουμε για πριν από 6 χρόνια, να οργανώσετε μία συζήτηση για το θέμα αυτό. Ο Δήμος πρέπει να αλλάξει τον οδοφωτισμό του και με τη χρήση φωτοβολταϊκών.

«Έχουμε προχωρήσει ενέργειες για τις ενεργειακές κοινότητες αλλά το νομικό πλαίσιο δεν βοηθά τους δήμους» είπε ο κ. Κούλης.

«Δεν είδα ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα» είπε ότι ο κ. Σταθάς.

«Ο τουρισμός δεν αφορά μόνο πέντε χωριά, πρέπει να αφορά το σύνολο του δήμου και πρέπει να διασυνδεθεί με το αγροτικό μας κομμάτι. Χρειάζεται νοικοκύρεμα σε επίπεδο εσόδων, εκεί υστερούμε» είπε ο Απόστολος Αποστολόπουλος.

«Καλή η συζήτηση για τα μονοπάτια και την οικονομική ενίσχυση από τον Δήμο, αλλά εδώ υπάρχουν σπίτια που ακόμα δεν έχουν ρεύμα» είπε ο Στάθης Κούλης.

«Ωραίες οι απόψεις, αλλά την πολιτική για τον τουρισμό ο δήμος τη χαράσσει. Το καλύτερο τουριστικό προϊόν που είναι τα μονοπάτια, πρέπει να δούμε λίγο ξεχωριστά. Η τουριστική προβολή στον προϋπολογισμό είναι μηδέν. Για τα αδέσποτα, οι προβλέψεις είναι μηδέν» είπε ο κ. Μέγας.

«Έχω τρεις ειδικούς συμβούλους και θα καλύψω και τις άλλες τρεις ειδικότητες» είπε ο Δήμαρχος, μετά από ερώτηση του κ. Μέγα.

Στο τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία τον προϋπολογισμό, με τις ψήφους της παράταξης του Δημάρχου.

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr

4 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 03 Απριλίου 2024 15:07 Σύνδεσμος σχολίου

    Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Κούλη άφωνοι πλην ενός.
    Δεν έχουμε ακούσει τις φωνές τους εκτός κάποιων άναρθρων κραυγών που και που.
    Οι περισσότεροι έμμισθοι αντιδήμαρχοι....
    Παίρνουν και απολαμβάνουν το 1000ρικο.
    Την κατάσταση την σώζει η αντιπολίτευση που είναι εύστοχα παρεμβατική. Ευτυχώς.
    Αλλοιώς θα μιλάγαμε για ΔΣ ξεφτίλα

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 02 Απριλίου 2024 21:53 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Στάθης αντι να πιάνει απο κοντα τους παπάδες και τις εκκλησιές να ξεστραβωθεί να κάνει καμιά δουλειά.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 02 Απριλίου 2024 14:57 Σύνδεσμος σχολίου

    Η παράταξη Μέγα πολύ >.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 02 Απριλίου 2024 09:06 Σύνδεσμος σχολίου

    Πάλι καλά που δεν έφτασε το Πάσχα για να εγκρίνουν τον προϋπολογισμό στο δήμο Γορτυνίας

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...