Menu
RSS
Πέμπτη, 24/10/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
anakem728x90

Έκλεισε το Δημοτικό Σχολείο στα Λαγκάδια

Έκλεισε το Δημοτικό Σχολείο στα Λαγκάδια
Έφτασε η ώρα, μετά το Γυμνάσιο - Λύκειο, να κλείσει και το Δημοτικό σχολείο. Τα Λαγκάδια μένουν χωρίς σχολείο, χωρίς δασκάλους, καθηγητές και μαθητές.
Η πολιτική της ερήμωσης, εφαρμοσμένη επί δεκαετίες από τις αστικές κυβερνήσεις και τα κόμματά τους με εξαιρετική μαεστρία που θα τη ζήλευαν ακόμα και οι λαγκαδινοί μαστόροι, δεν άφησε τίποτα όρθιο. Έβαλαν οριστικό λουκέτο σε δημόσιες υπηρεσίες και σχολεία, έδιωξαν τους ανθρώπους από τα χωριά, φορτώνοντάς τους μάλιστα την ενοχή της "ατομικής ευθύνης".
Κανένα σχέδιο για τη στήριξη της επαρχίας, καμία κεντρική πολιτική για την παραμονή του ανθρώπινου δυναμικού σε αυτή. Ένας τόπος που απλώς τουριστικοποιείται και μουσειοποιείται, χάνοντας την παραγωγική του βάση και τους μόνιμους κατοίκους, δεν έχει κανένα μέλλον.
Η τραγική ειρωνεία είναι ότι το Δημοτικό σχολείο που μόλις έκλεισε είναι και εκλογικό κέντρο. Είναι το μέρος όπου υπερψηφίζεται με μεγάλα ποσοστά η πολιτική των κομμάτων, που έδωσαν το τελειωτικό χτύπημα στα Λαγκάδια και την επαρχία.
Η ελπίδα βρίσκεται στους νέους, τους ηλικιωμένους, σε όλους εκείνους που βγάζουν πολιτικά συμπεράσματα, σε όσους δεν παίρνουν "σύνταξη" από τους αγώνες, αλλά επιμένουν για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Κι αν στο παρελθόν ήταν λίγοι, σήμερα είναι πολύ περισσότεροι, όπως φάνηκε κι από τα αποτελέσματα των πρόσφατων ευρωεκλογών στη Γορτυνία.
Όσοι γρατζουνίσαμε τα γόνατά μας στο προαύλιο αυτού του σχολείου, όσοι περιμέναμε κάθε πρωί το ταξί για να μάθουμε γράμματα, έχουμε ένα χρέος: να μην επιτρέψουμε στον εαυτό μας να βγει στη "σύνταξη" αποδεχόμενοι ως δεδομένη αυτή την πολιτική, η οποία συνεχίζει να βάζει ταφόπλακα σε ό,τι έχει απομείνει.
Δρ. Βασίλης Σιοκορέλης
Σάββατο, 15/6/24

4 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 09 Αυγούστου 2024 12:08 Σύνδεσμος σχολίου

    Μακάρι να μην κλείσει!!!Είναι κρίμα να κλείνουν τα σχολεία στα χωριά!!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024 06:21 Σύνδεσμος σχολίου

    Δεν έκλεισε το σχολείο. Συνταξιοδοτήθηκε ο δάσκαλος του χωριού που ήταν εκεί 40χρ.. Δε θα βρεθούν άλλοι εκπαιδευτικοί λέτε;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024 18:12 Σύνδεσμος σχολίου

    πριν το 41% υπήρξαν κι άλλες κυβερνήσεις είτε λιγότερο είτε ίσα με το 41% που είχαν το μαχαίρι και το καρπούζι. Απλά τώρα διαμαρτύρεστε όταν όμως έρχεται η Κυριακή της κάλπης τα ξεχνάτε και τους ξαναψηφίζετε. Λουστείτε τα τώρα

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024 11:09 Σύνδεσμος σχολίου

    41%

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...