Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) στη Γορτυνία για την Κυριακή (11 Αυγούστου 2024)
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για αύριο, Κυριακή 11 Αυγούστου 2024 στη Γορτυνία, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
Ο Δήμος Γορτυνίας βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παραμένει σε ισχύ το Σχέδιο Δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συστήνει στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.λ.π. Υπενθυμίζεται επίσης ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Τέλος, η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 και στα τηλέφωνα:
6977615011 Ευστάθιος Κούλης, Δήμαρχος Γορτυνίας
6936947007 Δημήτριος Καζάς, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Γορτυνίας.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.
Σχετικά Άρθρα
- Υπογραφή σύμβασης για έργα πρόληψης πλημμυρικών φαινομένων στην Αρκαδία
- ΚΑΠΗ Δήμου Τρίπολης | Δράση «Διαγενεακή βιωματική δράση ευαισθητοποίησης - Από το θυμάμαι στο Μοιράζομαι» (εικόνες)
- Υπογραφές για τον Βιολογικό Λεβιδίου | Τζιούμης: “Θωρακίζουμε το περιβάλλον – Αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας”
- Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από το ΚΑΠΗ Δήμου Τρίπολης
- Μπλόκο αγροτών στην Καλάματα: Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για ζημιές στην ελαιοκαλλιέργεια






