Φοιτητές και Καθηγητές από το Πανεπιστήμιο του Τόκιο σε εργαστήριο πέτρας στα Λαγκάδια! (εικόνες)
ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ 2024 ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ!
Από χθες το βράδυ βρίσκονται στα Λαγκάδια δυο ομάδες φοιτητών Αρχιτεκτονικής με τους καθηγητές τους (η μία από το ΕΜΠ με επικεφαλής τον Καθηγητή Βασίλη Γκανιάτσα και η άλλη από το Παν/μιο του Τόκιο και συγκεκριμένα από το εργαστήριο του διάσημου αρχιτέκτονα Kengo Kuma προκειμένου να συμμετάσχουν στο διήμερο εργαστήριο της πέτρας που δοοργανώνουν τα Άνθη της Πέτρας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και της Ιαπωνικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.
Το εργαστήριο ξεκίνησε σήμερα το πρωί με επίδειξη εξόρυξης πέτρας με τον παραδοσιακό τρόπο σε λατομείο, ενώ τώρα οι εκπσιδευόμενοι ασκούνται στο πελέκημα της πέτρας. Διάχυτη είναι η μεγάλη ικανοποίηση όλων για τη μοναδική εμπειρία που βιώνουν.
Σχετικά Άρθρα
- Οι πρώτες μεγάλες επενδύσεις στη Μεγαλόπολη θα είναι Data Centers!
- Κάστρο Καρύταινας | Αυξάνεται ο προϋπολογισμός για το έργο της αναστήλωσης
- Κηδεία Γεωργίας Καπόγιαννη (ετών 50)
- Χωρίς καταφύγιο για αδέσποτα ζώα η Βόρεια Κυνουρία | Κριτική από την αντιπολίτευση - "Θα γίνει όταν υπάρξει χρηματοδότηση" απαντά ο Δήμαρχος
- Γορτυνία | Τοιχίο αντιστήριξης για το δρόμο προς τη Μονή Αιμυαλών






