Νέοι ορίζοντες για τα "Άνθη της Πέτρας"!

ΘΕΣΜΙΚΗ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΑΝΘΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2025!
Πριν 12 περίπου χρόνια τα Άνθη της Πέτρας ήταν ο πρώτος φορέας της κοινωνίας των πολιτών που έφερε στη δημόσια συζήτηση ένα μεγάλο κεφάλαιο του νεότερου πολιτισμού μας, την παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Έθεσε στο κέντρο της προσοχής ευρύτερων κοινωνικών ομάδων την προστασία της, την ανάδειξή της και την αναγκαιότητα της διάσωσης της τέχνης της πέτρας. Οι πρωτοβουλίες και δράσεις που ανέπτυξαν είχαν ως αφετηρία τα Λαγκάδια Αρκαδίας, το κυριότερο μαστοροχώρι της Πελοποννήσου. Σταδιακά όμως διεύρυναν τους ορίζοντές τους, ενσωματώνοντας στην στρατηγική τους ανάπτυξη και άλλες περιοχές με ισχυρή μαστορική παράδοση στην τέχνη της πέτρας. Αυτό ήταν εν πολλοίς αναπόφευκτο, αφού αυτή η διασύνδεση υπήρξε ως ιστορικό προηγούμενο της εποχής της ακμής της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής στον ελλαδικό και τον βαλκανικό χώρο ευρύτερα. Η «θεματολογική» διεύρυνση των Ανθέων υλοποιήθηκε σταδιακά, στέρεα και με απολύτως επιστημονικό τρόπο, έχοντας ιδιαιτέρως θετικά αποτελέσματα. Παραλλήλως ωρίμασε και η ιδέα της θεσμικής διεύρυνσης μέσω μιας σειράς καταστατικών αλλαγών που αποτυπώνουν πλέον και σε αυτό το επίπεδο το σταδιακό μετασχηματισμό των Ανθέων της Πέτρας σ’ ένα πανελλαδικό πολιτιστικό μη κερδοσκοπικό σωματείο.
Την επόμενη Κυριακή 12 Ιανουαρίου, στη 13η ετήσια Γενική Συνέλευση (αίθουσα Παγγορτυνιακής Ένωσης – Πειραιώς 1, Αθήνα, ώρα 11.00), τα μέλη μας θα κληθούν μέσω της ψήφισης των προτεινόμενων καταστατικών αλλαγών την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας να καθορίσουν τους νέους ορίζοντες του σωματείου μας για τα επόμενα χρόνια!
Tags:
Άνθη της Πέτρας,Σχετικά Άρθρα
- Νέο συμβάν με ασθενοφόρο στην Μεγαλόπολη - Τραυματίστηκε πολίτης αλλά δεν υπήρχε οδηγός να τον μεταφέρει!
- Χορευτικά στην Αρκαδία | Όλες οι εκδηλώσεις (ανανεώνεται)
- Ετοιμασίες για το 3ο Φεστιβάλ Τέχνης, στην παλιά Αγορά της Καρύταινας!
- Σημαντικές αναβαθμίσεις στον Βρεφικό Σταθμό "Σχίζα" με την υποστήριξη του Δημοσθένη Σωτηρόπουλου - Οι ευχαριστίες του Ηλία Κούρου (εικόνες)
- Σε θετικό και ουσιαστικό κλίμα η συνάντηση Τζιούμη με τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Αρκαδίας (εικόνες)