Menu
RSS
Πέμπτη, 18/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εικόνες ντροπής στις εγκαταλελειμμένες κατασκηνώσεις της Βυτίνας (εικόνες-βίντεο)

Εικόνες ντροπής στις εγκαταλελειμμένες κατασκηνώσεις της Βυτίνας (εικόνες-βίντεο)

Οι κάτοικοι της Βυτίνας, όλοι οι Γορτύνιοι αλλά και οι επισκέπτες της εδώ και πολλά χρόνια κοιτούν με απορία, αγανάκτηση και θυμό την εγκατάλειψη και την απαξίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων των Κατασκηνώσεων δίπλα στο χώρο του Γυμνασίου Λυκείου. Που κάποτε έσφυζαν από ζωή και φιλοξενούσαν πολυάριθμο αριθμό παιδιών.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Γορτυνίας, καθηγητής, Δρ. Μίλτος Λύτρας, με σημερινή του παρέμβαση εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στο έγκλημα που συντελείται, ζητά την άμεση κινητοποίηση των αρμοδίων και ιδιαίτερα του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, και του Δημάρχου Γορτυνίας για την άμεση αξιοποίηση τους.

Αναλυτικά η δήλωση του αναφέρει τα ακόλουθα: «Εδώ και πολλά χρόνια και με επανειλημμένες παρεμβάσεις μου έχω αναφερθεί για το ζήτημα των κατασκηνώσεων της Βυτίνας. Που μάλλον τελούν θύμα της αδιαφορίας, της ανεπάρκειας, και της έλλειψης οράματος από την Πλευρά του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο οποίο έχουν παραχωρηθεί και του Δήμου Γορτυνίας, του οποίου η παρούσα διοίκηση παρακολουθεί απαθής άλλο ένα σοβαρό θέμα για τον τόπο μας.

Πέρασαν ήδη τρία χρόνια από την τελευταία φωτογράφηση υπευθύνων στο χώρο των κατασκηνώσεων, και συγκεκριμένα του τέως Πρυτάνεως, και μετέπειτα υφυπουργού Παιδείας κ. Παπαθεοδώρου και του Δημάρχου κ. Γιαννόπουλου και του τότε αντιδημάρχου Βυτίνας, κ. Σακελλαρίου. Που ακολουθήθηκε από βαρύγδουπες ανακοινώσεις για την αξιοποίησή τους για την έναρξη λειτουργίας του περίφημου θερινού κέντρου εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Από τότε έχουμε σιγή ασυρμάτου!! Καμιά εξέλιξη για το θέμα. Παρ’ όλες τις παρεμβάσεις τοπικών συλλόγων, εφημερίδων και πολιτών.

Ζητώ δημόσια από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου την δημόσια τοποθέτησή τους για το πολύ σοβαρό αυτό θέμα. Προτίθεται να αναλάβει δράση; Υπάρχει κάποιο στρατηγικό πλάνο; Ή απλά κάθε πρύτανης που αναλαμβάνει δεν γνωρίζει καν το θέμα; Ζητώ επίσης από το Δήμαρχο και τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων να τοποθετηθούν για το ποια είναι η θέση τους για το θέμα αυτό.

Προσωπικά ζητώ δημόσια την άμεση παραχώρηση των κατασκηνώσεων και την ολοκληρωμένη αξιοποίησή τους σε συνδυασμό με την παράλληλη παραχώρηση και αξιοποίηση από το Δήμο Γορτυνίας του Ξενίου Βυτίνας, με βάση το μοντέλο που ακολούθησε ο Δήμος Σπάρτης, που τελικά πέτυχε να πάρει την κυριότητα του Ξενία από το σχετικό Ταμείο Αξιοποίησης (ή ξεπουλήματος) δημόσιας περιουσίας.

Με την εκλογή μου στις 18 Μάη ως Δήμαρχος Γορτυνίας, θα εργαστώ με τους συνεργάτες μου και όλους τους Γορτύνιους, για αυτό το έργο. Στο χώρο των κατασκηνώσεων θα φιλοξενούνται κάθε καλοκαίρι περισσότεροι από 2000 φοιτητές, μαθητές, Γορτύνιοι και φίλοι της Γορτυνίας.

Θα παρέχονται εκπαιδευτικά προγράμματα με συνδυασμό βιωματικής μάθησης με επίκεντρο το Δάσος της Βυτίνας και blended learning Με χρήση προηγμένων τεχνολογιών e-learning.

Κι αν το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου δεν δύναται να συνδράμει εκπαιδευτικά, να είστε βέβαιοι πως ο Δήμος Γορτυνίας υπό την διοίκησή μας θα καταστήσει στο Χώρο των Κατασκηνώσεων ένα πρότυπο κέντρο φιλοξενίας, μάθησης και παιχνιδιού.

Όνειρό μου είναι να διαθέσω τον χώρο των κατασκηνώσεων στο Γορτυνιακό λαό και δεσμεύομαι πως θα το πετύχω.

Η Βυτίνα μας και η Γορτυνία μας θα αποκτήσει ένα από τα πιο σύγχρονα Κατασκηνωτικά Κέντρα με υποδομές φιλοξενίας, πολιτιστικών δρώμενων και καλοκαιρινού σχολείου. Το αξίζουμε και το μπορούμε!!!

Η αγάπη των πατριωτών Γορτυνίων σε κάθε επιτόπια παρουσία μου στα σημεία που η Γορτυνία καθημερινά αιμορραγεί και εμπαίζεται με γεμίζει με αισιοδοξία. Στις 18 του Μάη η Γορτυνία αλλάζει σελίδα, αφήνει πίσω την περίοδο της εγκατάλειψης και της ελάχιστης διεκδίκησης.

Εύχομαι από καρδιάς σε όλους τους Πατριώτες από τη Βυτίνα σε όλους τους Γορτύνιους και σε όλους τους φίλους της Γορτυνίας, με την ευκαιρία και του εορτασμού του πολιούχου της Βυτίνας Άγιου Τρύφωνα, Χρόνια Πολλά και η χάρη του Αγίου να φωτίζει το Δρόμο όλων μας. Ζητώ και παρακαλώ τα μέσα ενημέρωσης του Νομού όπως μεταφέρουν στον Πρύτανη Πελοποννήσου και στο Δήμαρχο Γορτυνίας το καθόλου ρητορικό ερώτημα: «Θα κάνετε κάτι με τις κατασκηνώσεις; Σας αρέσει η εικόνα που αποτυπώνεται στις φωτογραφίες και στο βίντεο;»

Με τιμή και αγάπη

Μίλτος Δ. Λύτρας

Δρ. Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, OIKONOMIKO ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Master in Business Αdministration, OIKONOMIKO ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Μεταπτυχιακό Δίπλωμα, Παιδαγωγικής Ενηλίκων, ΠΑΤΕΣ ΣΕΛΕΤΕ Πάτρας Πτυχίο Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, OIKONOMIKO ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ»

1 σχόλιο

  • ΑΝΔΡΕΑΣ
    ΑΝΔΡΕΑΣ Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014 12:50 Σύνδεσμος σχολίου

    Ρε μάγκα μου δεν υπάρχει και αγάπη των ίδιων για το χωριό, Έχω γεννηθεί και έχω μεγαλώσει στη ΒΥΤΙΝΑ και έχω φύγει για ΛΥΚΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ το 1996, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου παιδάκι η ίδια κατάσταση στις κατασκηνώσεις ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος να τις αξιοποιήσει....
    ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΤΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΛΕΦΤΑ!!!! ΜΟΝΟ ΑΓΑΠΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΜΗΔΕΝ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ......ΚΑΙ ΜΕ ΛΙΓΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ...
    ΑΛΛΑ ξέρεις κάτι σε αυτό το πανέμορφο χωριό όπως και σε πολλά άλλα υπάρχει ένας στενοκεφαλισμός που οι άνθρωποι τα ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ......Ο ΕΝΑΣ ΚΟΙΤΑΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΕΙ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΤΟΥ ΚΛΠ... ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΟ????? ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΣ....
    ΟΤΑΝ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΕΟΙ ΜΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Κ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΤΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ....
    ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΡΙΚΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΙ ΒΓΑΛΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 15 ΕΤΩΝ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΣΕ ΒΥΤΙΝΑ ΚΑΙ ΣΟΙΝΟΙΚΙΣΜΟ ΠΥΡΓΑΚΙΟΥ. ΜΕ ΤΑ ΛΕΥΤΑ ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ!!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...