Menu
RSS
Δευτέρα, 17/06/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Επιτακτική ανάγκη η αναδιοργάνωση-αναδιάρθρωση της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Γορτυνίας

Επιτακτική ανάγκη η αναδιοργάνωση-αναδιάρθρωση της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Γορτυνίας
Η αναδιοργάνωση-αναδιάρθρωση της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Γορτυνίας αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την επίλυση πολλών προβλημάτων της καθημερινότητας που η συγκεκριμένη περιοχή αντιμετωπίζει.
Με το παρόν άρθρο παρουσιάζω δέσμη παρεμβάσεων που θα πρέπει να λάβουν στο συγκεκριμένο τομέα και ενδεχομένως να αποτελέσουν τροφή για σκέψη σε πολλούς Γορτύνιους συνδημότες για να καταθέσουν και αυτοί με τη σειρά τους τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.
Συγκεκριμένα προτείνω:
1) Ένταξη της τεχνικής υπηρεσίας στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση με επικεφαλής Πρόεδρο που θα έχει εμπειρία και γνώσεις. Η τεχνική υπηρεσία θα πρέπει να αποκτήσει μια τεχνοκρατική αντίληψη.
2) Μια από τις πρώτες κινήσεις-ενέργειες της νέας δημοτικής αρχής (όποια και αν είναι αυτή) θα πρέπει να είναι η αποτύπωση από μέρους της τεχνικής υπηρεσίας της υφιστάμενης κατάστασης. Να καταγραφούν δηλαδή οι αδυναμίες και τα προβλήματα (στο σύνολο των Γορτυνιακών οικισμών) και να χαραχθούν πολιτικές επίλυσής του στη λογική κατάρτισης χρονοδιαγράμματος σε βάθος 5-ετίας (2014-2019).
3) Δημιουργία βάσης δεδομένων-μητρώου με ελεύθερους επαγγελματίες-τεχνίτες όπου σε έκτακτες ανάγκες θα καλούνται να συνδράμουν σε τεχνικά θέματα.
4) Καλλιέργεια συνεργασιών με τεχνικά γραφεία ιδιοκτήτες των οποίων είναι Γορτύνιοι και οι οποίοι θα ήθελαν στα πλαίσια της εθελοντικής τους προσφοράς να φανούν χρήσιμοι στο τόπο τους.
5) Συνεργασία με εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας (ΑΕΙ και ΤΕΙ) για την απασχόληση φοιτητών. Οι τελευταίοι θα μπορούσαν να εκπονήσουν σχετικές εργασίες ή να διενεργήσουν τη πρακτική τους άσκηση.
6) Δημιουργία ιστοσελίδας που σε online χρόνο οι δημότες και οι επισκέπτες της Γορτυνίας θα ενημερώνουν μέσω email (επισυνάπτοντας φωτογραφίες) τη συγκεκριμένη υπηρεσία για κακοτεχνίες και προβλήματα. Δημιουργία σχετικής τηλεφωνικής γραμμής όπου οι δημότες θα καλούν για την αναφορά προβλημάτων ενώ θα κατασκευαστεί αντίστοιχη εφαρμογή για τα κινητά τηλέφωνα.
Όταν μιλάμε για μια σύγχρονη τεχνική υπηρεσία δεν έχει παρά κάποιος να επισκεφτεί την ιστοσελίδα του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης http://www.heraklion.gr/e-services/technical-services και θα καταλάβει το όραμα του συνδυασμού μας.
7) Συνεργασία με το τεχνικό επιμελητήριο της Ελλάδος (ΤΕΕ) όπου θα διοργανωθούν εκπαιδευτικά σεμινάρια έτσι ώστε το προσωπικό της τεχνικής υπηρεσίας να βελτιώσει τις δεξιότητες και ικανότητες του.
Θα ήθελα μια σύγχρονη τεχνική υπηρεσία που θα δουλεύει 24ώρες το 24ωρο 365 ημέρες το χρόνο προς όφελος των δημοτών.
Μιχάλης Σφυρής

2 σχόλια

  • Δημητσανίτης
    Δημητσανίτης Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014 19:49 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο ΣΦΥΡΗΣ ΝΕΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ....ΑΧ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΣΩΤΗΡΑΣ

  • Νίκος
    Νίκος Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014 21:52 Σύνδεσμος σχολίου

    Καλά δεν έχεις πάρει χαμπάρι ότι όλα αυτά που προτείνεις έχουν ήδη γίνει η έχουν δρομολογηθεί;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...