Menu
RSS
Δευτέρα, 17/06/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Απο το χωριό Παλούμπα ξεκινούν οι εκδηλώσεις για τους Γορτύνιους Επαναστάτες!

Απο το χωριό Παλούμπα ξεκινούν οι εκδηλώσεις για τους Γορτύνιους Επαναστάτες!
Διήμερες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης προς τους Γορτύνιους επαναστάτες, οι οποίοι στις 20 Μαρτίου 1821 τέλεσαν δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παλούμπα και στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν περί τους 860, υπό την αρχηγία των Δημήτρη και Γιωργάκη Πλαπούτα στου Μπέτσι (Αγιονέρι) και διακήρυξαν την απόφασή τους να αγωνιστούν για την Εθνική Ελευθερία, θα λάβουν χώρα στη Δ.Κ. Παλούμπα του δήμου Γορτυνίας, στις 22 και 23 Μαρτίου.
Το Σάββατο 22 Μαρτίου στις 6:00 μ.μ., στο χώρο του Πνευματικού κέντρου, θα λάβει χώρα εσπερίδα για την ιστορική οικογένεια των Πλαπουταίων. Η εσπερίδα θα περιλαμβάνει χαιρετισμούς, ομιλία του Ηλία Γιαννικόπουλου, με θέμα: «Οι Πλαπουταίοι και η προσφορά τους στο Έθνος», ομιλία από την Ευθυμία Γκίνη, με θέμα: «Παλούμπα: οι πρώτοι Παλουμπαίοι και ο πύργος Πλαπούτα», ομιλία από το Γεώργιο Μπραχαλιά, με θέμα: «Αρχειακό υλικό και προσωπικά τεκμήρια Στρατηγού Δημητράκη Πλαπούτα» και ομιλία από το Γεώργιο Χριστόπουλο, με θέμα: «Εταιρεία Ιστορικής και Πολιτισμικής δράσης Στγος Δημητράκης Πλαπούτας & Αγωνιστές – Από το όραμα στη δράση». Αμέσως μετά τις ομιλίες, θα ακολουθήσει συζήτηση.
Την Κυριακή 23 Μαρτίου στις 7:00 π.μ., θα τελεστεί Θεία Λειτουργία και στις 10:00 π.μ. Δοξολογία, στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Παλούμπα. Θα ακολουθήσουν, ο πανηγυρικός της ημέρας, από τον κ. Αλέξανδρο Λιακόπουλο, κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Στγού Δημητράκη Πλαπούτα, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Στις 12:00 μ.μ. στη θέση Αγιονέρι (Μπέτσι) θα ψαλεί τρισάγιο και θα ακολουθήσουν: χαιρετισμοί δημάρχου και επισήμων, πανηγυρικός της ημέρας από τον εκπαιδευτικό, κ. Δημ. Μπερδούση, κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των αγωνιστών του ’21, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...