Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ημερίδα για τους Λαγκαδινούς μαστόρους στην Κορινθία

Ημερίδα για τους Λαγκαδινούς μαστόρους στην Κορινθία
Η Κορινθία αποτέλεσε σημαντικό προορισμό για τα λαγκαδινά μαστόρικα μπουλούκια. Το Κλημέντι χτισμένο στις πλαγιές της Ζήριας σε υψόμετρο 960 μέτρων έπαιξε σημαντικό ρόλο στην Επανάσταση του 1821, αφού υπήρξε κατά διαστήματα στρατιωτικό και διοικητικό κέντρο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.
 Στο χωριό αυτό, όπως και σε άλλα χωριά της περιοχής –όπως το Ψάρι- υπάρχουν αρκετά δείγματα της τέχνης των Λαγκαδινών μαστόρων.
 
Για το λόγο αυτό τα ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σικυωνίων διοργανώνουν σχετική ημερίδα στο Κλημέντι στις 4 Απριλίου 2013, με ομιλητές τους Γιάννη Τσιαούση Πρόεδρο της Κίνησης Πολιτών ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ & Επ. Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Παν/μίου Κρήτης, Έλενα Κωνσταντινίδου Γεν. Γραμματέα & Επ. Καθηγήτρια της Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ, Ελένη Αλεξάνδρου Επ. Καθηγήτρια της Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ, Αβραάμ Αβραμόπουλο, Μέλος της Π.Ο του ΚΠΕ Σικυωνίων και Γιώργο Κόνδη, Δρ Κοινωνιολογίας και Διευθυντή του ΣΔΕ Ναυπλίου.
 
Το πρωί της ίδιας μέρας, οι μαθητές του Γυμνασίου Κιάτου θα συζητήσουν με τους αρχιτέκτονες-ομιλητές για την τέχνη της πέτρας και τους μαστόρους της και θα τους παραδοθεί CD με σχετικό υλικό που έχουν ετοιμάσει τα ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ.
 
Γιάννης Τσιαούσης
Πρόεδρος Κίνησης Πολιτών ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ
Επ. Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Κρήτης
 

2

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...