Menu
RSS
Δευτέρα, 17/06/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Διάλογοι Φωτογραφίας και Κινηματογράφου» στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης Δημητσάνας

«Διάλογοι Φωτογραφίας και Κινηματογράφου» στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης Δημητσάνας
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει στο Δίκτυο των Μουσείων του σειρά σεμιναρίων με τίτλο «Διάλογοι Φωτογραφίας και Κινηματογράφου».
Ο Πλάτων Ριβέλλης παρουσιάζει το έργο σημαντικών φωτογράφων και σκηνοθετών εστιάζοντας στον ιδιαίτερο τρόπο προσέγγισης της τέχνης τους. Ένα συγκεκριμένο θέμα - ξεχωριστό ανά σεμινάριο και μουσείο - λειτουργεί κάθε φορά ως αφορμή. Στη διάρκεια κάθε σεμιναρίου προβάλλεται μεγάλος αριθμός φωτογραφιών και κινηματογραφικών πλάνων. Απώτερος στόχος των σεμιναρίων είναι η εξοικείωση του κοινού με την καλλιτεχνική γλώσσα της εικόνας - κινούμενης ή μη-, η διάδοση και η κυριαρχία της οποίας χαρακτηρίζει τη σύγχρονη εποχή.
Το *τέταρτο σεμινάριο, το οποίο διαρκεί συνολικά δώδεκα (12) ώρες, έχει ως θέμα το «Συναίσθημα». Θα διεξαχθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Υπαίθριου Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα, στις 5–6 Απριλίου 2014 (Σάββατο:14:00-20:00, Κυριακή 10:00-13:00 & 14:00-17:00) και η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Με αφορμή το θέμα του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες σε αυτό θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν, το Σάββατο 5 Απριλίου στις 20:30, την ταινία «Αποχαιρετισμός στα Όπλα» (1932 – 89’) του Φρανκ Μπόρζατζ που βασίζεται στο ομότιτλο, εν πολλοίς αυτοβιογραφικό, μυθιστόρημα του Έρνεστ Χέμινγουεϊ. Η ταινία περιγράφει το ειδύλλιο ανάμεσα σε έναν Αμερικανό οδηγό ασθενοφόρου και μια Αγγλίδα νοσοκόμα με φόντο την Ιταλία στα ταραγμένα χρόνια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Θα την προλογίσει ο Πλάτων Ριβέλλης.
*Οι εγγραφές για το σεμινάριο και την παρακολούθηση της ταινίας έχουν ολοκληρωθεί.
Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης
Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη 220 07, Δημητσάνα
Τηλ.: 27950 31630

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...