Menu
RSS
Σάββατο, 30/05/2020
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Οι «24» που εκλέχτηκαν στη νέα διοίκηση της Παγγορτυνιακής!

Οι «24» που εκλέχτηκαν στη νέα διοίκηση της Παγγορτυνιακής!
Στην ιδιόκτητη αίθουσά της (ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΟΡΤΥΝΙΩΝ) η Παγγορτυνιακή Ένωση πραγματοποίησε την Κυριακή 21-12-2014 την Τακτική ανά τριετία Γενική Συνέλευσή της με διεξαγωγή αρχαιρεσιών. Η προσέλευση μελών ήταν εντυπωσιακή, με ψηφίσαντες 195 συμπατριώτες.
Των εργασιών της Γενικής Συνελεύσεως προήδρευσε άψογα ο δημοσιογράφος και Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Κώστας Π. Καλύβας, με γραμματέα τον Νίκο Ζευκιλή (Ζέμπελη).
Προ ημερησίας διατάξεως ο κ.Καλύβας αναφέρθηκε στην συμπλήρωση εφέτος 40 χρόνων δημιουργικής πορείας της Ένωσης, κάνοντας μια σύντομη ιστορική αναδρομή και προτείνοντας τη διοργάνωση μιας πανηγυρικής εκδήλωσης. Για την επέτειο δε αυτή ανήγγειλε δωρεά όλου του ιστορικού αρχείου των εφημερίδων της εφ. «Γορτυνία» από το 1970 έως σήμερα σε βιβλιοδετημένους τόμους, προς εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης της Ένωσης.
Στη συνέχεια πρώτος πήρε το λόγο ο απερχόμενος Πρόεδρος Παναγιώτης Πλέσσιας που αναφέρθηκε - στον παρά την οικονομική κρίση – πλούσιο απολογισμό των πεπραγμένων, ο οποίος συνοψίζεται ως εξής: Παρεμβάσεις για θέματα της Γορτυνίας σε Κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμο, συμμετοχή σε συσκέψεις στην Αθήνα και Αρκαδία, οργάνωση των καθιερωμένων εκδηλώσεων (πίττες, μνημόσυνο Θ. Κολοκοτρώνη, εορτή Αγ. Αθανασίου προστάτου των Γορτυνίων και εορτή Γορτυνίων Αγίων), συνδιοργάνωση εκδηλώσεων στη Γορτυνία, οργάνωση κηρυγμάτων από Σεβ. Μητροπολίτη μας κ.Ιερεμία, βραβεύσεις Γορτυνίων προσωπικοτήτων, συγκέντρωση ρουχισμού-τροφίμων για Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, καθιέρωση Παγγορτυνιακού Ανταμώματος, δημιουργία ιστοσελίδας κ.α.
Την Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής διάβασε η κα Αρετή Παναγοπούλου. Στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ιωάννης Γιαννόπουλος. Αναφέρθηκε δε στην καλή συνεργασία που είχε ο Δήμος με την Παγγορτυνιακή για την προώθηση Γορτυνιακών θεμάτων, ενώ συμπεριέλαβε και το τ.Δήμο Γόρτυνος στα ενδιαφέροντα του Δήμου για κοινά θέματα (π.χ. ύδρευση από πηγή Σαβαλά). Στο σημείο αυτό ο Πρόεδρος της Γεν.Συνελεύσεως κ.Καλύβας πρότεινε στον Δήμαρχο να καθιερώσει μια ημέρα ανά μήνα ή δίμηνο στην Παγγορτυνιακή, προκειμένου να έρχεται σε επαφή με Γορτυνιακούς Συλλόγους.
Τέλος ενδιαφέρουσες προτάσεις έκαναν οι: Ευάγγελος Θεοδωρόπουλος Δημοτικός Σύμβουλος, Νίκος Π. Ζευκιλής, Θεοδ. Χουντής και Τριαντ. Λατάνης. Στη συνέλευση παρευρέθηκαν ακόμα ο Αντιδήμαρχος Τάκης Καραντώνης και οι πρώην Δήμαρχοι Λαγκαδίων Ευστάθιος Κούλης και Γόρτυνος Γεώργιος Παλαμήδης.
Τέλος διεξήχθησαν οι αρχαιρεσίες και εξελέγησαν με σειρά οι παρακάτω:
1) Αγγελοπούλου Μαρία (Βλαχόρραφτη)
2) Πλέσσιας Παναγιώτης (Βυτίνα)
3) Καλύβα Πέννυ (Κοντοβάζαινα)
4) Ζευκιλή Κωνσταντίνα (Σταυροδρόμι)
5) Αγγελακόπουλος Παναγιώτης (Παναγιά)
6) Χουντής Θεόδωρος (Φούσκαρι)
7) Σωτηρόπουλος Χαράλαμπος (Μαγούλιανα)
8) Γιαννακόπουλος Θεόδωρος (Θέλπουσα)
9) Πυρπυρής Γεώργιος (Κερπινή)
10) Ρουμελιώτης Διαμαντής (Μυδαλιά)
11) Κάππος Παναγιώτης (Λαγκάδια)
12) Γαλάνης Μιχάλης (Τριποταμιά)
13) Γεννάδης Κωνσταντίνος (Πράσσινο)
14) Τσιουμπρή Κωνσταντίνα (Λιοδώρα)
15) Γκιώνης Νικόλαος (Δημητσάνα)
16) Λατάνης Τριαντάφυλος (Νυμφασία)
17) Σιέμπος Βασίλης (Σύρνα)
18) Μανιάτης Ηλίας (Ριζοσπηλιά)
19) Αλεξόπουλος Άγγελος (Μαγουλιάνα)
20) Δεμίρη – Αρβανίτη Άννα (Ράχες)
21) Μανωλόπουλος Αθανάσιος (Κρυονέρι)
22) Μπουζαλάς Βασίλης – Δημοσθένης (Βάχλια)
23) Βέργος Ιωάννης (Σέρβου)
24) Σταθόπουλος Κωνσταντίνος (Δημητσάνα)
ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...