Menu
RSS
Πέμπτη, 18/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η πρώτη μέρα για των επετειακών εκδηλώσεων για την Επανάσταση στην Ηραία (vd)

Η πρώτη μέρα για των επετειακών εκδηλώσεων για την Επανάσταση στην Ηραία (vd)
Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 21 Μαρτίου 2015 στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού Παλούμπα Γορτυνίας.


Η εκδήλωση οργανώθηκε από τον Δήμο Γορτυνίας, την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Γορτυνίας(ΔΗΚΕΓ), την Αδελφότητα Παλουμπαίων και την Εταιρεία Ιστορικής και Πολιτισμικής Δράσης "Στρατηγός Δημητράκης Πλαπούτας και Αγωνιστές".

 Παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Ευαγγ. Γιαννακούρας, ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Γιάννης Γιαννόπουλος, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, η πρόεδρος ΔΗΚΕΓ, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, ο πρόεδρος του Συλλόγου Απογόνων Αγωνιστών Κων/νος Πλαπούτας, η πρόεδρος της Αδελφότητας Παλουμπαίων, εκπρόσωποι συλλόγων και πολλοί κάτοικοι.

Πολύ ενδιαφέρουσες και χρήσιμες ομιλίες με θέματα από την θρησκευτικότητα του Πλαπούτα, τα Ηραιάτικα τοπωνύμια, τον ρόλο της Γορτυνίας στην Επανάσταση, ως τις προοπτικές ανάπτυξης με την αποκατάσταση του Πύργου Πλαπούτα, ανέπτυξαν οι ομιλητές: Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Κανάκης, Σωκράτης Μάσσιας φιλόλογος, Γεώργιος Πραχαλιάς υποψ.διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών και Παρασκευάς Ηλιόπουλος μαθηματικός-πρ. προϊστάμενος του ΟΤΕ.

 Στο Προεδρείο ήταν ο Δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος, η αρχαιολόγος Αγλαΐα Αρχοντίδου και ο δρ. φιλοσοφίας Παναγιώτης Ηλιόπουλος.
Ακολούθησε συζήτηση και εκφράστηκαν απόψεις για την δραστηριότητα που πρέπει να αναπτυχθεί έντονα, προκειμένου να στηριχθεί το έργο της αποκατάστασης του Πύργου Πλαπούτα, κυρίως με την συγκέντρωση κειμηλίων και ιστορικών ντοκουμέντων που θα εκτεθούν στο χώρο. Το έργο πρόσφατα δημοπρατήθηκε και σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες.
Στο τέλος της βραδιάς, η Αδελφότητα Παλουμπαίων παρέθεσε πλούσιο μπουφέ με σπιτικά φαγητά, για όλους τους παρευρισκόμενους.
(Κείμενο – φωτογραφίες – Μαρίνα Διαμαντοπούλου. Βίντεο – Νίκος Τρουπής).
 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...