Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο Δήμος Γορτυνίας δεν θα μεταφέρει τα ταμειακά του διαθέσιμα και καταγγέλλει την Κυβέρνηση!

Ο Δήμος Γορτυνίας δεν θα μεταφέρει τα ταμειακά του διαθέσιμα και καταγγέλλει την Κυβέρνηση!
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γορτυνίας, συνεδρίασε την Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015, και συζήτησε το ζήτημα της Πράξης νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία η κυβέρνηση υποχρεώνει τους Δήμους να καταθέσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Μετά από διαλογική συζήτηση κατέληξε ομόφωνα στα παρακάτω,

Καταγγέλλει την μεθόδευση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην έκδοση Π.Ν.Π. ‐διαδικασία που είχε καταγγείλει εμφατικά όταν ήταν στην αντιπολίτευση‐ πλήττοντας την κατοχυρωμένη συνταγματικά ανεξαρτησία του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τονίζει ότι κανένας διάλογος δεν έγινε πριν από αυτήν την απόφαση με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στην προσπάθεια να βρεθεί λύση στα οικονομικά προβλήματα της χώρας, και στον τρόπο που η τοπική αυτοδιοίκηση θα μπορούσε να συνεισφέρει σε αυτή, απαιτείται διάλογος και δημοκρατική διαβούλευση και όχι Π.Ν.Π.

Θεωρεί ότι η τοπική αυτοδιοίκηση έχει ήδη συνεισφέρει στην αντιμετώπιση της κρίσης (με την περικοπή χρηματοδοτήσεων, την απαγόρευση προσλήψεων, την κατάργηση υπηρεσιών και γενικά των μνημονιακών πολιτικών που συνόδευσαν τον Καλλικράτη) και η απόφαση αυτή, εφ όσον υλοποιηθεί, θα επιδεινώσει την λειτουργία της, αν δεν την οδηγήσει σε κατάρρευση.

Θεωρεί ότι η εφαρμογή της πρωτοφανούς κυβερνητικής απόφασης στο Δήμο Γορτυνίας, με τα ιδιαίτερα επιβαρυμένα γεωπολιτικά χαρακτηριστικά, θα κορυφώσει τις επιπτώσεις της οικονομικής ασφυξίας και δυσλειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου, που επέφεραν καταδικασμένες από τον λαό πολιτικές πρακτικές του παρελθόντος.

Δεσμεύει τον κ. Δήμαρχο και τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες του Δήμου να μην προβούν σε οποιαδήποτε μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου, σύμφωνα με τις αποφάσεις της ΚΕΔΕ και αποφασίζει την συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της ΚΕΔΕ, ενημερώνοντας παράλληλα τους δημότες για τις διαφαινόμενες δραματικές επιπτώσεις που θα έχει η απόφαση στην τοπική κοινωνία.

Το παρόν θα κοινοποιηθεί:
* Στη Βουλή των Ελλήνων
* Στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.)
* Στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου (Π.Ε.Δ.)
* Στον Τύπο
* Στο διαδίκτυο.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

1 σχόλιο

  • Κυριάκος Τσαφαράς του Κωνσταντίνου
    Κυριάκος Τσαφαράς του Κωνσταντίνου Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015 18:18 Σύνδεσμος σχολίου

    Για πρώτη φορά ο Δήμος Γορτυνίας ομόφωνα λέει όχι στο Π.Ν.Π. για τα ταμειακά διαθέσιμα, και καταγγέλλει την Κυβέρνηση, ενώ σε όλες τις άλλες αποφάσεις και Π.Ν.Π. λέει ΝΑΙ και κυβερνά....Χωρίς να βάζει το δάκτυλο επί των τύπων των ήλων ....Επόμενη κίνηση να προχωρήσουν στην δημιουργία του δικού τους Βιλαετιού.....

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...