Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σταθμός βάσης κινητής τηλεφωνίας θα εγκατασταθεί στη Στεμνίτσα

Σταθμός βάσης κινητής τηλεφωνίας θα εγκατασταθεί στη Στεμνίτσα
Μετά και την ομόφωνη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, ο αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, υπόγραψε απόφαση, προ ημερών, με την οποία εγκρίνει
«το αίτημα της εταιρείας με την επωνυμία «COSMOTE-ΚΙΝΗΤΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.» για εγκατάσταση σταθμού βάσης κινητής τηλεφωνίας με κωδική ονομασία «ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ-Χ (140 5370) στη Στεμνίτσα, Δήμου Γορτυνίας, Π.Ε. Αρκαδίας, Περιφέρειας Πελοποννήσου, δεδομένου ότι λόγω του μικρού ύψους της κεραίας δεν προκαλείται αισθητική ή άλλη βλάβη στον κηρυγμένο ως ιστορικό διατηρητέο τόπο και παραδοσιακό οικισμό της Στεμνίτσας, καθώς ούτε και στα μεμονωμένα μνημεία του οικισμού».

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, «η έγκριση παραχωρείται με τους εξής όρους:

1. Μετά την κατασκευή του νέου σταθμού βάσης κινητής τηλεφωνίας με τον ιστό ύψους 4,00μ. στην προβλεπόμενη από τη μελέτη θέση, να απομακρυνθούν όλες οι εγκαταστάσεις του παλαιού σταθμού.

2. Τυχόν εκσκαφικές εργασίες να γίνουν με την επίβλεψη της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας, η οποία να ειδοποιηθεί εγκαίρως από τους ενδιαφερομένους, τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη των εργασιών.

3. Σε περίπτωση εντοπισμού αρχαιοτήτων, οι εργασίες να διακοπούν άμεσα και να ακολουθήσει ανασκαφική διερεύνηση, από τα αποτελέσματα της οποίας θα εξαρτηθεί η συνέχεια ή μη των εργασιών, μετά και την κατά νόμον γνωμοδότηση των αρμόδιων Αρχαιολογικών Συμβουλίων του ΥΠΟΠΑΙΘ. Η συνολική δαπάνη της ανασκαφής, καθώς επίσης και το κόστος συντήρησης, αποτύπωσης , φωτογράφησης , μελέτης και δημοσίευσης των ευρημάτων θα βαρύνουν τον προϋπολογισμό του έργου σύμφωνα και με τις διατάξεις του άρθρου 37 του Ν.3028/2002.

4. Για οποιαδήποτε τροποποίηση του εν λόγω έργου να υποβληθεί η σχετική μελέτη στις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΠΟΠΑΙΘ προς έγκριση.

Η τεχνική έκθεση και το αντίστοιχο τοπογραφικό διάγραμμα να υποβληθούν προς θεώρηση στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας.
Η απόφαση αυτή δεν αντικαθιστά τυχόν απαιτούμενη άδεια από άλλη κρατική αρχή.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...