Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εύη Τατούλη: «Στη Γορτυνία, άνοιξαν εθελοντικά τα μονοπάτια των προγόνων τους, χωρίς μισό κρατικό ευρώ»! (vd)

Εύη Τατούλη: «Στη Γορτυνία, άνοιξαν εθελοντικά τα μονοπάτια των προγόνων τους, χωρίς μισό κρατικό ευρώ»! (vd)
Ως εθελόντρια ήταν παρούσα η Εύη Τατούλη στα εγκαίνια του διεθνώς πιστοποιημένου μονοπατιού «Menalon Trail».
«Είναι μεγάλη τιμή να βρίσκεται ανάμεσα στα δέκα πιστοποιημένα μονοπάτια της Ευρώπης» είπε χαρακτηριστικά, πριν την έναρξη των εκδηλώσεων.
Για να υπογραμμίσει, μετά: «Αυτή είναι μια εθελοντική προσπάθεια, που έγινε από ανθρώπους που άνοιξαν, χωρίς μισό κρατικό ευρώ, τα μονοπάτια των προγόνων τους. Είμαι αισιόδοξη ότι θα καρποφορήσει αυτή η προσπάθεια, διότι οι άνθρωποι εδώ πονάνε τον τόπο τους και θέλουν να το τον δουν να «ανασαίνει».
Αυτές οι πρωτοβουλίες μπορούν να δώσουν ουσία στην ανάπτυξη. Είμαστε εδώ ως εθελοντές, να στηρίξουμε την προσπάθεια, μακριά από πολιτικές και κομματικές τυχοδιωκτικές συμπεριφορές.
Η πανευρωπαϊκή αυτή ομοσπονδία που πιστοποίησε το μονοπάτι, έχει μέλη 30 χώρες, δεν πιστοποιεί έτσι απλά τα μονοπάτια. Ήρθαν εδώ, διαπίστωσαν ότι έχουμε όλες τις υποδομές. Υπάρχουν οι υποδομές στη Γορτυνία, στο τουριστικό της τόξο και παράλληλα θα δημιουργηθούν καινούργιες και εναλλακτικές.
Είναι κρίσιμο η Περιφέρεια και ο Δήμος να δημιουργήσουν εξωστρέφεια στο προϊόν, επιπλέον πρέπει να δούμε τι θα γίνει με το φορέα διαχείρισης του Μαινάλου, που είναι σε εκκρεμότητα και είναι πρόβλημα για την περιοχή, ενώ τέλος ο νέος αναπτυξιακός νόμος που είναι σε ευθύνη της περιφέρειας πρέπει να δει τις παλιές τεχνικές του τόπου, όπως η σχολή αργυροχρυσοχόος της Στεμνίτσας, αλλά και η τέχνη της πετάς στα Λαγκάδια και τις γύρω περιοχές.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...