Menu
RSS
Πέμπτη, 02/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κάτοικοι από το Καλλιάνι και τα Λαγκάδια αντιδρούν για τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (vd)

Κάτοικοι από το Καλλιάνι και τα Λαγκάδια αντιδρούν για τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (vd)
Στην προμελέτη που παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, για τους Στθαμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στη Γορτυνία, προβλεπόταν η λειτουργία κεντρικού ΣΜΑ στην Καρκαλού, κοντά στη Δημητσάβα και η λειτουργία δορυφορικού Σταθμού στη θέση «Σφεντομάκι» Δ.Ε. Τροπαίων (Ανάμεσα στους οικισμούς Καλλιάνι και Τουμπίτσι επί της Ε.Ο.).
Τελικά, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία είναι να γίνει δεκτή η προμελέτη, αλλά οριστική απόφαση για τις θέσεις, θα παρθεί μετά από νέα διαβούλευση με την τοπική κοινωνία.
Το «Καλημέρα Αρκαδία» έδωσε το λόγο σε κατοίκους των Λαγκαδίων και του Καλλιανίου που είναι πολύ ανήσυχοι για το θέμα αυτό.
Στα Λαγκάδια αντιδρούν και λένε ότι δεν είναι σκουπιδότοπος και ότι θέλουν να αναπτυχθούν τουριστικά. Ενώ, επισημαίνουν ότι θα έπρεπε εδώ και πολλά χρόνια να ήταν ενημερωμένος για την ανακύκλωση κάτι που δεν έχει συμβεί.
Στο Καλλιάνι, λένε ότι είναι άκρως απαράδεκτο να πάνε εκεί τα σκουπίδια, διότι είναι στην άκρως υποβαθμισμένη Γορτυνία. Λένε ότι οι κάτοικοι έχουν πολλά αναπνευστικά προβλήματα και ότι με τα σκουπίδια θα επιβαρυνθεί το περιβάλλον. Επισημαίνουν ότι τριγύρω υπάρχουν πηγές, είναι κοντά η Ολυμπία και ο Ερύμανθος από τον οποίο υδρεύεται ο Πύργος.
Δεν αποκλείουν κινητοποιήσεις, ενώ κάποιοι εκφράζουν την άποψη ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνουν καν ΣΜΑ στη Γορτυνία.

Την άποψη του Δημάρχου Γορτυνίας, διαβάστε ΕΔΩ!

8 σχόλια

  • Τόσο απλά.
    Τόσο απλά. Κυριακή, 21 Ιουνίου 2015 13:28 Σύνδεσμος σχολίου

    Καλά, τραγούδα, όταν γεμίσει εντελώς ο Αγ. Βλάσης, που από ότι λένε η ώρα αυτή έφτασε, θα σας τα φέρω εγώ προσωπικά με φορτηγά, δε θα περιμένω τον Παυλή. Αν νομίζετε ότι θα ξαναφάμε στη μάπα τα σκουπίδια στις πόρτες μας ή ότι θα κάνουμε ακόμα μια χωματερή δίπλα στην πόλη, είστε πολύ μακριά νυχτωμένοι. Θα κάνετε την ποινή σας κι εσείς αν χρειαστεί, και θα πείτε κι ένα τραγούδι, αφού το θέμα με τα σκουπίδια φαίνεται ότι θα τραβήξει ακόμα.

  • Πρωτοπόροι.
    Πρωτοπόροι. Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015 19:55 Σύνδεσμος σχολίου

    @ Ανώνυμος Πριν μπείτε εδώ να πουλήσετε μαγκίτσες ότι είστε και καλά ανώτεροι απ' τους άλλους, έπρεπε να το σκεφτείτε λίγο καλύτερα! Αλλά με τι μυαλό. Είστε οι μόνοι ε? Οι καλύτεροι όλων. Θυμηθείτε Αγ. Κωνσταντίνο, Παλλάντιο κ.α., όπου πήγαν μια φορά μόνο και δεν τόλμησαν να ξαναπατήσουν το πόδι τους. Εσείς φανήκατε λίγο παραπάνω και μας το παίζετε τώρα και κάποιοι, γιατί βλέπετε σε σας επέμειναν αρκετά παραπάνω, ένεκα που έχετε και τις κατάλληλες...υποδομές. Λήξτε το εδώ καλύτερα.

  • Μπράβο σας!
    Μπράβο σας! Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015 19:10 Σύνδεσμος σχολίου

    Εσείς που τον βγάλετε, γιατί θέλατε μάλλον κι εσείς πεζόδρομους και πλατείες, δεν εξηγείται διαφορετικά, να τρώγατε στη μάπα και τις μ@@@@ες του, όπως τις έφαγε η Τρίπολη τόσους μήνες.!! Δε θα παθαίνατε και τόσο μεγάλο κακό, χωματερή ήταν η Μαγούλα, δεν ήταν αμόλυντο μέρος...... Μάλλον ήταν καλύτερα που έγινε ζημιά στην περιοχή του παναρκαδικού νοσοκομείου, που έχει και πηγή κοντά! Και θα μεταφέρονταν και τα σκουπίδια, αλλά εσείς θέλατε να το παίξετε νταήδες, να, σαν και τον ψευτόμαγκα που βγάλατε για δήμαρχο!Τι να πεις, μάλλον πολύ σωστά ψηφίσατε αυτό που ψηφίσατε γιατί έχετε ακριβώς τα ίδια μυαλά... Αυτός σας άξιζε, και βλέπουμε τώρα πόσα λεφτά δίνει για το χωριό σας και για τα άλλα χωριά! Για τα Χριστούγεννα ας πούμε, σας έδωσε χαρτζηλίκι για μελομακάρονα......και εις ανώτερα!

  • :)
    :) Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015 16:39 Σύνδεσμος σχολίου

    Το ξυπνήστε και συντονιστείτε δεν απευθύνεται στους κατοίκους της Δυτικής Τρίπολης να υποθέσω......

  • ανώνυμη
    ανώνυμη Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015 11:16 Σύνδεσμος σχολίου

    Μήπως εννοείς φίλε ότι βγάλαμε όλο τον χειμώνα εκεί στην Μαγούλα με -5 βαθμούς μέσα στον πάγο ....... ποιός κάθεται να αγωνιστεί με τέτοιες καιρικές συνθήκες...... 3 μήνες ήταν αυτοί .......αυτά που λές δεν ισχύουν ούτε στο ελάχιστο μπορείς να πιστεύεις ότι θές ..... εμείς τον βγάλαμε αλλά αυτός ήθελε να μας μαυρίσει τον τόπο όπου ζούμε και αναπνέουμε....Ε΄ δεν του πέρασε λοιπόν διότι το χωριό επαναστάτησε βγήκε στο δρόμο και θα ξαναβγεί δυναμικότερα στην περίπτωση που ξανά τολμήσουν να το αναφέρουν ......τα λόγια είναι περιττά το αποτέλεσμα μετράει........ ξυπνήστε και συντονιστείτε !!!!

  • Είναι πολλοί οι ψήφοι Αρη....
    Είναι πολλοί οι ψήφοι Αρη.... Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015 00:34 Σύνδεσμος σχολίου

    Εσείς πάντως φανταζόμαστε πως τους πήρατε με το μέρος σας...πονηρούληδες....Τώρα τι ακριβώς φέρατε εις πέρας από το να αποφύγετε τα σκουπίδια της Τρίπολης για ένα διάστημα, το ξέρετε(?) μόνο εσείς....

  • Ανώνυμος
    Ανώνυμος Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015 23:54 Σύνδεσμος σχολίου

    Μόνο το Λεβίδι είχε τα κότσια και έβγαλε εις πέρας το θέμα των σκουπιδιών τουλάχιστον για τώρα..... εάν δεν διαμαρτυρηθείτε έντονα δεν θα τα καταφέρεται ......γι αυτό φροντίστε να πάρετε με το μέρος σας τους άρχοντες του τόπου σας για να βοηθήσουν .....αλλά αυτοί (μερικοί) έχουν άλλα ενδιαφέροντα τώρα δεν κοιτούν τον τόπο όπου ζούν αυτοί και οι οικογένειές τους .....Ξυπνήστε τους λοιπόν πρίν είναι πολύ αργά ......

  • Γεωργιος Νικολοπουλος  Καλλιανι.
    Γεωργιος Νικολοπουλος Καλλιανι. Τρίτη, 09 Ιουνίου 2015 09:23 Σύνδεσμος σχολίου

    Μηπως θα έπρεπε ολα τα σκουπίδια της αρκαδιας να οδηγηθούν στους χώρους της ΔΕΗ στη Μεγαλοπολη και εκεί να γίνει η όλη διαχείρηση για παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας ,και μέσω των υπαρχόντων Δυκτυων Δυκτυων Διανομής να διανέμεται στο Εθνικό Δίκτυο προς κατανάλωση ;Οσο για τις οποίες δαπάνες να ενταχθούν στα προγράμματα ΕΣΠΑ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...