Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κρίσιμα ερωτήματα από τον Αρ. Ασημακόπουλο για τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στη Γορτυνία

Κρίσιμα ερωτήματα από τον Αρ. Ασημακόπουλο για τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στη Γορτυνία
Με δημόσια γραπτή παρέμβασή του, ο πολιτευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στην Αρκαδία, Αργύριος Ασημακόπουλος, παίρνει θέση και θέτει ερωτήματα για εισήγηση αναφορικά με τη «Χωροθέτηση δύο κινητών Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ)» στη Γορτυνία.
Γράφει …
«Το ζήτημα με την αντιμετώπιση της αυθαίρετης εναποθέτησης σκουπιδιών και των παράνομων χωματερών στην περιοχή του Δήμου Γορτυνίας θα πρέπει να επιλυθεί το συντομότερο δυνατό.
Η επίλυσή του ωστόσο θα πρέπει να γίνει με τη διασφάλιση κανόνων διαφάνειας, δημοσιότητας και εναρμόνισης με την εθνική και κοινοτική νομοθεσία.
Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας παρουσιάστηκε εισήγηση αναφορικά με τη «Χωροθέτηση δύο κινητών Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ)» με το σχετικό δελτίο τύπου να αναγράφει πως η μελέτη χωροθέτησης των ΣΜΑ παραδόθηκε από την άνοιξη του 2013.
Συνεπώς θα ήθελα να απευθύνω τα κάτωθι ερωτήματα στη δημοτική αρχή, ερωτήματα που θα διαβιβάσω αρμοδίως στο Υπουργείο Περιβάλλοντος ενημερώνοντας παράλληλα την αντίστοιχη γραμματεία του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων του οποίου υπήρξα πολιτευτής στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση.
Είχε πραγματοποιηθεί διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου ο οποίος θα αναλάμβανε την εκπόνηση της σχετικής μελέτης;
Αν όχι , με ποιο ακριβώς τρόπο αναθέτηκε η μελέτη και πως επελέγη ο μελετητής;
Ποιο ήταν το ακριβές της κόστος-τίμημα και αν είναι συμβατό με μελέτες λοιπών δήμων;
Παράλληλα ένα άλλο σημείο που χρίζει απάντησης από πλευράς δημοτικής αρχής και προκειμένου να αποφευχθούν παρερμηνείες είναι το εξής: Στη σελίδα 1 της εισήγησης προς το Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας http://www.gortynia.gov.gr/…/%CE%95%CE%99%CE%A3%CE%97%CE%93… διαβάζουμε χαρακτηριστικά «…. παρόλο που η μελέτη χωροθέτησης του ΣΜΑ Δ. Γορτυνίας παραδόθηκε από την άνοιξη του 2013……» ενώ στη σελίδα 2 καταγράφεται « Βασική πηγή αξιόπιστων χωροταξικών δεδομένων αποτέλεσε το site του Δήμου Γορτυνίας http: //gis.opendatagortynia.gr» Επομένως και αν δεν υποπίπτω σε σφάλμα η μελέτη που είχε συνταχθεί και παραδοθεί από την άνοιξη του 2013 ως πηγή άντλησης χωροταξικών δεδομένων χρησιμοποίησε την ιστοσελίδα του Δήμου Γορτυνίας http: //gis.opendatagortynia.gr. Στις 22/04/2014 (το 2014 και όχι το 2013!!!!!) με Δελτίο Τύπου «Πύλη ανοικτών δεδομένων Δήμου Γορτυνίας και Πύλη γεωχωρικών δεδομένων Δήμου Γορτυνίας» http://www.gortynia.gov.gr/…/anno…/DT140422_GIS_OPENDATA.PDF, η Δημοτική Αρχή μας πληροφορούσε χαρακτηριστικά «…..από σήμερα (δηλαδή 22/04/2014!!!!!!) είναι πλέον ελεύθερα προσβάσιμες από τον Δημότη, τον Επαγγελματία αλλά και την ευρύτερη Δημόσια Διοίκηση δύο νέες πρωτοποριακές υπηρεσίες του Δήμου Γορτυνίας που παρέχουν πρόσβαση στα δημόσια δεδομένα του».
Ο Δήμος Γορτυνίας θα έπρεπε έγκαιρα να προβεί σε διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς και όχι κατόπιν εορτής και υπό την πίεση αντιδράσεων της κοινής γνώμης ενώ θα έπρεπε να ζητήσει την επιστημονική συμβουλή- συνδρομή πολυτεχνικών σχολών της χώρας αφού το τελευταίο χρονικό διάστημα φαίνεται πως υπάρχει μια σχετική συνεργασία (και πολύς καλώς πράττεται) κυρίως με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ).
Διαβάζοντας τη συγκεκριμένη εισήγηση -και αν δεν κάνω λάθος – δεν γίνεται πουθενά αναφορά για τις τυχόν περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις που θα προκληθούν στις τοπικές οικονομίες.
Επισταμένως αναλύεται το οικονομικό κόστος και επιχειρείται αιτιολόγηση της απόφασης της χωροθέτησης των δύο ΣΜΑ ωστόσο δε λαμβάνονται υπόψη εξωγενείς παράγοντες (ποσοστό ανάπτυξης πρωτογενούς –δευτερογενούς τομέα, τουριστική ή μη περιοχή κτλ.)
Κλείνοντας θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως σε καμία των περιπτώσεων δεν αμφισβητώ τη βούληση των διοικούντων να αναλωθούν με την επίλυση του ακανθώδες αυτού ζητήματος παρόλα αυτά ως άτομο που στηλιτεύει τις κακώς πρακτικές και τις παθογένειες του χθες και ως πολιτευτής του Νομού Αρκαδίας με την κυβερνώσα παράταξη των ΑΝΕΛ είμαι υποχρεωμένος να διατυπώνω εγγράφως και επωνύμως τις όποιες παρατηρήσεις μου.
ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΑΝ \ΕΛ
ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ»

5 σχόλια

  • ΚΟΥΣΤΕΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
    ΚΟΥΣΤΕΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015 20:02 Σύνδεσμος σχολίου

    ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΛΟΥΣΙΟΥ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Σφυρής Μιχάλης
    Σφυρής Μιχάλης Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015 07:18 Σύνδεσμος σχολίου

    Καλημέρα κυρια Ασημακοπουλου.
    Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σας.
    Συμφωνώ αλώστε για την πρώτη παράγραφο του σχολιου σας.
    Οσο για τα παρακάτω θα διαφωνήσω λέγοντας πως πρέπει να υπάρχει αντίλογος σε ολα τα γραφόμενα ...ποσο μαλον στα του κυρίου Ασημακοπουλο οπου τυνχανει και Πολιτευτης.
    Αυτο ακριβώς που γράφεται στο τελος της παρατηρήσεις σας να ισχύει για ολους..

  • Xριστίνα-Ειρήνη Ασημακοπούλου
    Xριστίνα-Ειρήνη Ασημακοπούλου Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015 01:46 Σύνδεσμος σχολίου

    Έχοντας διαβάσει τα ως άνω κ έχοντας διαμορφώσει προσωπική άποψη μιας και ήμουν πρόσφατα στην επίμαχη περιοχή, Κ.Σφυρή θα συνιστούσα να επικεντρωθείτε στο έργο που πρέπει να παραχθεί προς επίρρωση του προβλήματος και να μη δημιουργείτε εντυπώσεις και πυροτεχνήματα που δεν έχουν καμία απολύτως δικαιολογητική βάση, αφού είναι πέρα για πέρα άτοπο να επικρίνετε οξέως όσους παρακολουθούν κ δικαίως στηλιτεύουν τα κακώς κείμενα που λαμβάνουν χώρα στον τόπο όπου μεγάλωσαν και κατάγονται, αντί να αναλάβετε τις δικές σας ευθύνες ως ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ στα αυτοδιοικητικά δρώμενα. Καλο και πιο προσοδοφόρο είναι, λοιπόν, να εντοπίζουμε την αιτία του προβλήματος που ανακύπτει ως υπεύθυνοι και όχι προκαλούμε σύγχυση, γιατι απλά δεν δυνάμεθα να ανταποκριθούμε στα νομίμως πρακτέα για τα οποία έγινε λόγος παραπάνω. Λίγη διαφάνεια κΑΙ αιδώς δε βλάπτει...ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΓΟΡΤΥΝΙΑ..

  • Σφυρής Μιχάλης
    Σφυρής Μιχάλης Τρίτη, 09 Ιουνίου 2015 20:39 Σύνδεσμος σχολίου

    Ολες της απορίες σας κυριε Ασημακοπουλε θα ειχαν επιλυθεί αν ως Πολιτευτης των ΑΝΕΛ παρευρισκοσασταν στα ΔΣ που εχουν προηγηθει ως ειχατε υποχρέωση.
    Εκει λοιπών έγινε εκτενει ανάλυση ολων των δεδομενων.
    Εφόσον δεν το πράξατε σας παρακαμπτω να σας ενημερωσει ο επικεφαλης της ελασσωνος αντιπολητευσης οπου είσασται και υποψήφιος ΔΣ στης εκλογές του 2014 χωρίς να εκλεγειται.
    Συνεπώς απο εσας περιμένω και την θεση σας για το ζήτημα των σκουπιδιών στο προσεχες ΔΣ.

  • Θα γελάσουμε πολύ
    Θα γελάσουμε πολύ Τρίτη, 09 Ιουνίου 2015 14:26 Σύνδεσμος σχολίου

    Εδώ σας θέλω τώρα...κάβουρες!! Παλιοπροχειράτζες, μας δουλεύετε όλους ψιλό γαζί...ή μάλλον έτσι νομίζετε!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...