Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Για «φουσκωμένους» λογαριασμούς ύδρευσης φωνάζουν στο Βαλτεσινίκο!

Για «φουσκωμένους» λογαριασμούς ύδρευσης φωνάζουν στο Βαλτεσινίκο!
Διαμαρτυρία κατοίκων του Βαλτεσινίκου «ανέβηκε» στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαλτεσινίκου "Η Κοίμηση της Θεοτόκου".


Στη διαμαρτυρία αναφέρεται ότι «τον τελευταίο καιρό επικρατεί μεγάλη αναστάτωση στο χωριό μας με τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς ύδρευσης πού έφθασαν στους ιδιοκτήτες σπιτιών και επιχειρήσεων του Βαλτεσινίκου.
Ο Σύλλογος έχει δεχτεί πολλές διαμαρτυρίες από τους μόνιμους κατοίκους του χωριού αλλά και τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες.
Οι χωριανοί μας καλούνται να καταβάλουν για ύδρευση & αποχέτευση(!) ποσά από 45€ έως 400€ ανά υδρομετρητή, σε ένα Δημοτικό διαμέρισμα που το πρόβλημα επάρκειας νερού είναι μ ό ν ο 15 μέρες τον Αύγουστο και τον υπόλοιπο καιρό το νερό τρέχει και χάνεται εκτός δεξαμενών άσκοπα.
Εξαιρούνται από το μέτρο οι πρώην δήμοι Βυτίνας, Δημητσάνας και Τρικολώνων, που όπως ενημερωθήκαμε από τους μόνιμους κατοίκους θα πληρώσουν μόνο το πάγιο των 45€ με την δικαιολογία ότι θα ισχύει το ίδιο προσεχώς....;
Το πρόβλημα αυτό κοινοποιήθηκε από τους κατοίκους στην Δημοτική Αρχή, διαμαρτυρόμενοι με συλλογή μεγάλου αριθμού υπογραφών, αλλά δ ε ν συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της προηγούμενης εβδομάδας όπως πιστεύαμε και οι κάτοικοι καλούνται μέχρι την 31η Αυγούστου να καταβάλουν τα παραπάνω εξοντωτικά ποσά.
Παρακαλούμε την Δημοτική αρχή να επανεξετάσει το θέμα, είναι άδικο σε ένα Δημοτικό διαμέρισμα που υδρεύεται με φυσική ροή, χωρίς κατανάλωση ενέργειας, οι κάτοικοι να καλούνται να καταβάλουν εξοντωτικά ποσά σαν να είναι πετρέλαιο, χωρίς να ενημερωθούν για την όποια αλλαγή του τρόπου καταμέτρησης κατανάλωσης, όταν γίνεται και χωρίς καμία ανάλογη προειδοποίηση .
Είναι αυτονόητο ότι στιγματίζουμε την σπατάλη νερού τον μήνα Αύγουστο και πρέπει να λαμβάνονται μέτρα για τους λιγοστούς παραβάτες που δεν σέβονται το κοινωνικό σύνολο.
Οι συμπατριώτες που θα έλθουν να περάσουν το καλοκαίρι στο πατρικό τους σπίτι και να δώσουν επί πλέον ζωή στις τοπικές επιχειρήσεις και το χωριό μας, θα τους περιμένει ένα τσουχτερό αναπάντεχο χαράτσι.
Θεωρείται παράλογη και Ά δ ι κ η η διαφορετική μεταχείριση μεταξύ Δημοτικών Διαμερισμάτων στον ίδιο Δήμο (έστω και προσωρινά)
Καλούμε την Δημοτική Αρχή να ε π α ν ο ρ θ ώ σ ε ι αυτή την αδικία και ενημερώνει τους κατοίκους του Βαλτεσινίκου πριν από κάθε αλλαγή.»

8 σχόλια

  • ΓΟΡΤΥΝΙΟΣ
    ΓΟΡΤΥΝΙΟΣ Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2015 22:53 Σύνδεσμος σχολίου

    Ήθελα να μάθω σε αυτόν τον δήμο υπάρχουν 2 μέτρα και 2 σταθμά.; Άλλοι πληρώνουν 45€ και άλλοι 200€.;

  • ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
    ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2015 17:43 Σύνδεσμος σχολίου

    Αγαπητε κ. Βαλτεσινιωτη δεν εχω εμπαθεια για το χωριο Βαλτεσινικο.Οπου υπαρχουν στρεβλωσεις πρεπει να διορθωθουν κ αναφερομαι παντου..απλα εσεις εκει διαμαρτυρεστε για το παραμικρο..κ πρεπει να κατανοησετε την εννοια της συλλογικης ευθυνης..κ της ανταποδοτικοτητας.Επισης θα πρεπει να επανεξετασετε το σκεπτικο σας αλλα παραλληλα και να ελεγξετε τη νομιμοτητα και τον πραγματικο ρολο των εκλεγμενων εκπροσωπων σας σ ολα τα θεματα που σας αφορουν..Ειμαι σιγουρη οτι οι διαπιστωσεις θα σας τρομαξουν..θα σας απογοητευσουν..αλλα η αληθεια μπορει να ειναι πολλες φορες πικρη..ταυτοχρονα ομως ειναι εννοια επαναστατικη και πορευεται συχνα μαζι με τη δικαιοσυνη.

  • ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΩΤΗΣ
    ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΩΤΗΣ Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2015 13:49 Σύνδεσμος σχολίου

    Κ Μαργαρίτα πολύ χολή βγάζεται για το Βαλτεσινίκο .Πάρτε τον κανονισμό ύδρευσης του Δήμου Γορτυνίας διαβάστετον και μετά να γράφεται ,γιατί εκεί θα δείτε κοινωνικές αδικίες που γίνονται από τον Δήμο Γορτυνίας. Και για να σας βοηθήσω από τον κανονισμό ύδρευσης εξερούνται .Πρώην Δήμος Τρικολώνων, Δημητσάνας, Βυτίνας και αρκετά χωριά του Δήμου Λαγκαδιών. Τα γιατί και οι απορίες σας θα λυθούν όταν διαβάσεται το κανονισμό ύδρευσης.

  • ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
    ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2015 11:21 Σύνδεσμος σχολίου

    Προς τον Αξιότιμο κ. Γιάννη Γιαννόπουλο
    Δήμαρχο Γορτυνίας
    Κύριε Δήμαρχε απο την αρχή της πρώτης θητείας σας παρακολουθώ τους χειρισμούς σας σε πολλά ζητήματα κ ομολογώ, πως στα περισσότερα τελικά δίδονται, όσο το δυνατόν, δίκαιες κ σωστές λύσεις.Όμως υπάρχουν ορισμένες στρεβλώσεις, που παραμένουν και δημιουργούν κοινωνικές ανισότητες κ αδικίες.Γιατί οι κάτοικοι του Βαλτεσινίκου εξαιρούνται απο τα τέλη ύδρευσης? Γιατί απο την αρχή της θητείας σας οι επιχειρήσεις του πρώην Δήμου Κλείτορος (με έμφαση στο Βαλτεσινίκο που διαθέτει τις περισσότερες επιχειρήσεις) δεν πλήρωσαν ποτέ τέλος παρεπιδημούντων όπως σ άλλους Δήμους?? Σημειωτέον για όσους δε γνωρίζουν αρχικά το τέλος παρεπιδημούντων στις επιχειρήσεις υπολογιζόταν με 2,5% επι του τζίρου και τα τελευταία χρόνια με 0,50%.Πρόκειται για ένα σημαντικό έσοδο στα ταμεία των Δήμων που λειτουργεί ανταποδοτικά όπως κ τα τελη ύδρευσης.Για να αποκαταστήσετε την κοινωνική αδικία θα σας πρότεινα την αναδρομική απαίτηση του τέλους παρεπιδημούντων τουλάχιστον για τα 5 τελευταία χρόνια της θητείας σας.Όσο για το θέμα των τελών ύδρευσης θα ήταν φρόνιμο απο μέρους σας να προχωρήσετε σε εναν αιφνιδιαστικό έλεγχο νομιμότητας..των παροχών αρχίζοντας απο τις επιχειρήσεις και φυσικά από τις παροχές των αιρετών εκπροσώπων σας..Όσο για το επιχείρημα οτι το Βαλτεσινίκο έχει φυσικές πηγές κ υδρεύεται και γι αυτό πρέπει να εξαιρεθεί απο τα τέλη ύδρευσης, θεωρώ πως θα το αντικρούσετε επιτυχημένα ως νοήμων άνθρωπος (που φυσικά είστε) με κοινωνικά,ηθικά και πολιτικά κριτήρια..Και όταν λέω πολιτικά κριτήρια εννοώ "μόνο" εκείνα που έχουν σχέση με το συμφέρον ολων των πολιτών και της "πολιτείας" ως όλον, η οποία διέπεται απο κοινωνική συνοχή και κοινωνική δικαιοσύνη.

  • ΥΔΡΟΜΕΤΡΑ ΦΡΕΑΤΙΑ
    ΥΔΡΟΜΕΤΡΑ ΦΡΕΑΤΙΑ Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2015 00:09 Σύνδεσμος σχολίου

    μελος του παραλογου πολύ κακια και αδικια βγαζεις σχετει χολη προσεχαι να μην δηλητηριαστείς ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ..

  • Πανος
    Πανος Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2015 23:59 Σύνδεσμος σχολίου

    Που ειναι ο ΣΦυρης βρε παιδια;; Να υπερασπιστει το κοινο του; Μηπως κανει την εκπληξη κ πρωτος πληρωσει το νερο; Αν το δω αυτο..θα ξεκινησω εκστρατεια υπερ του ΜΕΓΑΛΟΥ πολιτικου της Γορτυνισς...

  • ΑΛΕΞΗΣ
    ΑΛΕΞΗΣ Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2015 21:55 Σύνδεσμος σχολίου

    ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΤΕ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΚΑΤΙ Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ? ΟΛΑ ΤΣΑΜΠΑ..ΟΥΤΕ ΤΕΛΗ ΠΑΡΕΠΙΔΗΜΟΥΝΤΩΝ,ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ,ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ..ΑΛΛΑ Κ ΠΑΛΙ ΠΡΟΚΟΠΗ ΜΗΔΕΝ!!! ΤΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΑΦΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΝΕΡΟ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΜΕ ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ...ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ..ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ...ΜΗ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ ΑΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ 45€ ΓΙΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΩΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ

  • Μέλος του συλλόγου...
    Μέλος του συλλόγου... Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2015 19:47 Σύνδεσμος σχολίου

    Να μάθουν να πληρώνουν και οχι να ειναι του τσάμπα όλοι τους τη ζωή..οταν τρέχει τη νερό όλη τη νύχτα στα περιβόλια τίνος ειναι αυτά ξένα η του γείτονα αλλα είχαμε μάθει ποσά χρονια στο τσάμπα και τώρα που ήρθε η ώρα να πληρώσουν για 3 χρονια τους ειναι πολύ το 45 και 50 και 60€.....400€ δεν υπαρχει το ανώτερο που εχει έρθει ειναι 270€ και το νερό σε αυτούς ρέει απο το πρωί έως το άλλο πρωί...τσαμπατζήδες μια ζωή....

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...