Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ποιοι δρόμοι; Ούτε … παγκάκια δεν υπάρχουν γύρω από τη λίμνη Λάδωνα!

Ποιοι δρόμοι; Ούτε … παγκάκια δεν υπάρχουν γύρω από τη λίμνη Λάδωνα!
Όλοι μιλούν για την πανέμορφη λίμνη του Λάδωνα και όλοι … προβληματίζονται για την αναγκαιότητα να αξιοποιηθεί η συγκεκριμένη περιοχή και αναρωτιούνται γιατί δεν έχει γίνει αυτό τόσα χρόνια...
Κάθε χρόνο, με την ευκαιρία του καθαρισμού της περιοχής, η ίδια συζήτηση …
Ανάπτυξη χωρίς δρόμους, χωρίς ιδιωτικές επενδύσεις (που δεν μπορούν να γίνουν κάτω από αυτές τις συνθήκες) και χωρίς τις κατάλληλες υποδομές, ώστε να αναπτυχθούν μορφές εναλλακτικού τουρισμού, δεν μπορεί να υπάρξει.
«Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε, είναι δρόμους πρόσβασης. Είναι σε εξέλιξη εργολαβίες που θα αναδείξουν τη λίμνη και θα δημιουργούν εύκολη πρόσβαση. Ολοκληρώνεται ο δρόμος από τη Μυγδαλιά προς τη λίμνη, ενώ είναι σε εξέλιξη άλλες δύο εργολαβίες προς τη Βάχλια και προς το Θεόκτιστο» είπε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Βαγγέλης Γιαννακούρας.
Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Γορτυνίας, Λάμπης Μπαξεβάνος είπε ότι έχουν εγκριθεί 1.200.000 ευρώ με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας για την αξιοποίηση της περιοχής, σε συνεργασία με τον πρώην Υπουργό και βουλευτή Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο. Με αυτά τα χρήματα θα γίνουν μία σειρά από έργα και παρεμβάσεις που θα αλλάξουν όλη την εικόνα της περιοχής.
«Αν δεν τακτοποιηθεί το οδικό δίκτυο, δεν θα αλλάξει τίποτα και δεν θα αναπτυχτεί η περιοχή» είπε η Πρόεδρος των Συλλόγων του πρώην Δήμου Κοντοβάζαινας Ελένη Παπαγιάννη.
Τέλος, ο Θεόδωρος Κακούρης είπε ότι πρέπει άμεσα να αναπτυχθούν υδατοκαλλιέργειες για συγκεκριμένα είδη ψαριών στη λίμνη, αναφέροντας ως παράδειγμα ότι ευδοκιμεί η καραβίδα. Επίσης, τόνισε και πολύ σωστά ότι πριν γίνουν τα μεγάλα έργα θα μπορούσε να είχαν μπει τουλάχιστον κάποια παγκάκια για να μπορεί να κάτσει έστω ένας περαστικός ή ένας επισκέπτης της περιοχής…
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

- www.kalimera-arkadia.gr

1 σχόλιο

  • γλοβ
    γλοβ Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015 18:21 Σύνδεσμος σχολίου

    με το δρομο απο μυγδαλια για λαδωνα?ποτε τελειωνει?

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...