Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Έφυγε» από τη ζωή ο Γορτύνιος Γ. Καρέλλας

«Έφυγε» από τη ζωή ο Γορτύνιος Γ. Καρέλλας

Πέθανε την Παρασκευή 16 Οκτώβρη ο αγωνιστής Γιώργος Καρέλλας από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 57 χρονών.

Ο Γιώργος Καρέλλας γεννήθηκε στο χωριό Θεόκτιστο Γορτυνίας από γονείς εργάτες. Μετανάστευσε στην Αθήνα σε ηλικία 13 χρονών και ρίχτηκε στο μεροκάματο στην αρχή ως βοηθός σε επιπλοποιείο και στη συνέχεια στον κλάδο των τσαγκάρηδων. Δούλεψε σε πολλά τσαγκαράδικα στην περιοχή της Κολοκυνθούς και του Κολωνού. Εκεί ήρθε σε επαφή με το ΚΚΕ.

Οργανώθηκε στο ΚΚΕ το 1978. Ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική δράση, εκλέχτηκε στα όργανα της ΕΣΑΚ και της Ομοσπονδίας Δέρματος. Την περίοδο 1989-1993 ήταν πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δέρματος και από το 1993 ήταν μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ενοποιημένης ΟΕΚΙΔΕ.

Στην περίοδο της κρίσης 1989-1991 όπου το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα αγωνίστηκε για την ανασυγκρότηση και το δυνάμωμα της ΕΣΑΚ, ο Γιώργος Καρέλλας εκλέχτηκε γραμματέας της ΕΣΑΚ Αθήνας και έδωσε αποφασιστικές μάχες ενάντια στις δυνάμεις του οπορτουνισμού μέσα στα συνδικάτα.

Το 1997 λόγοι οικογενειακοί και βιοποριστικοί των υποχρέωσαν να εγκαταλείψει την Αθήνα και να εγκατασταθεί στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Έμεινε μέχρι το τέλος της ζωής του με το ΚΚΕ.

Η κηδεία του έγινε το Σάββατο στους Ταγαράδες Θεσσαλονίκης. 

Πηγή - http://www.902.gr/

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...