Menu
RSS
Πέμπτη, 18/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αρκάς «έφυγε» από τη ζωή ενώ ψάρευε ...

Αρκάς «έφυγε» από τη ζωή ενώ ψάρευε ...
Την ώρα που ψάρευε στο λιμάνι της Κυπαρισσίας, νωρίς το πρωί της Κυριακής, «έφυγε» από τη ζωή ο πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, Ηλίας Φρέντζος, σε ηλικία 89 ετών.
Ο εκλιπών λάτρευε το ψάρεμα και ασκούσε το αγαπημένο του χόμπι καθημερινά, εδώ και πολλά χρόνια, κατά τις πρωινές ώρες. Έτσι και την Κυριακή το πρωί έφυγε από την οικία του στην Αποβάθρα, λίγα μέτρα από το λιμάνι, και πήγε στο μόλο με το καρεκλάκι και τα αλιευτικά του σύνεργα. Εκεί, την ώρα του ψαρέματος, ατενίζοντας το απέραντο γαλάζιο, έμελλε να ξεκινήσει το μεγάλο ταξίδι στην αιωνιότητα.
Ο Ηλίας Φρέντζος, με καταγωγή από την Αρκαδία και συγκεκριμένα τη Στεμνίτσα, για δεκαετίες διατηρούσε κατάστημα ωρολογοποιείο – χρυσοχοείο στην Κυπαρισσία και ήταν αγαπητός σε όλο τον κόσμο. Σοβαρός επαγγελματίας, καλός οικογενειάρχης, σεμνός άνθρωπος, ξεχώριζε για το χαρακτήρα και την προσωπικότητά του. Από το 1954 ήταν μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας και τη διετία 1979 – 1981 διετέλεσε πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου. Πριν, ακριβώς, από έξι μήνες, στις 18 Απριλίου, σε εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, του είχε απονεμηθεί τιμητική πλακέτα για την προσφορά του.
Ο ίδιος, εκτός από καλαμοψαράς, ήταν και κυνηγός και, μάλιστα, είχε διατελέσει πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Κυπαρισσίας. Χθες το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία, υπό του ιερέως αδερφού του, και του είπαν το στερνό αντίο η σύζυγος, οι αδελφές και ο αδελφός του, τα παιδιά του, τα εγγόνια του, συγγενείς, φίλοι και γνωστοί από την ευρύτερη περιοχή.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...