Menu
RSS
Πέμπτη, 18/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο Ζατουνίτης εικονογράφος, Κώστας Θεοχάρης, ανάμεσα στους 200 καλύτερους του κόσμου!

Ο Ζατουνίτης εικονογράφος, Κώστας Θεοχάρης, ανάμεσα στους 200 καλύτερους του κόσμου!
Από το White Ravens, ανακοινώθηκε ότι ανάμεσα στα 200 καλύτερα βιβλία του κόσμου, είναι 5 ελληνικά –και 1 κυπριακό. Την εικονογράφηση του ενός ελληνικού την υπογράφει ο Ζατουνίτης Κώστας Ι. Θεοχάρης, πολυβραβευμένος εικονογράφος. Εδώ και λίγες ώρες στη λίστα των 200 πολυτιμότερων βιβλίων του κόσμου, είναι και 5 ελληνικά, σύμφωνα με την Παιδική και Νεανική Βιβλιοθήκη του Μονάχου, μιας από τις πιο σημαντικότερες βιβλιοθήκης του κόσμου.
Τα βιβλία αυτά απέσπασαν το σήμα White Ravens, που απονέμεται κάθε χρόνο, στα βιβλία εκείνα που αξίζουν της διεθνούς προσοχής, λόγω των παγκοσμίων τους θεμάτων που πραγματεύονται ή λόγω της εξαιρετικής και πρωτοπόρου εικαστικής προσέγγισής τους.
Η λίστα της White Ravens, θεωρείται υψηλούς κύρους παγκοσμίως, και αποτελεί σημείο αναφοράς τόσο για τους εκδότες ανά τον κόσμο, όσο και τους συγγραφείς και εικονογράφους, λόγω του ότι τα βιβλία τους είναι στη λίστα για μετάφραση σε διάφορες γλώσσες.
Η φετινή παγκόσμια επιλογή, ήταν από 55 χώρες και ανάμεσα σε 36 γλώσσες! Το βιβλίο που εικονογράφησε ο Κώστας Ι. Θεοχάρης, των εκδόσεων «ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ», το συνέγραψαν ο Άγγελος Αγγέλου και η Έμη Σίνη. Έχει τον τίτλο: «Ένα ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΤΑΞΙΔΙ» και με την πρωτότυπη εικονογράφηση, από τον Κ.Ι.Θ, των γραμμάτων της ελληνικής αλφαβήτου, κάνει την μάθηση των γραμμάτων για τα μικρά παιδιά ευχάριστη. Νοιώθουν ότι ταξιδεύουν!
A BΗ βράβευση αυτή, του Κώστα Ι. Θεοχάρη, είναι η δεύτερη του παγκόσμια. Πέρυσι είχε βραβευτεί για τον πρωτότυπο κατάλογο BAR, που εικονογράφησε, που πήρε το πρώτο βραβείο στην Ευρώπη και το τρίτο στον κόσμο! Πολλές οι εικονογραφήσεις του, σε βιβλία, αφίσες, εταιρικά σήματα… Έχει εικονογραφήσει και τους πίνακες που κοσμούν τα δωμάτια του Ξενοδοχείου, στη Ζάτουνα, «ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΑΝΥΦΑΝΤΗ», που έχουν ως θέμα τους τα παραδοσιακά επαγγέλματα της Ζάτουνας. Έχει γράψει και έχει εικονογραφήσει το βιβλίο: «Αθήνα η ζωή στους δρόμους», με παραδοσιακά επαγγέλματα του δρόμου, όπου έχει εξαντληθεί, έχει βραβευτεί και έχει μεταφραστεί και αναμένεται η συνέχειά του.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...