Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στο Ελληνικό Γορτυνίας ο Μητροπολίτης Φωκίδας Θεόκτιστος Κλουκίνας (εικόνες)

Στο Ελληνικό Γορτυνίας ο Μητροπολίτης Φωκίδας Θεόκτιστος Κλουκίνας (εικόνες)
Το χωριό Ελληνικό Γορτυνίας επισκέφτηκαν το Σάββατο, για να προσκυνήσουν τα χώματα των προγόνων τους, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φωκίδας κ. Θεόκτιστος Κλουκίνας και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ. Τρικόρφου Φωκίδος, κ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης. Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του ο κ. Χαράλαμπος Μπαρμπαλιάς από την περιοχή, δίνοντας στη δημοσιότητα φωτογραφικό υλικό της επίσκεψης. 

Να τονιστεί ότι ο Μητροπολίτης Φωκίδας εκάρη Μοναχός στην Ιερά Μονή Τιµίου Προδρόµου Στεμνίτσας Γορτυνίας το 1973, χειροτονήθηκε Διάκονος στην ίδια Ιερά Μονή το 1973 και χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος και Αρχιμανδρίτης το 1977 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μεγαλοπόλεως από το Μακαριστό Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κυρό Θεόφιλο.

Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως από το έτος 1981. Παράλληλα άσκησε το λειτούργηµα του Θεολόγου Καθηγητή στο Γυμνάσιο – Λύκειο της Μεγαλόπολης, όπου χρημάτισε και ως Διευθυντής.

Υπεύθυνος για την πνευματική κίνηση της περιοχής της Μεγαλόπολης, που αριθμεί 50 ενορίες, υπηρέτησε την Ιερά Μητρόπολή του επί 36 συνεχιζόμενα έτη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...