Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μεγάλη συμμετοχή στην εκδήλωση της Αδελφότητας Βλογγαίων Γορτυνίας!

Μεγάλη συμμετοχή στην εκδήλωση της Αδελφότητας Βλογγαίων Γορτυνίας!
 Το πρωί της Κυριακής 29 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε από την Αδελφότητα των Απανταχού Βλογγαίων Γορτυνίας η εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίττας, με μεγάλη συμμετοχή (η αίθουσα του ξενοδοχείου STANLEY ήταν κατάμεστη) Βλογγαίων και φίλων του Βλόγγου.

Φωτογραφία του Βαγγέλης Γιαννακούρας.Μεταξύ των άλλων, παρέστησαν και τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους:

-      Ο κ. Πέτρος Τατούλης, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

-      Ο κ. Βαγγέλης Γιαννακούρας. Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας                     

-      Ο κ. Κώστας Βλάσσης, Βουλευτής Αρκαδίας της Ν.Δ

-      Ο κ. Πάνος Μητρόπουλος, Αντιδήμαρχος Γορτυνίας           

-      Η κα Εύη Τατούλη, Πολιτευτής Αρκαδίας της Ν.Δ.

-      Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γορτυνίας Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος και Ευστάθιος Κούλης.

-      Ο Βλογγαίος κ. Μηνάς Λάλος, Δημοτικός Σύμβουλος Κερατσινίου-Δραπετσώνας

-      Οι Πρόεδροι Γορτυνιακών Συλλόγων : ο κ. Γιάννης Δρούλιας (Ζατουνιτών), η κα Γιάννα Σκουμπούρη-Ηλιοπούλου (Ριζοσπηλιωτών), η κα Ελένη Παπαγιάννη (Συλλόγων πρ. Δήμων Κοντοβάζαινας) και η κα Νούλη Μητροπούλου (Ομίλου Γκούρα).

      -  Ο κ. Νικόλης Φίλης, εκδότης της εφημερίδας “Ζάτουνα-Μάρκου- 

          Βλόγγος”.

      -   Η κα Πένυ Καλύβα, εκδότης της Εφημερίδας “Γορτυνία” και

      -  Ο κ. Δημήτρης Γιαννακούρας, εκδότης της εφημερίδας “Αρκαδικοί 

         Ορίζοντες”.

 

                   

 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του κ. Κώστα Πισιμίση ο οποίος αφού καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους αναφέρθηκε στο πρόγραμμά της και ανακοίνωσε ότι το 2017 είναι χρονιά-ορόσημο για τον Βλόγγο αφού συμπληρώνονται 30 χρόνια από την επανίδρυση της Αδελφότητας Βλογγαίων. 

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Αδελφότητας κ. Κανέλλος Λάλος ο οποίος αφού ευχήθηκε για το νέο Έτος, ευχαρίστησε όλους τους συμπατριώτες για την αρωγή τους στο πλούσιο έργο του Συλλόγου, και αναφέρθηκε στα έργα που πραγματοποιήθηκαν κατά το προηγούμενο έτος. Όπως ήταν αναμενόμενο, έκανε εκτενή αναφορά στην έναρξη των εργασιών για την ασφαλτόστρωση του επαρχιακού δρόμου Βλόγγου-Αράχωβας (έχουν υλοποιηθεί ήδη τα 2/3 του έργου), εξέφρασε την ικανοποίηση όλων των Βλογγαίων γι΄αυτό το μεγάλο έργο και δήλωσε αισιόδοξος πως το έργο άμεσα θα αποπερατωθεί.

Αμέσως μετά, στο βήμα ανέβηκε ο Γραμματέας της Αδελφότητας κ. Βαγγέλης Πισιμίσης, ο οποίος, με αφορμή τη συμπλήρωση των 30 ετών από την επανίδρυση της Αδελφότητας, παρουσίασε, όπως θαυμάσια επιμελήθηκε ο ίδιος, σε γιγαντοοθόνη, πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το Βλόγγο (από τα μέσα του περασμένου αιώνα έως σήμερα) και τα ιστορικά αρχεία του Συλλόγου. Έκανε μια μικρή αναδρομή σε κομβικά έργα που έγιναν στο χωριό, σε προσωπικότητες του χωριού και ανήγγειλε πως εντός του έτους θα γίνει μεγάλη εορταστική εκδήλωση.

 
Φωτογραφία του Βαγγέλης Γιαννακούρας.
     

 

   Στη συνέχεια της εκδήλωσης, ήρθε η ώρα των βραβεύσεων από την Αδελφότητα Βλογγαίων σε πρόσωπα τα οποία  όχι μόνο συνεργάζονται αρμονικά και δημιουργικά με την Αδελφότητα αλλά κυρίως για την προσφορά και το έργο τους στην επαρχία μας και την Αρκαδία γενικότερα. Την παρουσίασή τους, με σύντομα βιογραφικά στοιχεία, έκανε ο Πρόεδρος κ. Κανέλλος Λάλος.

Συγκεκριμένα τιμήθηκαν :

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης. Τη βράβευση έκανε ο κ. Κανέλλος Λάλος και ο κ. Τατούλης αφού ευχαρίστησε τους Βλογγαίους για τη τιμητική διάκριση, έκανε μία αναδρομή στην αγαστή συνεργασία που είχε πάντα με τους Βλογγαίους, μίλησε για το έργο που επιτελείται στη Περιφέρειά μας και δήλωσε ικανοποιημένος για την πορεία του μεγάλου έργου της ασφαλτόστρωσης του νέου δρόμου, που ενώνει πιο γρήγορα τις επαρχίες Ηραίας και Γορτυνίας και δεσμεύτηκε ότι μέσα στο 2017 το έργο θα έχει ολοκληρωθεί !

 

    

 

   Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Βαγγέλης Γιαννακούρας. Τη βράβευση έκανε ο Γραμματέας της Αδελφότητας κ. Βαγγέλης Πισιμίσης και ο κ. Γιαννακούρας αφού αναφέρθηκε και εκείνος στα διαδικαστικά για την υλοποίηση του σημαντικού για τη Γορτυνία, έργου της επαρχιακής οδού, δήλωσε πως νιώθει ιδιαίτερη τιμή για το γεγονός ότι αυτή η βράβευση ήταν η πρώτη προς το πρόσωπό του, για την εκτίμηση του έργου του ως Αντιπεριφερειάρχη, από Αρκαδικό Σύλλογο!

 

       

 

   Και ο εκδότης της εφημερίδας “Zάτουνα-Μάρκου Βλόγγος” κ. Νικόλης Φίλης. Τη βράβευση έκανε η Πολιτευτής Αρκαδίας κα. Εύη Τατούλη και ο κ. Νικόλης Φίλης εξέφρασε τη συγκίνησή του για τη βράβευση και την αγάπη του για το Βλόγγο, ενώ με μεγάλη χαρά προσφέρθηκε να παραδώσει και δικό του αρχειακό υλικό για την εκδήλωση που σχεδιάζεται να γίνει για την συμπλήρωση 30 ετών από την επανίδρυση της Αδελφότητας Βλογγαίων!

 

             
Φωτογραφία του χρήστη Εύη Τατούλη/Evi Tatouli.
 

   Η εκδήλωσε ολοκληρώθηκε με τον Πρόεδρο να κόβει την Πίττα της Αδελφότητας (προσφορά του Γιώργου Β. Κανελλόπουλου), η οποία Ευλογήθηκε από τον συμπατριώτη μας, Αρχιμανδρίτη Γερβάσιο Φράγγο. Το φλουρί πέτυχε ο αγαπητός Βλογγαίος Θανάσης Τερζής, ο οποίος και κέρδισε μία ασημένια εικόνα του Αγίου Γεωργίου (προσφορά της Αδελφότητας). Οι παριστάμενοι μοιράστηκαν τα κομμάτια Βασιλόπιττας (προσφορά του Βαγγέλη Πισιμίση), απήλαυσαν τον καφέ και τα αναψυκτικά τους και συνομίλησαν για αρκετή ώρα σε εγκάρδια ατμόσφαιρα.

 

                                                                     Για το Δ.Σ.

 

Κωνσταντίνος Δ. Πισιμίσης

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...