Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οριστική απόφαση για λειτουργία λαϊκής αγοράς στη Δημητσάνα!

Οριστική απόφαση για λειτουργία λαϊκής αγοράς στη Δημητσάνα!
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου συζήτησε και αποφάσισε την ίδρυσης νέας λαϊκής αγοράς Τοπικής Κοι νότητας ∆ηµητσάνας του ∆ήµου Γορτυνίας, σύµφωνα µε την εισήγηση από την ∆/νση Ανάπτυξης - Τµήµα Εµπορίου & Τουρισµού της Π.Ε. Αρκαδίας και σύµφωνα µε την Απόφαση ∆ηµοτικού Συµβουλίου του ∆ήµου Γορτυνίας.
Να θυμίσουμε ότι ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας είχε αποφασίσει να εγκρίνει την ίδρυση Λαϊκής Αγοράς στην Τ.Κ. Δημητσάνας και καθόριζε για την λειτουργία της, στη θέση παράλληλα του δημοτικού δρόμου, από οικία Γαϊτανάρη έως οικία Μάνεση (διασταύρωση Παλαιοχωρίου) στην δυτική πλευρά του οικισμού.
Η λαϊκή αγορά θα λειτουργεί την Πέμπτη και οι θέσεις των πωλητών θα είναι δέκα.
Ειδικότερα θέματα θα καθοριστούν με την έκδοση κανονισμού λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς.
Στη σχετική εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Γορτυνίας αναφέρεται: «Στην Τ.Κ. Δημητσάνας παραδοσιακά λειτουργούσε υπαίθρια αγορά που εξυπηρετούσε τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής, δηλαδή των χωριών των Δημοτικών Ενοτήτων Δημητσάνας, Στεμνίτσας και Ηραίας. Οι πολίτες συνδυάζουν τις αγορές τους με άλλες υπηρεσίες που παρέχονται στην Τ.Κ. Δημητσάνας, όπως Τράπεζες, Κέντρο Υγείας, δημοτικές και δημόσιες υπηρεσίες κ.λ.π. Το τελευταίο διάστημα κατόπιν ελέγχων διαπιστώθηκε ότι τυπικά η αγορά αυτή δεν ήταν οργανωμένη σύμφωνα με τις προϋποθέσεις των παραπάνω διατάξεων και δεν μπορούν πλέον οι πωλητές λαϊκής αγοράς να αναπτύξουν δραστηριότητα (να διαθέσουν τα προϊόντα τους) και αντίστοιχα οι πολίτες αντιμετωπίζουν πρόβλημα επειδή ορισμένα είδη που διατίθενται στις λαϊκές αγορές δεν πωλούνται στα καταστήματα της περιοχής. Σε μεγάλη απόσταση δεν λειτουργεί λαϊκή αγορά ή αντίστοιχη αγορά για την εξυπηρέτηση των πολιτών, ενώ ακόμη και άλλες κατηγορίες υπαίθριου εμπορίου (πλανόδιοι) δεν παρουσιάζουν δραστηριότητα στην περιοχή λόγω της διαρκούς μείωσης του πληθυσμού. Το πρόβλημα είναι οξύ γιατί οι κάτοικοι στην πλειοψηφία τους είναι ηλικιωμένοι και με πολύ χαμηλά εισοδήματα (συνταξιούχοι Ο.Γ.Α).»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...