Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πρώτο βραβείο για το Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας σε διαγωνισμό Ρομποτικής!

Πρώτο βραβείο για το Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας σε διαγωνισμό Ρομποτικής!
Το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, στην Καλαμάτα έγινε ο 3ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου για τους/τις μαθητές/τριες του Δημοτικού με θέμα: «Οχήματα και μεταφορές του αύριο».
Το πρώτο βραβείο απέσπασε το Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας με το project «i parking».
Ο γενικός Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου 2017 θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης (WRO Hellas) και διεξάγεται στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ρομποτικής που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017, στο Σ.Ε.Φ., στην Αθήνα. 




Η ιδέα
Το project που δημιουργήθηκε από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βυτίνας Αρκαδίας ονομάζεται «i-Parking» («έξυπνο πάρκινγκ»). Η ιδέα προήλθε από την ανάγκη ασφαλέστερου και γρηγορότερου τρόπου διαχείρισης της στάθμευσης του αυτοκινήτου σε περιπτώσεις που ο διαθέσιμος για ελιγμούς χώρος είναι περιορισμένος ή δεν είναι ασφαλής. Το αυτοματοποιημένο γκαράζ προτείνεται ως ιδέα στη λίστα της επίσημης σελίδας του WRO Hellas. Οι μαθητές επεξεργάστηκαν το πρόβλημα και κατέληξαν σε μία λύση με δύο αυτοματισμούς. Χρησιμοποιήθηκαν δύο wedo 2.0 hubs, δύο κινητήρες, ένας αισθητήρας απόστασης συνδεδεμένα με bled bluetooth adapter σε έναν υπολογιστή με μικρόφωνο. Για τη λειτουργία και τον προγραμματισμό του συστήματος χρησιμοποιήθηκε το Chrome extension και η έκδοση 2.0 του Scratch.

 

Το σενάριο

Το εισερχόμενο όχημα πλησιάζει το αυτόματο γκαράζ, ο αισθητήρας κίνησης συλλαμβάνει την είσοδό του και ενεργοποιεί το άνοιγμα της συρόμενης πόρτας του γκαράζ. Μετά την είσοδο του οχήματος στον χώρο η πόρτα κλείνει. Ταυτόχρονα, μετά από φωνητική εντολή του επιβάτη, το όχημα περιστρέφεται αυτόματα κατά 180ο, έτοιμο για το επόμενο ταξίδι, χωρίς την ανάγκη ελιγμών ή τον χειρισμό του οδηγού.









ΟΛΟΣ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ

(Φωτογραφία - Βάνια Μπαλή)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...