Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Λαϊκή αγορά κάθε Πέμπτη πρωί στη Δημητσάνα!

Λαϊκή αγορά κάθε Πέμπτη πρωί στη Δημητσάνα!
Ο κανονισμός λειτουργίας της λαϊκής αγοράς της Δημητσάνας εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας.
Η λαϊκή αγορά θα λειτουργεί κάθε Πέμπτη, παράλληλα του δημοτικού δρόμου, από οικία Γαϊτανάρη έως διασταύρωση Παλαιοχωρίου, στην δυτική πλευρά του οικισμού.
Κατά τις ημέρες που δεν λειτουργεί η λαϊκή αγορά απαγορεύεται κάθε εμπορία, από πωλητές λαϊκών αγορών (παραγωγούς – επαγγελματίες).
Σε περίπτωση που η ημέρα λειτουργίας της λαϊκής αγοράς συμπίπτει με αργία (επίσημη ή τοπική), η λειτουργία της επιτρέπεται την προηγούμενη ή την επόμενη αυτής εργάσιμη ημέρα με απόφαση Δημάρχου ή του αρμόδιου Αντιδημάρχου.
Οι προσερχόμενοι στις Λαϊκές Αγορές του Δήμου Γορτυνίας κάτοχοι επαγγελματικών ή παραγωγικών αδειών υποχρεούνται να καταβάλουν ημερήσιο ανταποδοτικό τέλος σύμφωνα με το άρθρο 7 του Ν. 4264/2014 πέντε (5,00) ευρώ ημερησίως ανά θέση. Το παραπάνω ημερήσιο ανταποδοτικό τέλος προορίζεται για την κάλυψη των πάσης φύσεως λειτουργικών αναγκών, τη διασφάλιση συνθηκών δημόσιας υγείας, τον εκσυγχρονισμό, τη βελτίωση και την προβολή της λαϊκής αγοράς του Δήμου.
Οι διατιθέμενες στη λαϊκή αγορά θέσεις με βάση τις διαστάσεις τους (3μ. μήκος Χ 2μ.πλάτος) είναι: σύνολο δέκα (10) θέσεις, στις τρεις (3) από τις οποίες δραστηριοποιούνται επαγγελματίες πωλητές. Τα προϊόντα πώλησης θα είναι τα εξής:
-νωπά οπωροκηπευτικά, αυγά, κομμένα άνθη.
-είδη ένδυσης, νεωτερισμών, φο μπιζού, λευκών ειδών, ψιλικών, καθώς και είδη υπόδησης και δερμάτινων ειδών (τσάντες, ζώνες, πορτοφόλια).
-νωπά αλιευτικά προϊόντα (θαλάσσης, γλυκέων υδάτων, ιχθυοκαλλιέργειας).
-μελισσοκομικά είδη
-είδη παντοπωλείου
 
Ωράριο λειτουργίας
Καθορίζονται οι ώρες λειτουργίας των λαϊκών αγορών από 06:30 μέχρι 13:00 τη θερινή περίοδο και 07:00 μέχρι 13:30 την χειμερινή περίοδο. Το ωράριο αυτό καθορίζεται με την ψήφιση του παρόντα κανονισμού και σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 3, του Ν. 4264/2014.
Η προσέλευση των πωλητών (επαγγελματιών – παραγωγών) στους χώρους της λαϊκής αγοράς προκειμένου να ασκήσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, να μεταφέρουν πάγκους, εργαλεία και τα εμπορεύματά τους, θα γίνεται μία ώρα το πολύ νωρίτερα από την έναρξη λειτουργίας της λαϊκής αγοράς και η αποχώρησή τους θα γίνεται μία ώρα το πολύ αργότερα από την ώρα λήξης της λαϊκής αγοράς.
Απαγορεύεται η διέλευση καθώς και η στάθμευση αυτοκινήτων στο χώρο της λαϊκής αγοράς την ημέρα της λειτουργίας της, συμπεριλαμβανομένων και των οχημάτων των πωλητών, εξαιρουμένων όσων η νομοθεσία ορίζει.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...