Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αντέχει οικονομικά ο Δήμος Γορτυνίας τις μεταφορές σκουπιδιών σε χώρους εκτός Αρκαδίας;

Αντέχει οικονομικά ο Δήμος Γορτυνίας τις μεταφορές σκουπιδιών σε χώρους εκτός Αρκαδίας;
Ομόφωνη ήταν η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας να υπάρξει αίτημα για να κηρυχτεί η περιοχή σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» για να μπορέσουν να μαζευτούν τα σκουπίδια και να μεταφερθούν σε νόμιμα αδειοδοτημένο χώρο, εκτός Γορτυνίας και εκτός Αρκαδίας.
Η λύση αυτή εμφανίζεται ως μονόδρομος για να μπορέσει να πάρει προσωρινά μία ανάσα η Γορτυνία. Όμως, ένα θέμα που εύλογα προκύπτει είναι το κατά πόσο ο Δήμος Γορτυνίας αντέχει να πληρώνει αυτές τις ακριβές μεταφορές απορριμμάτων σε άλλες περιοχές.
Θυμίζουμε, ότι παρόμοια συζήτηση έχει γίνει πολλάκις στο παρελθόν και στην Τρίπολη, όταν μετέφερε τα σκουπίδια της στη Φυλή.
Αντέχει λοιπόν οικονομικά αυτό το κόστος ο Δήμος Γορτυνίας;
Στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που έγινε  την Κυριακή, οι αρχηγοί των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, έθεσαν αυτό τον προβληματισμένο.
Ο κ. Αποστολόπουλος είπε ότι «υπάρχει τεράστιο θέμα με το κόστος το οποίο θα πρέπει να ξέρουμε, να ξέρουμε επίσης τις απόψεις του ΦΟΔΣΑ. Τα ανταποδοτικά έσοδα της καθαριότητας δεν επαρκούν για τις δαπάνες μεταφοράς. Ζήτησε ενημέρωση για τα θέματα αυτά (κόστος, τόπο μεταφοράς, πως θα αντιμετωπιστεί η δαπάνη κλπ.»
Ο κ. Κούλης, είπε «μας φέρατε προ τετελεσμένου» για τον τρόπο αντιμετώπισης, με μεταφορά και μόνο. «Καταλογίζω σκοπιμότητα», ήταν γνωστό ότι θα συμβεί. Ζήτησε ενημέρωση από τους εκπροσώπους του Δήμου στο ΦΟΔΣΑ, για τα κοστολόγια, την μεταφορά τις αδειοδοτήσεις κλπ. Κατέθεσε την εκτίμηση ότι το κόστος μεταφοράς είναι απαγορευτικό για το Δήμο Γορτυνίας, που με την υπάρχουσα μελέτη υπολογίζεται ότι θα γίνει μεταφορά 5.000 τόνων. Έθεσε το ερώτημα από πού θα παραλαμβάνονται τα απορρίμματα από τον εργολάβο και σχολίασε την αδυναμία ζύγισης.
Ο κ. Δήμαρχος απαντώντας είπε ότι «ο Δήμος, θα έχει πράγματι κόστος για τη μεταφορά, το οποίο είναι αναγκασμένος να το επωμιστεί. Για να μπορεί να συζητηθεί οτιδήποτε άλλο από την οριστική λύση θα πρέπει σήμερα το Δ.Σ να αποφασίσει για την έκτακτη ανάγκη».

1 σχόλιο

  • Γορτυνιος
    Γορτυνιος Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017 00:16 Σύνδεσμος σχολίου

    Το ξερει πολυ καλα το παιχνιδι ο γιαννακης. Του χρονου θα ανεβασει με το ετσι θελω τα δημοτικα τελη και να πώς θα καλυφθει το κοστος στην ιδιωτικη χωματερη.Αυτο ηταν απο την αρχη το σχεδιο σε αντιθεση με την προταση Τσιρωνη που ελεγε αυτοδιαχειριση των σκουπιδιων απο τους δημους και ενταξη στα ΕΣΠΑ. Αλλα ο λουφαχτουλης παρεμεινε πιστος στον Τατουλη και στην Ευη. Και τωρα αρχισαν να ερχονται τα ..δικαστηρια με την 3ετη αναστολη.Ας προσεχε. Τωρα τρεχτε ποδαρακια μου πριν πιασουν οι ζεστες

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...