Menu
RSS
Τρίτη, 23/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Λαϊκή αγορά κάθε Σάββατο θα καθιερωθεί στα Λαγκάδια Γορτυνίας!

Λαϊκή αγορά κάθε Σάββατο θα καθιερωθεί στα Λαγκάδια Γορτυνίας!
Μετά τη Δημητσάνα, το Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας ζητά έγκριση για να λειτουργήσει λαϊκή αγορά και στα Λαγκάδια.
Με ομόφωνη απόφαση, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την ίδρυση Λαϊκής Αγοράς στην Τ.Κ. Λαγκαδίων και καθόρισε για την λειτουργία της στην πλατεία Ταξιαρχών (πάνω από το Πνευματικό Κέντρο) παράλληλα του Εθνικού δρόμου Τρίπολης - Πύργου, στο κέντρο του οικισμού.
Η λαϊκή αγορά θα λειτουργεί κάθε Σάββατο και προβλέπονται έξι θέσεις πωλητών.
Η απόφαση υποβλήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου για την έγκρισή του.
Ειδικότερα θέματα θα καθοριστούν με την έκδοση κανονισμού λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς.
Ο Αντιδήμαρχος κ. Κανέλλος Νικήτας –στην τοποθέτησή του, για το θέμα αυτό, μέσα στο δημοτικό συμβούλιο- είπε ότι «η αρχική πρόταση για τον αριθμό των θέσεων πωλητών ήταν 10,(πώληση αγροτικών προϊόντων ,ένδυσης και υπόδησης) όμως μετά από επανεξέταση των συνθηκών προτείνεται η δημιουργία έξι (6) θέσεων πωλητών.
Υπάρχει σύμφωνη γνώμη του Τοπικού Συμβουλίου Λαγκαδίων καθώς και του Αστυνομικού
Τμήματος Λαγκαδίων, με απαραίτητη προϋπόθεση να μη καταλαμβάνεται μέρος της Ε.Ο Τρίπολης Πύργου από αντικείμενα των πωλητών αλλά αυτά να περιορίζονται στο χώρο που προβλέπεται στο σχετικό σχεδιάγραμμα που συντάχτηκε από την Τ.Υ του Δήμου. Αιτιολόγησε την πρόταση λειτουργίας λαϊκής αγοράς αναφέροντας τα εξής;
Στην Τ.Κ. Λαγκαδίων παραδοσιακά λειτουργούσε υπαίθρια αγορά που εξυπηρετούσε τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής, αφού από το κέντρο του οικισμού όπου αναπτύσσεται η αγορά και διάφορες υπηρεσίες διέρχεται η Εθνική Οδός Τρίπολης Πύργου. Οι κάτοικοι, επισκέπτες και διερχόμενοι συνδυάζουν τις αγορές τους στα Λαγκάδια και με άλλα ενδιαφέροντα και υπηρεσίες από συνήθεια πολλών ετών. Το τελευταίο διάστημα κατόπιν ελέγχων διαπιστώθηκε ότι τυπικά η αγορά αυτή δεν ήταν οργανωμένη σύμφωνα με τις προϋποθέσεις των παραπάνω διατάξεων και δεν μπορούν πλέον οι πωλητές λαϊκής αγοράς να αναπτύξουν δραστηριότητα (να διαθέσουν τα προϊόντα τους) και οι ενδιαφερόμενοι - στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι και με χαμηλά εισοδήματα - αντιμετωπίζουν πρόβλημα επειδή για ορισμένες προμήθειες πρέπει να μετακινηθούν σε άλλες περιοχές με κόστος και αναγκάζονται τελικά να μετοικίσουν στις πόλεις ή να περιορίσουν την διαμονή τους στα Λαγκάδια. Συνέπεια της συνεχούς μείωσης των δραστηριοτήτων της περιοχής, είναι η δραματική μείωση του πληθυσμού.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...