Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δήμος Γορτυνίας: Αίτημα για να τοποθετηθεί τοπικός αστυνομικός στα Λαγκάδια

Δήμος Γορτυνίας: Αίτημα για να τοποθετηθεί τοπικός αστυνομικός στα Λαγκάδια

Με κατά πλειοψηφία, το Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας αποφάσισε να υποβάλει προς την Αστυνομική Δ/νση Αρκαδίας αίτημα για την τοποθέτηση Τοπικού Αστυνομικού στα Λαγκάδια Αρκαδίας μαζί με περιπολικό μετά την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Λαγκαδίων που έχει δημοσιευθεί.
Ο Δήμος παραχωρεί χώρο (γραφείο) εντός του δημοτικού καταστήματος που λειτουργεί στα Λαγκάδια για την εγκατάσταση του Τοπικού Αστυνομικού και την λειτουργία της υπηρεσίας που θα συσταθεί.
Κατά ψήφισαν οι Αποστολόπουλος, Μέγας, Σφυρής, Παπακωνσταντίνου και Ανδριανού.

ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ

Ο Αντιδήμαρχος κ. Κανελλος Νικήτας ανέφερε τα εξής: «Μετά την δημοσίευση των σχετικών αποφάσεων για την κατάργηση Αστυνομικών Τμημάτων, μεταξύ των οποίων καταργείται και το Αστυνομικό Τμήμα Λαγκαδίων, ως κατά τόπο αρμόδιοι (ο Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου και ο Αντιδήμαρχος Λαγκαδίων) και με την παρέμβασή του Βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαηλίου προς τον Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης κ. Αναγνωστάκη ζητήσαμε την τοποθέτηση Τοπικού Αστυνομικού στην Τ.Κ. Λαγκαδίων, με αυτοκίνητο του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης. Ο θεσμός αυτός έχει νομοθετηθεί στις περιπτώσεις κατάργησης των αστυνομικών τμημάτων άλλων περιοχών (όπως του Λεβιδίου) αλλά όχι στην περίπτωση των Λαγκαδίων, θεωρείται αναγκαίο να συσταθεί η θέση προκειμένου να καλύψει το κενό που θα δημιουργηθεί από την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος. Το αίτημα θα πρέπει να υποβληθεί στην Αστυνομική Δ/νση Αρκαδίας.

Στην συνέχεια επεσήμανε ότι το Δ.Σ. πρέπει να πάρει απόφαση με την οποία θα ζητάει τοποθέτηση Αστυνομικού στην Τ.Κ. Λαγκαδίων και ότι ο Δήμος Γορτυνίας θα παραχωρήσει χώρο εντός Δημοτικού καταστήματος στον οποίο θα στεγάζεται η Υπηρεσία.

Σε ερωτήσεις σχετικά με το περιπολικό απάντησε ότι ο κ. Αναγνωστάκης στην επικοινωνία που είχαν, είχε δεσμευτεί ότι θα υπάρχει περιπολικό (ο Αστυνομικός με το περιπολικό του). και κάλεσε το Δ.Σ. να κάνει δεκτή την πρόταση.

 - Ο Δ.Σ. κ. Αποστολόπουλος κατέθεσε την πληροφορία ότι από την Αστυνομική Δ/νση στην περίπτωση του Λεβιδίου ζητήθηκε δημοτικό αυτοκίνητο και καύσιμα. Στην συνέχεια τοποθετήθηκε λέγοντας ότι είναι αντίθετος εκφράζοντας την άποψη ότι δεν θα προσφέρει σε επίπεδο ασφάλειας των πολιτών η δημιουργία μιας θέσης.

 - Ο Δ.Σ. κ. Κούλης συμπληρωματικά ενημέρωσε ότι σε 27 χωριά, σε περιπτώσεις αντίστοιχες των Λαγκαδίων θα παραμείνουν τοπικοί αστυνομικοί και συμφώνησε στην υποβολή του αιτήματος επισημαίνοντας ότι στην περίπτωση του Λεβιδίου εκτός από την στέγαση ζητήθηκε η παραχώρηση και αυτοκινήτου από το Δήμο.

 - Ο Δ.Σ κ. Κολιπέτσας στην τοποθέτησή του ανέφερε ότι το αυτοκίνητο θα πρέπει να το διαθέσει η Αστυνομική Δ/νση.

- Ο Δ.Σ. κ. Μέγας εξέφρασε επίσης την άποψη ότι το μέτρο είναι ατελέσφορο και είναι ψευδαίσθηση ασφάλειας, η πρόταση θα πρέπει να κατατεθεί από το Υπουργείο, ανέφερε και τοποθετήθηκε αρνητικά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...