Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σκουπίδια στη Γορτυνία - Κρίσιμες αποφάσεις θα λάβει η Οικονομική Επιτροπή

Σκουπίδια στη Γορτυνία - Κρίσιμες αποφάσεις θα λάβει η Οικονομική Επιτροπή
Οι εξελίξεις για το πρόβλημα με τα σκουπίδια της Γορτυνίας περνά μέσα από την Οικονομική Επιτροπή.
Η Επιτροπή θα συνεδριάσει την Τρίτη 28 Μαρτίου στις 2.00 το μεσημέρι, στη Δημητσάνα.
Μεταξύ άλλων, θα παρθούν αποφάσεις για τα εξής θέματα...
Ψήφιση πίστωσης και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης της υπηρεσίας: «Διαχείριση και διαλογή στερεών μή επικίνδυνων αποβλήτων από αδειοδοτημένη μονάδα», ποσού 24.800,00 €.
 Ψήφιση πίστωσης και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης της υπηρεσίας: «Μεταφορά στερεών μή επικίνδυνων αποβλήτων σε αδειοδοτημένη μονάδα» , ποσού 24.800,00 €.
Ψήφιση πίστωσης και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης της υπηρεσίας: «Περισυλλογή και φόρτωση σάκων μή επικίνδυνων αποβλήτων, καθαρισμός κοινόχρηστων χώρων» , ποσού 10.000,00 €.
Ουσιαστικά, μέσα από τις μεταφορές απορριμμάτων σε άλλες περιοχές θα καθαρίσει η Γορτυνία από τα σκουπίδια που έχουν συσσωρευτεί, αφού είναι αμάζευτα για περίπου έξι μήνες.
Ήδη, ο Δήμος Γορτυνίας, έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ως τον Ιούνιο του 2017 και χθες το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε στη Δημητσάνα για να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις διαχείρισης αυτού του προβλήματος.
Ουσιαστικά, αυτό που αποφασίστηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο είναι να προχωρήσει ένας πρόχειρος διαγωνισμός από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, που θα δεχτεί και θα αξιολογήσει προσφορές που θα κατατεθούν, για τις μεταφορές σκουπιδιών σε νόμιμα αδειοδοτημένο χώρο.
Βέβαια, από την πλευρά της αντιπολίτευσης (Αποστολόπουλος – Κούλης) τέθηκαν πολλά ερωτήματα τα οποία προς το παρόν δεν έχουν αποσαφηνιστεί, όπως πόσο θα κοστίζει ο τόνος, για πόσο χρονικό διάστημα θα γίνονται μεταφορές και πόσο αντέχει το ταμείο του δήμου να πληρώνει για να κάνει μεταφορές.
Ένα άλλο θέμα που τέθηκε από την αντιπολίτευση είναι πως θα στείλει η Γορτυνία «σάπια σκουπίδια» (αφού δεν έχουν μαζευτεί εδώ και έξι μήνες) σε Κέντρα που δέχονται ανακυκλώσιμα υλικά.
Εν κατακλείδι, οι εξελίξεις θα καθοριστούν από τον πρόχειρο διαγωνισμό που θα γίνει, ώστε να ξεκινήσουν οι πρώτες μεταφορές σκουπιδιών. 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...