Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σκουπίδια στη Γορτυνία: Εγκρίθηκαν οι πιστώσεις για να προχωρήσουν οι μεταφορές!

Σκουπίδια στη Γορτυνία: Εγκρίθηκαν οι πιστώσεις για να προχωρήσουν οι μεταφορές!
Άλυτο παραμένει το πρόβλημα με τα σκουπίδια στην Γορτυνία που είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και για το λόγο αυτό πάρθηκαν αποφάσεις στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της μεταφοράς των απορριμμάτων και να μπορέσει να καθαρίσει η περιοχή.

Αυτό που αποφασίστηκε είναι η όλη διαδικασία να γίνει με απευθείας ανάθεση από τον Δήμαρχο Γορτυνίας. Ομόφωνα εγκρίθηκαν οι σχετικές πιστώσεις για να γίνει το επόμενο βήμα, να προχωρήσει η απευθείας ανάθεση και να ξεκινήσει η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Η μία απόφαση αφορούσε την εκτέλεση της υπηρεσίας: «Διαχείριση και διαλογή στερεών μή επικίνδυνων αποβλήτων από αδειοδοτημένη μονάδα», προϋπολογισμού 24.756,60 € με το ΦΠΑ.

O κ. Αποστολόπουλος πρότεινε : «Θα πρέπει λογικά ν’ απευθυνθούμε στο ΦΟΔΣΑ, διότι είναι το καθ’ ύλη αρμόδιο όργανο που θα πρέπει να μας κατευθύνει τι θα γίνει με τη διαχείριση των σκουπιδιών. Υπάρχει προοπτική για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, αφού εξετάσουμε τα οικονομικά στοιχεία που θα μας γνωστοποιήσουν μετά από αίτημά μας μέσω του ΦΟΔΣΑ, ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, ο οποίος προφορικά μεταφέρω, μετά από επικοινωνία που είχα με το Δήμαρχο, το κόστος διαχείρισης είναι 65€ ο τόνος συν ΦΠΑ.

Να εξεταστεί η περίπτωση διαχείρισης μέσω του ΦΟΔΣΑ Ηλείας, που μετά από επικοινωνία με τον Πρόεδρό του, Δήμαρχο Αμαλιάδας, μου πρότεινε να στείλει ο Δήμος σχετικό αίτημα και το κόστος διαχείρισης είναι 44€ ο τόνος συν ΦΠΑ μαζί με τα έξοδα ταφής του υπολείμματος.

Αυτές είναι οι προτάσεις μου και πρέπει να φροντίσουμε να βρούμε τις οικονομικότερες λύσεις για το Δήμο μας».

Ο κ. Κούλης είπε: «Η σημερινή ανάθεση αφορά μέρος των συσσωρευμένων σκουπιδιών μέχρι σήμερα, ούτε καν το σύνολό τους. Το ΚΔΑΥ, ο χώρος που θα επιλεγεί να είναι αδειοδοτημένος και πιστοποιημένος και για τη διαχείριση του υπολείμματος που θα προκύψει μετά τη διαλογή των σκουπιδιών και σε καμία περίπτωση να μην επιστραφεί το υπόλειμμα σε μας. Και επειδή η τιμή που αναφέρεται στην Τεχνική Περιγραφή καθορίστηκε με βάση τιμές της αγοράς διατηρώ το δικαίωμα ελέγχου των προσφορών που θα κατατεθούν στο Δήμο. Και επίσης εάν τα χρήματα που μεταφέρονται για την δημιουργία των νέων ΚΑ για την αντιμετώπιση της δαπάνης προέρχονται από έσοδα ανταποδοτικού χαρακτήρα ή άλλη πηγή».

Ο κ. Δήμαρχος είπε: «Αυτές οι παρατηρήσεις που έθεσαν οι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης προβλέπονται στην Τεχνική Περιγραφή, την οποία εισάγουμε για ψήφιση στην Οικονομική Επιτροπή».

Η δεύτερη απόφαση αφορούσε την εκτέλεση της υπηρεσίας: «Μεταφορά στερεών μη επικίνδυνων αποβλήτων σε αδειοδοτημένη μονάδα», προϋπολογισμού 24.799,63 € με το ΦΠΑ.

O κ. Αποστολόπουλος είπε: «Ο Σχεδιασμός για τις θέσεις φόρτωσης των στερεών αποβλήτων που αναφέρεται στην Τεχνική Περιγραφή θεωρώ ότι δεν καλύπτει χωροταξικά όλο το Δήμο και θεωρώ ότι πρέπει να προστεθεί ακόμα μία θέση στο Τουμπίτσι. Μετά από μια επικοινωνία με αδειοδοτημένα συνεργεία μεταφοράς μου έχουν μεταφέρει την πρότασή τους την οποία θ’ αποτυπώσουν σε προσφορά τους προς το Δήμο με κόστος 0,16 λεπτά και 0,17 λεπτά το τονοχιλιόμετρο.

Ο κ. Κούλης είπε: «Εγώ σε συνέχεια των επισημάνσεων του κ. Αποστολόπουλου που με βρίσκουν απολύτως σύμφωνο έχω να αναφέρω τα εξής συμπληρωματικά. Από ποιόν θα γίνεται η παραλαβή των σκουπιδιών και πως θα αποδεικνύεται η ποσότητα που θα διατεθεί; Και επιπλέον επιφυλάσσομαι για τον έλεγχο των προσφορών που θα κατατεθούν στο Δήμο».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...