Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γορτυνία: Προβλήματα με φωτισμό σε χωριά; Κάνε αναφορά στο ίντερνετ!

Γορτυνία: Προβλήματα με φωτισμό σε χωριά; Κάνε αναφορά στο ίντερνετ!

Ο Δήμος Γορτυνίας εμπλουτίζει συνέχεια με νέες πληροφορίες και δυνατότητες την Υποδομή Γεωχωρικών Δεδομένων που έχει αναπτύξει και έχει συνδυάσει με την Πύλη Ανοιχτών Δεδομένων, υλοποιώντας στην πράξη όσα ορίζουν οι νόμοι 3882/10 και 4305/15, με σκοπό την ελεύθερη ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου και τελικά, σε συνδυασμό με την αναβάθμιση των δικτύων πρόσβασης, στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Μέσω της πύλης, που βρίσκεται στην διεύθυνση http://gis.opendatagortynia.gr, υπάρχει πλέον η δυνατότητα αναφοράς των προβλημάτων ηλεκτροφωτισμού, όπως καμένες λάμπες, τρεμάμενος φωτισμός, κλπ. Η διαδικασία πραγματοποιείται διαδραστικά από την αντίστοιχη καρτέλλα με τον τίτλο «Αναφορά προβλήματος ηλεκτροφωτισμού» με απλά βήματα:

«Αναφορά προβλημάτων ηλεκτροφωτισμού» στην Πύλη ανοιχτών γεωχωρικών δεδομένων του Δήμου Γορτυνίας

Από το αναπτυσσόμενο μενού υπάρχει η δυνατότητα άμεσης μετάβασης στον οικισμό (εικόνα 1). Με «κλικ» στην φράση «Αναφορά προβλήματος ηλεκτροφωτισμού» και μετά επιλογή με «κλικ» του στύλου ηλεκτροφωτισμού εμφανίζεται η φόρμα υποβολής του προβλήματος, όπου υπάρχει χώρος για περιγραφή του προβλήματος (εικόνα 2). Αν στο σημείο που εντοπίσατε δέν υπάρχει το σύμβολο του στύλου, τότε ενημερώνεται το σύστημα ότι στο σημείο αυτό υπάρχει κολώνα φωτισμού που δεν είναι καταγραμμένη.

«Αναφορά προβλημάτων ηλεκτροφωτισμού» στην Πύλη ανοιχτών γεωχωρικών δεδομένων του Δήμου Γορτυνίας

Η εφαρμογή θα ενημερώνει τον ενδιαφερόμενο ότι η αναφορά του έχει καταχωρηθεί και αργότερα ότι έχει ανατεθεί σε συνεργείο και ότι έχει αντιμετωπιστεί. Με βάση την εμπειρία από την λειτουργία της εφαρμογής αυτής προβλέπεται να γίνει επέκταση και σε άλλους τομείς, όπως προβλήματα του οδικού δικτύου, των δικτύων ύδρευσης κλπ, με ανάλογες καρτέλες που θα προστεθούν στην υποδομή (εικόνα 3).

Τα πλεονεκτήματα της εφαρμογής είναι πολλαπλά, ιδιαίτερα σε περιοχές όπως ο δήμος μας, όπου τα συνεργεία συντήρησης πρέπει να καλύψουν πολλά χιλιόμετρα για την αποκατάσταση λαμπτήρων, επισκευή των φωτιστικών σωμάτων κλπ, ενώ θα υπάρχει μεγαλύτερη αποδοτικότητα και εξαγωγή στατιστικών στοιχείων από τα οποία θα διερευνηθούν και τυχόν προβλήματα του δικτύου ηλεκτροδότησης, που συνήθως είναι η αιτία για συχνές βλάβες.

«Αναφορά προβλημάτων ηλεκτροφωτισμού» στην Πύλη ανοιχτών γεωχωρικών δεδομένων του Δήμου Γορτυνίας

Τα ελεύθερα ανοιχτά δεδομένα (open data) και οι υποδομές γεωχωρικών πληροφοριών (όπως αναφέρεται και στην διεύθυνση http://www.getmap.eu/sdi_gortynia_additionalapplications/) είναι «ζωντανοί» μηχανισμοί, που απαιτούν εποπτεία, συντήρηση και εμπλουτισμό σε δεδομένα και λειτουργίες ώστε να παραμένουν σύγχρονοι, ουσιαστικοί και χρήσιμοι για τον πολίτη.

Οι ψηφιακές υπηρεσίες που υλοποιεί ο Δήμος, με την απαραίτητη συμμετοχή των δημοτών και την άμεση και αμφίδρομη ενημέρωση μεταξύ των υπηρεσιών του Δήμου και των πολιτών, καλλιεργούν σχέσεις εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας στα θέματα «καθημερινότητας». Προβλήματα όμως που η επίλυσή τους είναι ιδιαίτερα σημαντική και απαραίτητη για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, ώστε η «ξεχασμένη επαρχία» να αποτελέσει παρελθόν για την Γορτυνία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...